Tribuna
VIDEO / Egiptenii și tunisienii lăsați de izbeliște în Sibiu și-au găsit de lucru. I-a angajat o firmă locală de construcții
11015 vizualizari
VIDEO / Egiptenii și tunisienii lăsați de izbeliște în Sibiu și-au găsit de lucru. I-a angajat o firmă locală de construcții
Cei 44 de egipteni și tunisieni abandonați în Sibiu de angajatorul lor din București au fost angajați în domeniul construcțiilor de o firmă locală.

Muncitorii vor începe să lucreze în 1 iunie și se vor muta din casa din Sibiu, unde au fost lăsați de către angajatorul lor din capitală, într-o nouă locație pusă la dispoziție de noul angajator.

Aceștia au semnat un contract valabil pe doi ani de zile.
“Ne-am angajat toți. 15 au semnat marți contract, iar ceilalți am semnat joi. Acum  vom merge în noua locație, vom vedea camerele și ce trebuie să muncim. E undeva în afara Sibiului, facem cam aproape o oră. Poimâine, angajatorul va trimite mașini să luăm tot ce mai avem. Firma la care ne angajăm ne-a ajutat cu mâncare și bani la început”, au povestit egiptenii.
Muncitorii străini sunt revoltați pe autoritățile din România, spunând că nu au luat măsuri privind angajatorul lor din București, care nu le-a mai plătit salariile timp de trei luni.
“Autoritățile nu au luat nicio măsură. De ce nu au acționat? Nu au făcut nicio mișcare. Am lucrat trei luni, am stat două luni. Sunt cinci luni în care nu am văzut niciun ban, niciun salariu”, au precizat aceștia.
ITM București a sancționat cu 8.500 de lei firma din capitală, descoperind nereguli privind neplata salariilor și programul de lucru al angajaților.
Potrivit egiptenilor, ITM București le-a promis că își vor primi drepturile salariale cuvenite până în 6 iunie.

 

 

 


comentarii
2 comentarii

felicitari noului angajator...si spor la treaba egiptenilor

cat despre statul roman ( cu litere mici,mici..f.mici),acesta exista mai degraba ca unii paraziti sa isi ia salarii,in timp ce furnizeaza doar scuze si solutii zero...

alta institutie care ar trebuii desfiintata complet ( ITM ),alaturi de prefectura si cel putin jumatate din primăriile din toata tara
stat esuat
30.05.2020 11:17
daca nu pui angajatuL sa semneze pe Contractul de munca ca a primit un exemplar te amendeaza cu 10 000 lei.Daca firma din Bucuresti a facut un car de nereguli a fost amendata cu 8500 lei.Problema este urmatoarea- CATA MITA AU LUAT CEI CARE TREBUIA SA IA MASURILE LGALE SI NU AU APLICAT LEGEA? Unde est Kovesii?
ben
31.05.2020 23:19
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia