Tribuna
VIDEO. Bătaie între ţigani în centrul Madridului, oprită de poliţiştii spanioli. Unul din ei, anchetat pentru violenţă! "Ce trebuia să facă organul? Să-i ia acasă? Să-i ia de suflet? Să-i ia de nevastă?"
VIDEO. Bătaie între ţigani în centrul Madridului, oprită de poliţiştii spanioli. Unul din ei, anchetat pentru violenţă!

O piaţă din centrul Madridului a fost, zilele trecute, ringul în care o răfuială între câţiva ţigani din România a avut de-a face cu intervenţia poliţiştilor spanioli. O intervenţie pe cât de bruscă, pe atât de fermă, din care "ai noştri" au ieşit destul de şifonaţi. Imaginile au devenit în scurt timp virale, iar părerile încă fierb undeva în jurul punctului de vehemenţă.

Ba că poliţiştii au fost prea violenţi, ba că bine le-au făcut, ba că ţiganii ne fac de râs peste tot în Europa, ba că cine a căutat bătaie bătaie a găsit, ba că de ce-au fost "scutite" pirandele. Şi câte şi mai câte discriminăţii. A, să n-avem vorbe: le spun "ţigani" fiindcă aşa sunt numiţi şi de presa spaniolă, nu doar în miile de comentarii exprimate în spaţiul on-line. 
Imaginile arată că poliţiştii spanioli nu-s nici pe departe nişte mutalăi cum am văzut de-atâtea ori pe meleagurile noastre, că nu le tremură gladiolele şi că-s perfect conştienţi că acolo unde nu merge de vorbă bună cu parul mergi la sigur. Chit că rolul parului a fost încredinţat unui şpiţ cum nici la Naţională n-am mai pomenit de pe la Bumbescu încoace. Unul din poliţişti însă are acum de dat explicaţii în faţa autorităţilor pentru excesul de zel utilizat pentru potolirea conflictului. Exces pe care unii se grăbesc să-l aplaude, alţii să-l pună pe seama faptului că poliţistul sigur nu era la prima întâlnire cu astfel de specimene. Plus că nu se afla acolo pentru negocieri şi nici pentru rugăminţi ca pe la noi, ci pentru restabilirea ordinii. Şi-apoi, unde mai pui că de terminat se termină ea vacanţa, să zicem, darmite răbdarea! 
 ... Cum? Ce zici? Cum ar fi procedat poliţiştii de la noi într-un asemenea caz? Ştiam că n-o să te poţi abţine! Hmm, io zic să încercaţi să vă reprimaţi astfel de răutăţi: probabil că, acum, oamenii legii ar fi fost anchetaţi pentru încasarea unui număr şi impar, şi nepermis de mare, de pumni în figură. Sau ar fi fost cercetaţi pentru - siiigur că da! -  discriminare, exact, în cazul în care ar fi îndrăznit să vâre coada-ntre picioare abia la a doua somaţie. 
Între timp, Sidicatul Poliţiştilor Uniţi din Spania a anunţat că intervenţia din Puerta del Sol a fost una corectă, fapt confirmat şi de Sindicatul Poliţiei Federale, informează elmundos.es.

Iată şi câteva din părerile exprimate după vizionarea video-ului pe care presa spaniolă l-a numit "Pelea de rumanos gitanos en Sol" ( Ţiganii români se luptă în Sol ).

 • "disproportionat, cam da.
 • dar:
 • 1. putem sa-l luam la nationala - la ce sut are omu`....
 • 2. la cati bani se pierd din turism din cauza tzaganilor externi [ca-i au si p'ai lor, destui, da' nu fac de-astea], actiunea militianului e chiar necesara
 • 3. costa mult amenzile la `discriminari`, sa facem si la noi la fel, la tzagani, nu doar la la protestatari?
 • "Disproportionat? Sunt siderat. Unde este interventia disproportionata? Treaba organului este sa asigure ordinea, iar acolo erau niste scursuri care faceau galagie si ii deranjau pe ceilalti cetateni. Ce trebuia sa faca organul? Sa-i ia acasa? Sa-i ia de suflet? Sa-i ia de nevasta? In SUA daca ataci un organ (asa cum au facut urâții astia din filmulet) esti impuscat in cap in secunda numarul doi. Nu pot sa nu remarc faptul ca organul avea un joc foarte bun de picior. Adica, ii facea doar din catalige. Nici nu era nevoie sa puna mana pe ei. Trebuie sa fii un tip ”drăcos” sa intervii asa. Mda. La noi cateva organe se rugau zilele trecute de niste ”arieni” sa-i insoteasca la politie. Probabil ca organul spaniol ar fi maturat batatura cu vitejii aia de la noi. Macar ii scuteau de o treaba dimineata. De SUA ce sa mai zicem? Probabil ca organul american ar fi tras foc de voie. Acum nu sunt pentru violenta, dar daca te opui organului de ordine, nu stiu ce sa zic. Nu raspund de tine".
 • "Nu românii fac de RUȘINE ROMÂNIA ,ci aceștia FAC DE RUȘINE ȚARA CARE NU ESTE A LOR!!! Dar in buletine au cetățenie ROMÂNEASCĂ!!Nu e România, e în plin centru al Madridului, Spania". 
 • "Nu avem de ce să ne punem cenuşă în cap pentru conaţionalii noştrii ce fac probleme pe unde se duc. Statul socialist le-a oferit tot ce a fost necesar pentru a se integra în societate. Democraţia a deschis porţile Lagarului Comunist, pentru toată lumea. Dacă ei nu vor să se integreze, este problema lor. Cine are creier în cap, realizează că fiecare ţară are uscăturile ei. Ăştia sînt ai noştrii (cel puţin două generaţii vom mai "trage" ponoase de pe urma lor)”.
 • "Au naţionalitate română, dar prin circumstanţe. Sunt ţigani, o rasă care cu ani în urmă nu a fost în Europa”.
 • "Am citit multe comentarii şi sunt surprins că nu văd atacuri rasiste la adresa României. Tot respectul meu. Dacă se întâmpla în UK…",. 
 • "Dupa fustele femeilor sunt Țigani . Evident ca nu exista RROMI (se scrie cu doi r) decat in mintea lui Iliescu si Newlander veniti din neamul lor si autori ai legislatiei tiganesti de dupa 1990. In rest notati solutia lui Vlad tepes pentru țigani si luminatii si pe spanioli . Rețeta a fost notata in cronicile slave".
 • "Vad ca au si spaniolii militia lor, tara europeana, te doare capul, indifferent de etnie militienii spanioli au actionat ca brutele. trebuia sa le puna piciorul pe cap, mainele la spate, catuse, arestati, amendati, luati la scuturat cu se ocupa cardul de romi in spania".
 • "Sunt sigur că românașii noștri sunt de acord cu intervenția în forță a polițiștilor și chiar a jandarmilor, dacă ar fi fost chestia asta la noi. Însă, dacă ar fi fost vorba despre ei, ar fi strigat ca niște turbați psihopați ”Jandragneria!”, ”Jegdarmeria!”, etc... Românu' e cea mai odioasă specie de ipocrit împuțit!"
 • "da, da, guvernul socialist care sper ca va pleca in curind, are grija tiganilor, maimutelor islamice, in general a infractorilor, nu a politistilor, care in acest caz au facut strict ce trebuia". 
comentarii
3 comentarii

Ce sa zici... Pe vremea lu Ceasca era mai altfel. El si ai lui aveau grija sa nu iese nimeni din tara care ar putea face tara noastra de rusine....
Goguta
12.04.2019 13:01
meci intre real mardit ( ! ) si penalrol strehaia
UmbraCalistiss
12.04.2019 18:13
Noi uitam repede si punem botul la ori ce . Pai nu ne certa Europa mai acum 25-30 de ani ca nu ne purtam civilizat cu rromi ? Acum ei in loc sa ii civilizeze se plâng . Si nu numai ei si nemți si austrieci , și britanici
Ely
15.04.2019 16:54
Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia