Continental
Tribuna
VIDEO: Cu trei săptămâni înainte de deschidere, zăpada are 6 metri lângă peretele stâncos al Transfăgărășanului
VIDEO: Cu trei săptămâni înainte de deschidere, zăpada are 6 metri lângă peretele stâncos al Transfăgărășanului
© Arhiva Tribuna

Drumarii încearcă să deszăpezească Transfăgărășanul, cu trei săptămâni înainte de deschidere zăpada măsurând 6 – 7 metri lângă peretele de lângă carosabil. Reprezentanții Direcției de Drumuri trag un semnal de alarmă: pentru că se lucrează la baza stratului de zăpadă, este pericol de avalanșe.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, Robert Elekes, drumarii încearcă să elibereze, marți, o bandă, astfel încât să poată lucra în zonă cu mai multe utilaje.

„Mai avem foarte multe de făcut. Zăpada pe lângă perete are și 6-7 metri înălțime. Noi acum lucrăm la eliberarea unei benzi pentru a permite accesul utilajelor, care să curețe. E doar o bandă. Acestea sunt niște lucrări de pregătire, apoi urmează să vedem cât de afectat este carosabilul sub zăpadă, va trebui să vedem dacă sunt stânci care stau să cadă, mai urmează lucrări de siguranță rutieră, parapete, indicatoare. Toamna se adună toate indicatoarele, acum trebuie remontate, poate e nevoie de plombare. Zăpada este doar primul pas”, a spus Elekes.

Potrivit acestuia, în zona unde lucrează freza, zăpada are între 1 – 1,5 metri, dar înălțimea crește lângă perete până la aproximativ 7 metri.

Din cauza faptului că lucrările au loc la baza stratului de zăpadă, crește pericolul producerii avalanșelor.

Transfăgărășanul se deschide oficial la data de 1 iulie.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

ULBS

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia