Tribuna
VIDEO. Grevă generală la Poşta Română: "Directorul general al companiei nici nu stă de vorbă cu noi. Lucrez în poştă de 34 de ani şi plec acasă cu 2.300 lei net"
VIDEO. Grevă generală la Poşta Română:
© foto: Răzvan NEGRU

Astăzi, 1 aprilie, fără nici o păcăleală, conducerea Sindicatului Liber din Poşta Română a declanşat o grevă generală. Şi la Sibiu câteva zeci de angajaţi au protestat, în stradă, la intrarea în curtea Oficiului Judeţean, strigându-şi nemulţumirile. "Am decis să facem grevă generală după ce toate celelalte demersuri ale noastre n-au sensibilizat deloc conducerea companiei. Acolo au salarii mari, plus tot felul de bonusuri şi beneficii, dar pentru noi muncitorii, nu sunt bani. Eu, personal, lucrez în poştă de 34 de ani şi plec acasă cu 2300 lei net. Până la greva generală am încercat tot felul de dialoguri şi negocieri cu directorul general al companiei, dar acesta nu se învredniceşte să stea de vorbă cu noi", spune liderul sindical Vasile Herciu. 

 

Alt poştaş protestatar, Mircea Stanciu, ne-a spus: "Poşta a rămas fără oameni. La salarile astea ridicole nu se mai angajează nimeni. Noi, factorii cu vechime, avem boli profesionale, se ştie că lucrăm afară, pe frig, pe ploaie, pe călduri insuportabile vara şi nimeni nu ne întreabă de ce avem nevoie. Cei din conducerea companiei au salarii nesimţite. Ce, copiii lor sunt mai buni decât ai noştri? Noi, din respect pentru clienţii noştri nu ne putem lua decât câteva zile de concediu şi asta dacă găsim vreun coleg cumsecade să ne înlocuiască. Vom protesta până când doleanţele noastre vor fi rezolvate". 
Cum deja ne-am obişnuit, conducerea Companiei Naţionale Poşta Română minimalizează protestul sindicaliştilor calificându-l drept unul "artificial" devreme ce 80% din salariaţii poştei îşi îndeplinesc zi de zi, sarcinile cu profesionalism. Totodată, conducerea companiei naţionale îi asigură pe cei peste 2 milioane de pensionari că "nu va există nici o persoană care să nu-şi primească drepturile în termen, în luna aprilie curent". 
Că va fi aşa sau nu vom urmări în perioada următoare. Cert rămâne faptul că nici la poştă şi nici în alte domenii sătulul nu-l crede şi nu-l înţelege pe cel flâmând! comentarii
5 comentarii

Oamenii au dreptate. Au capusat posta cu tot felul de politruci în funcții de conducere. Păcat de tinerii care își irosesc viata în posta vad 2,3 în fotografie
01.04.2024 14:18
Da salariile sant umilitoare si oamenii au dreptate.Dar ca exemplu ,la inceputul lui decembrie 2023 am trimis o felicitare de Craciun si de Anul Nou din Canada si nici acum nu a ajuns in Sibiu si nu se intampla pentru prima data.Daca trimit cu confirmare de primire(tarif de vreo 10 ori mai mare ca scrisoare normala) ajunge cam intr-o luna.Deci ceva e putred la nivelul organizarii Postei Romane.Cand am o urgenta, trimit cu DHL si ajunge in maxim doua zile -e dar platesc 150 dolari pentru livrare.Eu cred ca se vrea falimentarea Postei Romane ca "cineva" (smecher de "afacerist") sa o cumpere pe nimic.
Elenius
01.04.2024 17:27
Da, da... Dar pe vremea cand se duceau pensiile acasa cati bani castigati pe langa salariu?
01.04.2024 21:50
Adevarul e sunt rămași în urma inclusiv la relația cu clienții. Cred ca încă mai trăiesc în trecut când vămuiau pachetele din rfg
01.04.2024 23:13
Da sa lucre' în p... mea, cum vor sa se ridice tara?
01.04.2024 23:51
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA