Tribuna
VIDEO: Asistentă de la Terapie Intensivă din Sibiu, jignită și alungată de vecini pentru că îngrijește bolnavi de COVID-19. Reacția președintelui CJ Sibiu
Laura BUCIU
11242 vizualizari
VIDEO: Asistentă de la Terapie Intensivă din Sibiu, jignită și alungată de vecini pentru că îngrijește bolnavi de COVID-19. Reacția președintelui CJ Sibiu

Teama sibienilor de infectare cu noul coronavirus ia forme din ce în ce mai ciudate. O asistentă de la Terapie Intensivă, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a fost jignită și alungată de vecini pentru că lucrează într-o secție unde sunt internate persoane infectate cu noul COVID-19.

Fiica asistentei a postat, pe Facebook, imagini video de la cearta unui membru al familiei cu vecinii care au hulit-o pe femeie, acesta spunându-le „Să vă ferească Dumnezeu să ajungeți acolo”, în ideea că la Terapie Intensivă vin întotdeauna oameni în stare gravă.

„După ore întregi de muncă, în care mama mea se sacrifică pentru oamenii infectați cu acest virus, trup și suflet pentru meseria aleasă, fără vreun gând de abandon sau de regret pentru ceea ce face, ăsta e respectul pe care îl primește zilnic din partea vecinilor, cel mai trist, chiar a apropiaților, pentru faptul că vine acasă de la muncă și pentru că împart aceeași scara de bloc, privind-o ca pe un om de cea mai joasă speță. Greșit! Mama mea e un erou, mama mea încearcă să ne salveze, să fie alături în această situație de oamenii care au nevoie! În loc să primească laude pentru curajul ei (subliniez, multe cadre medicale au abandonat misiunea asta) , mama mea e jignită, alungată și mai ales discriminată! Sunt dezamăgită de societatea în care trăiesc și de ceea ce primește un om care se sacrifica ajutând”, scrie tânăra pe Facebook.

Cazul de la Sibiu nu este singular. O asistentă de la Boli Infecțioase, din Galați, s-a plâns de faptul că de la izbucnirea pandemiei, vecinii din blocul în care locuiește de 20 de ani, i-au aruncat clor pe ușa apartamentului, au chemat poliția la ea acasă și, mai mult, au dat-o afară din magazinul blocului.

Președintele Consiliului Județean Sibiu a făcut un apel către sibieni, după apariția imaginilor cu asistenta de la Terapie Intensivă hulită de vecini.

„Trăim zile în care, din păcate, fiecare dintre noi suntem puși la încercare, zile în care, mai mult ca niciodată, ne temem pentru viața noastră și a celor dragi. Ca să facem față, ca să trecem cu bine peste asta, e nevoie de multă rațiune și mai ales de un comportament serios și responsabil.  E omenește să ne gândim la siguranța noastră, e chiar foarte bine să ne protejăm și să fim atenți la ce se întâmplă în jur, e omenește până la urmă să ne fie frică. Asta nu justifică însă comportamente precum agresarea vecinilor pentru ca sunt medici sau asistente și ar fi putut intra în contact cu virusul. Nu justifică, de asemenea, în nici un fel comportamentul celor care au agresat sau hărțuiesc personalul medical care face naveta sau care se deplasează pentru a îndeplini obligații profesionale. E de neînțeles și este chiar revoltător cum, în contextul atâtor oameni care-și pun la dispoziție proprietățile gratuit pentru cei care luptă pentru viața și sănătatea noastră, un vecin poate încerca să îngrădească accesul celui de alături (cu care trăiește de o viață) la proprietatea sa, pentru că este medic sau asistentă medicală. Iată de ce fac acum un apel la conștiință, la normalitate și rațiune, înainte de a face un apel la lege. Protejarea, încurajarea și chiar răsplătirea personalului sanitar nu este doar o obligație a autorităților, ci un semn de normalitate din partea fiecărui sibian, o obligație de conștiință a fiecăruia dintre noi.  Suntem în această situație cu toții și trebuie să acționăm în scopul binelui comunității, toți, fără excepție. Trebuie să o facem împreună, fiindcă nu există salvare individuală! Și mai trebuie să o facem cu decență! Să acționăm astfel încât, atunci când totul se va fi terminat, să ne putem privi în ochi unii pe ceilalți!  Sper din tot sufletul că nu va fi nevoie de lege ca să îi apăram tocmai pe cei care ne apară pe noi! Însă, dacă va fi, vă asigur că nici unul dintre aceste comportamente sau altele asemenea nu vor rămâne fără urmările legale maximum posibile și că toleranța noastră va fi ZERO față de orice acțiune care amenință sau pune în pericol corpul medical și pe toți cei care luptă pentru viața și viitorul nostru”, a transmis Daniela Cîmpean.






comentarii
10 comentarii

Foarte trist! Sa ne fereasca Dumnezeu de asemenea vecini! In loc sa ne trezim, saa fim mai buni, acum cand trecem prin asa vremuri grele, egoismul, nepasarea fata de semeni si prosta educatie isi spune cuvantul.
Mihai
05.04.2020 13:06
Jegurile astea merita calcate in picioare...astia chiar merita tot ce se poate mai rau.
Dati detalii despre ei ca sa stie tot orasul cine sunt jigodiile!!!!
Vecini jegosi si tembeli
05.04.2020 13:18
Acum se vede cine iti e prieten, vecin si mai ales om! Jegurile de vecini fara creier si pic de credinta ar merita amendate. Astia sunt indivizii hidosi, comunisti, care ranjind ti se baga in fata...paduchii societatii care cred ca numai ei au drepturi. Cred ca situatia e similara pe fiecare scara de bloc.
Pulettii de vecini sa nu indrazneasca sa mai mearga la doctor sau la spital in urmatorii ani...
Virusu
05.04.2020 13:36
Sunt niste jeguri care precis "vor o tara,ca afara".NESIMTII!
Un om
05.04.2020 15:13
E vina noastră a tuturor dacă ei gândesc asa.. Sa ne fie rușine tuturor.. Poate într o zi vom fii mai buni...
Adrian
05.04.2020 18:23
actiunea e in Loamnes
gps
05.04.2020 19:48
Nesimtirea si educatia unor semeni , nu are margine ! Respect pentru D-na. Asistenta !
Dacian
05.04.2020 21:27
Mentalitate de babuini! Este un OM care își riscă viața, a ei și a familiei, pentru cei aflați în suferință. Prin acțiunile voastre nu faceți decât să demonstrați că nu îi merităm sacrificiul. Rușine!
Theo
06.04.2020 08:16
Tipic Sibian(parvenit)....oameni care cred ca le stiu pe toate.
Mister
06.04.2020 10:40
Numai in comuna lui Greavu se putea intampla...asa primesc educatie cei condusi de CIUMA ROSIE.
Mircea Nebunu
06.04.2020 18:11
Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA