Tribuna
VIDEO - Premieră la Sibiu: platformă unde profesorii și elevii se întâlnesc în cancelaria și clasa online
VIDEO - Premieră la Sibiu: platformă unde profesorii și elevii se întâlnesc în cancelaria și clasa online

Elevii, profesorii, părinții și conducerea școlii din Gura Răului se „întâlnesc” într-o cancelarie online, unde copiii nu au nevoie de adresă de e-mail și unde pot vedea notele, orarul și temele, iar caietele sunt doar la un simplu click distanță.

Platforma EduXpert este un start-up creat de un specialist IT din cadrul SOBIS, preluat ca program pilot de Primăria din Gura Rîului, pentru școala din localitate.

IT-istul a realizat platforma cu mult timp înainte de epidemia COVID, cu intenția de a aduce educația în secolul XXI și a crea o comunicare mai bună între elevi, profesori, părinți și conducerea școlii.

 

Ce face EduXpert unic

 

Programul EduXpert aduce în același loc, în format electronic, cataloagele din cancelarie, carnetele de note, chiar și caietele elevilor și înlocuiește comunicarea între părinți și cadre didactice prin zeci de grupuri de what’s app, care uneori ajung să obosească. Platforma a fost verificată și de Autoritatea de Digitalizare a României.

„Eu ca director adjunct am acces și pot vedea toți profesorii din școală, fiecare cu orarul său, chiar în condiții de pandemie, când nu ne vedem fizic aici, în cancelarie, le pot vedea activitatea, cum încarcă teme, dacă le corectează, dacă dau note, pot vedea mediile elevilor, numărul de absențe, dar și tot felul de analize. Pot să îmi dau seama mai ușor ce merge bine și unde sunt probleme. Pot trimite automat înștiințări fără a mai scrie pe multe grupuri de what’s app și pentru profesori e un mare avantaj. Nu mai primesc temele de la elevi prin sute de mesaje care le intră pe telefon la diverse ore, ci le verifică pe toate aici, într-un singur loc. Pot da lucrări de control care se arhivează aici și tot aici dau și rezultatele. Și legătura cu părinții se ține mult mai ușor. Pot trimite cu câteva click-uri un sms la toți părinții din clasa a VI-a A”, a spus directorul adjunct Anca Botoroagă, directorul adjunct la Școlii „Aurel Decei” din Gura Rîului.

 

Elevii sunt încântați de noua metodă

 

Elevii nu au nevoie de e-mail pentru înregistrare, e suficient un nume și o parolă și pot vizualiza nu doar notele și orarul, ci și temele

„După ce îmi fac temele tot aici le încarc, pe fiecare materie în parte. Și văd și ce corecturi mi-au făcut domnii profesori. Am aici toate temele mele, la toate materiile. Nu mai merge scuza cu mi-am pierdut caietul”, povestește Mihaela, una dintre elevele care folosește platforma.

Părinții primesc notificări pe telefon cu notele luate de copii și află aproape instant despre absențe.

 

Aplicația poate fi pusă la dispoziția școlilor gratuit

 

Președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, spune că mai multe autorități locale pot prelua modelul școlii din Gura Rîului, aplicația putând fi pusă la dispoziție gratuit școlilor

„Pentru copiii care nu au aparatura necesară vom găsi soluții alături de parteneri din mediul privat. Nu putem aștepta mereu să vină soluții de la nivel central, unele probleme le putem rezolva noi local, de dragul copiilor noștri – pentru că de educație depinde viitorul”, spune Cîmpean.

Peste 400 de elevi și profesori de la Școala Gimnazială „Aurel Decei” din Gura Rîului utilizează deja acest program.

 

comentarii
1 comentarii

Pe platforma EduXpert este prezent si prof. Ioan Dutu aka Mont Blanc, fost turnator la fosta Securitate și fost primar la Gura Râului până în 2012?
Alcibiade
02.06.2020 19:13
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia