Tribuna
AFF
VIDEO: Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu
Laura BUCIU
1451 vizualizari
VIDEO: Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu
© Arhivă

Președintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretele de decorare a unor personalități și instituții de cultură cu ocazia Zilei Culturii Naționale

Astfel, în semn de apreciere pentru profesionalismul și dăruirea cu care s-au pus, timp de generații, în slujba artei și a publicului, cât și pentru contribuția adusă la afirmarea pe plan intern și internațional a valorilor culturii românești, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor, Categoria D – „Arta Spectacolului”, Teatrului Național „Radu Stanca”, Sibiu, Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofițer, Categoria D – „Arta Spectacolului”, Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara și Teatrului Național „Târgu Mureș” – Compania Liviu Rebreanu, Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofițer, Categoria E – „Patrimoniul cultural național”, Muzeului Național Peleș și Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofițer, Categoria F – „Promovarea culturii”, Filarmonicii „Moldova” Iași.

De asemenea, în semn de apreciere pentru excelența de care au dat dovadă în întreaga lor activitate închinată artei, contribuind la promovarea acesteia în rândul publicului larg, atât din țară, cât și de peste hotare, Președintele României a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria B – „Muzica”, Axiei Ioana Cora Marinescu, pianistă, Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria C – „Artele plastice”, lui Manu Puiu, artist plastic, Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria F – „Promovarea culturii”, Irinei-Margareta Nistor, critic de film, prezentator de televiziune, și Floricăi Zaharia, doctor în arte vizuale, fondator al Muzeului Textilelor (comuna Băița, județul Hunedoara).

Totodată, în semn de înaltă apreciere pentru meritele importante de care au dat dovadă în activitatea de promovare a valorilor și personalităților culturii naționale, atât în țară, cât și peste hotare, președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler Eugeniei Vodă, critic de film și realizator de televiziune, și domnului Prunner Iosif Ion, dirijorul Corului Filarmonicii „George Enescu”.

În semn de înaltă apreciere pentru deosebita activitate de promovare în societate, pe plan național și internațional, a valorilor și personalităților culturii, pentru susținerea prin intermediul produselor filatelice a valorilor democrației, și pentru sprijinul specific dat creației, inovației și tehnologiei în artele vizuale și decorative, Președintele României a conferit Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Ofițer Cristinei Popescu, director general al „Romfilatelia”.

 

comentarii
6 comentarii

Pe frontispiciul Teatrului nu figurează încă numele lui Radu Stanca !
Vom ajunge la ospiciu, pe motiv de frontispiciu ??
Semne bune, anulare
14.01.2023 11:57
Vizionați pe canalul de Youtube al ziaristului independent Malin Bot " Elefantul imens de pe palatul Cotroceni. Iohannis se preface că nu vede cazul scandalos al ministrului Lucian Bode " !
Acid media
14.01.2023 12:46
Ar trebui pus numele lui Iohannis pe frontispiciul teatrului, așa cum au făcut slugile de la filarmonică deasupra scenei. Ce mi-era Ceaușescu, ce-mi este Iohannis. Supuși, mereu slugarnici, nimic învățând din istorie, nimic. Asta ne învață arta teatrală prin acceptarea ordinului?? "Telectualii" lui Iohannis.
Teatru
14.01.2023 22:18
Puțini sunt cei care cunosc diferența dintre o manifestare artistică și una culturală.
Un cititor
15.01.2023 12:02
Cred că Nilă vrea ca teatrul să poarte în viitor numele lui.
B.Utoru
16.01.2023 12:11
cei mai mari ipocriti la intonarea imnului Romaniei tin mana in dreptul inimii
doar un dulap esuat
17.01.2023 09:08
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA