Tribuna
SEVIS
VIDEO. Avion ieşit de pe pistă la Cluj. Trafic dirijat spre Sibiu. ANCHETĂ PENALĂ PENTRU ATERIZAREA DE LA CLUJ
Sorana MAIER
4417 vizualizari
VIDEO. Avion ieşit de pe pistă la Cluj. Trafic dirijat spre Sibiu. ANCHETĂ PENALĂ PENTRU ATERIZAREA DE LA CLUJ

UPDATE ORA 16.50:

Potrivit Digi 24, autoritățile au deschis o anchetă penală pentru a stabili cauzele incidentului din Cluj Napoca.

Ancheta penală a fost deschisă în urma declarațiilor contradictorii făcute de reprezentanții aeroportului și de cei ai companiei low-cost privind condițiile în care a avut loc incidentul și responsabilitatea pentru acesta.

 

 

ȘTIRE INIȚIALĂ:

 

Aeroportul Internaţional Sibiu a început astăzi să preaia o parte din traficul aerian al Clujului, după ce un avion a ieşit de pe pistă, în această dimineaţă pe Aeroporul Cluj Napoca, iar acesta din urmă a fost închis. Traficul din Cluj a fost dirijat spre alte aeroporturi din ţară.

sursa video: youtube.com

 

Nicoleta Boborodea, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţional Sibiu, spune că până acum au aterizat la Sibiu două aeronave ale Tarom (în imagine), care ar fi trebuit să aterizeze la Cluj Napoca.

"Operăm în condiţii de iarnă, pista este deszăpezită în continuu şi suntem pregătiţi să primim aeronavele care decid să aterizeze la Sibiu, în urma închiderii Aeroportului din Cluj", spune Nicoleta Boborodea.

La Cluj Napoca, în această dimineaţă, un avion al companiei Blue Air, care venea de la Bucureşti şi făcea o escală la Cluj Napoca, a ieşit de pe pistă în momentul aterizării. 

„Este vorba despre o aeronavă Blue Air care venea de la București și zbura către Barcelona cu escală la Cluj-Napoca. La aterizare, avionul a ieșit 20 de metri în afara pistei. Nu există victime, aeronava nu este avariată. Pe aeroport erau condiții bune de aterizare. Urmează ca ministerul Transporturilor să formeze o comisie de investigații și să stabilească ce cauze au dus la producerea acestui incident. În momentul de față, aeroportul este închis”, a declarat David Ciceo, directorul Aeroportului Cluj-Napoca.

Unul dintre pasagerii din avion au declarat pentru Digi 24 ca zăpada era de 1 metru pe pistă.


„Comandantul a încercat să oprească aeronava, a aterizat foarte bine, dar autoritățile aeroportului din Cluj nu au deszăpezit pista, era zăpada de un metru, și am înțeles că s-a spus la TV că pista era curată. Nu, este o mare minciună. Abia după ce am ajuns pe câmp au venit lamele să curețe. Explicații nu am primit. 30-40 de minute am stat în aeronavă până ne-au debarcat, am stat în aeroport, nu ni s-au dat explicații, nimic”, spune Alex Bucur, pasager, potrivit Digi 24.


Un alt pasager, Alex Mihai Marin, spune același lucru:

 

„Pista era acoperită de zăpadă și gheață. Pilotul a dat dovadă de profesionalism deoarece ne aflăm în viață. Putea să se întâmple altceva dacă pilotul nu reacționa cum trebuia. Cei de la aeroport trebuiau să curețe pista. În avion nu prea ne-am dat seama ce se întâmplă pe moment, după ce am aterizat, am văzut unde ne aflăm și ne-am dat seama ce s-a întâmplat. N-am primit nicio explicație. Au zis să stăm liniștiți că nu e nicio problemă. Așteptăm să ni se aducă apă și mâncare și au zis că ne preiau autocarele, mergem la Sibiu și apoi la Barcelona. Pista arăta ca o pârtie de ski”.


Blue Air a trimis un comunicat în care se spune că

 

„Aeronava care efectua zborul de tip charter numărul OB 9301 pe ruta Otopeni – Cluj – Barcelona, la aterizarea la Cluj a întâmpinat un incident minor depășind suprafața pistei cu aproximativ 5-10 metri. La bord se aflau 110 pasageri și 6 membri ai echipajului. Toți pasagerii au fost debarcați în condiții normale, aceștia fiind transferați în terminalul de plecări unde primesc suport din partea companiei și a aeroportului. A fost deschisă o anchetă de către CIAS (Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile). Vom reveni cu detalii în ceea ce privește posibilele cauze care au dus la producerea prezentul incident”.

comentarii
3 comentarii

mai tovarasi de la cons judetean si primarie
nu va e clar ce aeroport bun avem
sinteti inconstienti ca nu faceti nimic sa vina inca vreo2-3 firme
ar cistiga toti,si noi siei
ginditi cu capul nu cu spaga!
adi 3
07.01.2016 11:44
Boculeeeeeeeeeeee le-ai taiat cumva si la aia din aeroport motorina de la utilaje asa cum ne-ai taiat noua pensiile si salariile zi mai Boculeeeeeeeeeeeee???sau asteptai cumva sa viu io sa-ti desapezesc pista?////
07.01.2016 12:59
Boc n-are nici o treaba cu aeroportul!El este primar(foarte bun) ales de cetateni responsabili iar aeroportul apartine de Consiliul Judetean(ca si la Sibiu).Este net superior celui din Sibiu,desi are pista mai scurta cu 500 metri decat a celui din Sibiu.Este condus insa de oameni vrednici care cauta si gasesc continuu noi si noi curse!Pacat de investitia uriasa facuta in aeroportul Sibiu si nevalorificata pentru ca a incaput pe mainile unor sarlatani, jigodii, penali si oameni fara valoare! Stiti ca din Cluj zboara intr-o zi mai multe avioane decat intr-o saptamana din Sibiu?
@2 retardati!
08.01.2016 12:41
Din aceeasi categorie
Noua ne pasa

publicare anunturi

Somarest

PORTAL MEDICAL

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia