Tribuna
FOTO și VIDEO. Codrin Ştefănescu, la Sibiu: "Nu vom ceda un milimetru din ceea ne ne-am propus"
FOTO și VIDEO. Codrin Ştefănescu, la Sibiu:
© Răzvan NEGRU

Sibiul, lovit de "Omerta", Ordonanţele merg înainte, PSD va câştiga şi europarlamentarele, şi prezidenţialele, candidaţi ale căror nume le vom afla  "la momentul potrivit", premierul Dăncilă – socotit un erou în conflictul PSD-Iohannis, iniţiative legislative-surpriză în economie şi o tentativă de dialog cu protestatarii hashtag "VăVedem" care s-a lăsat mai mult cu circ decât cu discuţii, au fost elementele vizitei şi ale conferinţei de presă susținute de secretarul general al PSD Codrin Ştefănescu şi de deputatul Eugen Nicolicea. Cei doi au venit la Sibiu însoțiți de ministrul Turismului şi preşedintele organizației județene a PSD, Bogdan Trif.

Alături de aceştia au mai fost senatorul PSD Nicolae Avram, deputatul Ioan Terea, precum și Pavel Bichicean, secretarul executiv al organizaţiei judeţene PSD Sibiu, Cătălin  Stanciu, preşedintele organizaţiei municipale PSD Sibiu şi Mihai Macaveiu, preşedintele organizaţiei municipale PSD Mediaş.

 

Tentativă de dialog cu protestatarii

 

Înainte de a intra în sediul PSD Sibiu, Codrin Ştefănescu a încercat, fără rezultat, să încropească un dialog cu protestatarii din "Zona liberă de corupţie" care, încă de dinaintea venirii delegaţiei PSD, erau pregătiţi "de luptă", aflând că urmează să vină Codrin Ștefănescu.

Încă din momentul când social-democratul a fost văzut venind pe strada Mitropoliei, cei aproximativ 20 de protestatari au început să scandeze, jignindu-i pe liderii social-democrați. E clar că protestatarii nu au dorit din start un dialog real, ci doar îi interesa să aibă la dispoziţie pe cineva din PSD la care să strige. Valul de revoltă a continuat până la intrarea delegaţiei PSD în sediu şi chiar în timpul conferinţei de presă. Totuşi nu au fost semnalate violenţe în afară de cele verbale.

 

Trif: „Vouchere de vacanţă pentru 2019 şi 2020”

 

Conferinţa de presă a fost deschisă de ministrul Turismului şi preşedintele PSD Sibiu, Bogdan Trif care, pentru început, a anunţat că, datorită măsurilor implementate de ministerul condus de el, numărul turiştilor a crescut în 2018 cu 7 la sută faţă de cel din anul precedent. Trif a mai anunţat că programul de vouchere de vacanţă pentru anumite categorii de salariaţi va continua atât anul acesta, cât şi în anul 2020.  

 

Codrin Ştefănescu: "Epoca Iohannis (...) se va sfârşi anul acesta"

 

Secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, a spus, la începutul declaraţiilor sale, că se află la Sibiu pentru a se întâlni cu colegii săi din partid "în locul în care lumea spune că este oraşul lui Iohannis, judeţul lui Iohannis, ţara lui Iohannis". El şi-a exprimat convingerea că PSD va câştiga alegerile europarlamentare de anul acesta şi că, în plus,  "va da preşedintele României".

"Epoca Iohannis, la fel ca şi Epoca Băsescu, se va sfârşi anul acesta", a spus Codrin Ştefănescu. El spune că vizita sa a fost motivată de ceea ce a numit "începutul de campanie" pentru europarlamentare, respectiv întâlnirea cu primari, autorităţi locale, parlamentari, şefi de zonă, pentru a se stabili echipele de campanie şi rolul lor în această acţiune.

Critici au fost aduse peşedintelui Iohannis, care refuză numirea celor doi miniştri. "Acum le-a cerut copie după buletin şi cazierul în copie la dosar, ceea ce este o chestie unică în Europa şi pe Mapamond, dar tot ce face Iohannis şi noua lui Securitate este unic", a completat Ștefănescu.

 

"Cine se leagă de Înaltul Ales şi Conducător, pătimeşte câte ceva"

 

"Avem obligaţia să mergem până la capăt cu tot ce facem noi, inclusiv modificările legislative (...) Nu vom da înapoi nici măcar un milimetru în această bătălie pe care o ducem cu un sistem absolut odios al cărui reprezentant de bază şi comunicator şef este numitul Klaus Werner Iohannis din Sibiu", a punctat Ştefănescu.

El le-a mai spus celor prezenţi că la Sibiu este "un fel de frică instaurată, un fel de ceaţă aşa, un fel de sentiment de Omertă (sic!), pentru că cine vorbeşte sau cine se leagă de Înaltul Ales şi Conducător, pătimeşte câte ceva. (...) Se cam pătimeşte aici în Sibiu dacă eşti contra lui Iohannis şi contra acestei camarile care încearcă să pună mâna pe acest judeţ. (...) Noi suntem nevoiţi să guvernăm, să modificăm legi, să creştem salarii, pensii, să facem investiţii, având în spatele nostru un blocaj permanent, care vine de la Cotroceni şi merge până jos", a mai spus social-democratul.

Referitor la nominalizarea candidaţilor PSD la europarlamentarele de anul acesta, şi posibilitatea ca printre aceştia să se afle şi nume din Sibiu, Codrin Ştefănescu nu a dat nume, dar a menţionat că vor avea loc discuţii, la Bucureşti, pe 15 februarie.

"Cu siguranţă, vom avea europarlamentari care vor vota cu România, nu împotriva României, cum au votat peneliştii domnului Klaus Werner Iohannis".

Atât Ordonanţa pe Coduri, cea pe completuri, cât şi cea pe amnistie şi graţiere, "se vor da", a spus Codrin Ştefănescu, pentru că "suntem ţara în care s-au produs nişte lucururi unice pe planetă, legate de încălcarea drepturilor omului".

El a acuzat aici măsluirea de dosare, probe false, abuzuri ale procurorilor, etc.

 

"Le atrag atenţia cu această ocazie unor şefi de instituţii de aici din Sibiu: să se potolească", a precizat Ştefănescu, referitor la unele posibile abuzuri.

 

"Ieşire" cu trenă de protestatari

 

După încheierea conferinţei de presă, Codrin Ştefănescu, Eugen Nicolicea şi staff-ul de la Sibiu au părăsit sediul PSD, îndreptându-se spre strada Mitropoliei. Pe tot parcursul, până la gangul cu strada Xenopol, protestatarii „VăVedem” au pichetat grupul, ba pe trotuar, ba pe carosabil, scandând lozincile binecunoscute. Protestul a continuat după aceea în faţa sediului PSD.

 

© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU


comentarii
13 comentarii

Pentru bunele reforme , pensiile speciale și cursul leu-euro la un minim istoric, Etc noi cetățenii României salutam salvatorii ! Trăiască cap de p.... și ala de la mediu Tri.... si aha.
Ion de la sat
21.01.2019 17:52
Felicitari Bogdan Trif si Codrin Stefanescu. Sunteti barbati adevarati ! Plangeri penale ptr psihopatii, care erau desfigurati dupa cat au urlat, ptr jigniri si instigare la violenta.
Fortza PSD! VA SUSTINEM!!!!!
21.01.2019 19:04
Apai, io unul, vad doar un grup de isterici. Mergeti la doctor baieti!
Florin
21.01.2019 20:32
Sceleratilor, ati urlat ca tembelii!!!! Atata puteti.
Doamne fereste@
#tembelii
21.01.2019 23:33
capul lui ,privit la luna / seamana cu-n cap de pulla
21.01.2019 23:59
Nu veti ceda un milimetru. Veti ceda 300 de kilometri !!!
22.01.2019 00:02
In 1940 ,politicienii spuneau ca nu vor ceda nici o brazda de pamant. A doua zi , au cedat 43,294 kilometri patrati...
22.01.2019 00:53
Hoti astia au inceput sa bage mana in buzunarul detinatorilor de pensiuni ,le-au facut abonament lunar de plata gunoiului menajer chiar daca vin cu dovezi ca nu au avut turisti in luna respectiva.Furt pe fata,ca sa aiba bani sa plateasca pensii si salarii ,,nesimtite ".
Mircea
22.01.2019 06:50
Esti f redus, ce treaba au cei doi cu taxa pe ridicat gunoiul ? Primaria are in obligatie ridicarea gunoiului, primaria percepe taxa sau deleaga un operator care ridica gunoiul si care ia banii!
@ Mircea
22.01.2019 08:39
psd-ul a ajuns doar partidul hotilor si eliberatorilor de violatori si criminali.
nivelul de trai s-a dus naibii, preturile au crescut de doua ori mai mult decat salariile si ce e mai rau inca nu s-a intamplat. abia anul asta vom avea cresteri uriase de preturi la energie si alimente. sa vedem atunci cu cine voteaza oamenii necajiti care au crezut minciunile psd la ultimele alegeri.
in rest e bine ca infractorii psd si-au marit cu 50% salariile si pensiile speciale.
e perfect normal pentru ei ca pensia medie normala (a celor care au cotizat) sa fie 1200 lei iar pensia medie speciala peste 17.000 lei a unora care nu au contribuit la fondul de pensii pentru nici o zecime din suma asta !!!

psd cu trif si toti ceilalti e deja la groapa de gunoi a istoriei dar nu-si da seama inca !
mda, discutam dupa alegeri
22.01.2019 08:47
Violator probabil ca esti tu, iar hot sigur e Iohannis care are case din MEDITATII
@@@@#
22.01.2019 09:33
se vede dupa limbaj si comportament ca fanii psd sunt ca si conducatorii partidului: analfabeti, mincinosi si limitati care duc de rapa o tara intreaga numai sa-si pastreze banii furati si sa scape de condamnari.
pregatiti-va de dizolvare !!!
iar s-au trezit postacii psd cu fata la cearceaf ca le-a crescut norma de minciuni
22.01.2019 10:09
Pt.pupincuristii cu comentarile facute Pt. Trif si stefanescu nu vedeti ca Romania este pe ultimul loc i EU in toate pivintele infrastructura spitale scoli si multe altele este o rusine.
xxx
22.01.2019 12:19
Din aceeasi categorie
SEVIS

koenigfrankstahl

Compa

WISAG

A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
VISA MEDICA
Eurotrip
Valea Viilor Comunicat 2
Licitatie publica

accentmedia