Un transformator de curent electric cu o greutate de 22 de tone a fost ridicat, sâmbătă dimineața, peste clădirile din strada Andrei Șaguna din Sibiu, în cadrul unei operațiuni spectaculoase, care a fost necesară pentru modernizarea Băii Neptun.
Generatorul de curent va asigura alimentarea Băii Neptun și a Spitalului de Pediatrie din Sibiu, iar pentru că intrarea în curtea acestor două instituții era prea îngustă, a fost nevoie de ridicarea echipamentului pe deasupra clădirilor.
Primăria Sibiu a închis complet circulația pe strada Andrei Șaguna, iar înainte de ora 7.00, echipele de muncitori au început pregătirile. Mai multe transporturi au sosit încă de dimineață, pentru macaraua de 150 de tine care a asigurat ridicarea.
A fost nevoie de peste trei ore de pregătiri pentru a reuși ridicarea transformatorului de 22 de tone și în total, operațiunea de ridicare a durat 6-7 minute.
Punctul de transformare de 22 de tone va asigura alimentarea cu energie a Băii Populare și a Spitalului de Pediatrie, fiind un echipament de ultima generație achiziționat din Polonia.
Lucrări de 12 milioane lei
Baia Populară din Sibiu, care este cel mai vechi astfel de centru din România, a fost închisă în anul 2018 pentru lucrări ample de modernizare, pentru care Primăria Sibiu a alocat 12 milioane lei din bugetul local.
Lucrările ar urma să fie gata la finalul lunii martie, după care va începe o perioadă de recepție și de obținere a avizelor.
Modernizarea a inclus reabilitarea structurii de rezistență a clădirii, modernizarea instalațiilor, restaurarea elementelor istorice ale imobilului, modernizarea bazinului, recompartimentări și extinderi, și instalarea unui sistem de monitorizare a clădirii pentru eficientizarea consumului de utilități, consolidarea fundațiilor, a zidurilor și stâlpilor, a coșului de fum, a bazinului și a mansardei; reamenajarea mansardei și construcția unei noi scări spre etaj; refacerea tencuielilor interioare și exterioare și înlocuirea tâmplăriei ferestrelor.
Subsolul și mansarda, care până acum au fost închise, au fost și ele amenajate, petru extinderea spațiului, a fost amplasat un lift special și pentru persoanele cu dizabilități, care va deservi toate palierele clădirii, au fost restaurate toate elementele istorice (balustradele, ușile, compartimentările din lemn la cabinele de schimb, scara din lemn, coloanele de piatră și cuva din piatră de la fântâna de la bazin) și au fost refăcute placările ceramice la bazin, vestiare, grupuri sanitare.
Au fost înlocuite instalațiile electrice, termice, de gaz, de apă și canalizare a fost montat un sistem de încălzire prin pardoseală în băi; sistem de supraveghere video echipat cu senzori de mișcare, detectoare de fum și butoane de alarmare.
Instalațiile sanitare, cabinele de baie și duș și grupurile sanitare au fost modernizate, iar podul transformat în mansardă cu spații administrative și o sală multifuncțională.
S-a deschis trecerea peste calea ferată de pe Calea Turnișorului |
Junii Sibiului, la Viena, 2014 |
Junii Sibiului, la Viena- 2014 |
Hotelul de Gheata de la Balea lac |
Premiera nationala in chirurgia valvei aortice |
Ansamblul "Cindrelul |
Asfalt de autostrada pe Calea Poplacii |
Film prezentare |
Bătaie după accident pe strada Podului |