Tribuna
VIDEO | Un grajd înseamnă "acasă" pentru șase copii și mama lor. Sunt în pericol să își piardă și această "locuință"
Andra MARINESCU
4220 vizualizari
VIDEO | Un grajd înseamnă
Pentru o mamă cu șase copii care, împreună, trăiesc într-un grajd, în Avrig, Crăciunul va fi mai frumos dacă oamenii cu suflet mare se vor uni și le vor oferi un acoperiș decent deasupra capului.


 

Violina Juchi are 40 de ani și a rămas să își crească singură cei șase copii, pentru că - după cum mărturisește femeia - soțul i-a murit, în urmă cu câțiva ani, fiind ucis de un cioban. Are trei fete, Ramona de 13 ani, Maria de 12 ani și Anca de zece ani, și trei băieți, de opt, pe David de opt ani, Antonelo de cinci ani și Andrei de trei ani și jumătate, și pentru ei "acasă", de 17 ani, înseamnă un grajd cu două paturi, o sobă, un frigider și un televizor.

Pentru mulți, poate părea puțin, însă pentru ei a fost suficient până de curând, când al lor "acasă" va fi folosit de actualii proprietari, ce vor să utilizeze grajdul în scop propriu.

Micuții sunt veseli, deși împart încăperea nu doar unii cu ceilalți, ci și cu șoarecii și șobolanii care mișuna pe lângă ei.

Copiii merg la grădiniță sau la școală, iar două dintre fete fac naveta zilnic la Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Turnu Roșu.

Mama lor, Violina, trebuie să facă față cheltuielilor, să le cumpere de mâncare și haine cu alocațiile copiilor, cu banii din ajutorul social, dar, suplimentar, muncește ca femeie de serviciu în localitate, primind încă 200 de lei. Acum, și viza de flotant pe care o avea în Avrig îi va expira, astfel că există posibilitatea ca alocațiile copiilor să nu le mai vină în ajutor în viața de zi cu zi.

"Stau de 17 ani în acest grajd, iar veniturile sunt puține. Ne descurcăm cum putem, suntem la limită întotdeauna. Ca să suplimentez veniturile, sunt femeie de serviciu în Avrig și mai iau 200 de lei. Mi-e teamă că voi rămâne fără alocațiile copiilor, viza de flotant îmi expiră...", povestește Violina Juchi.

Familia Juchi are un trai la limita sărăciei. Zilnic, cară apă cu gălețile de la sute de metri pentru a face mâncare și curățenie.

Ajutor pentru familia Juchi

De curând, Asociația "Kiwanis" a descoperit cazul Violinei Juchi și i-a sărit în ajutor femeii, colectând haine și mâncare pentru toți membrii familiei. Acum, organizația dorește să îi ofere un acoperiș deasupra capului, astfel că are nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet mare. Până acum, Asociația a primit o sponsorizare din America, în valoare de 15.000 de dolari, din partea Adrianei Henderson, prin intemediul Fundației "Star Children Relief Organization SUA", dar mai are nevoie de bani pentru a putea cumpăra o locuință care să le asigure un minim trai decent.

Campania derulată de Asociația "Kiwanis" din Sibiu este realizată în colaborare cu Asociația "Kiwanis" Club Turnu Măgurele  și S.T.A.R Children Relief Organization USA.

"Kiwanis" este o asociație alcătuită din voluntari responsabili și de bună credință, care doresc să construiască împreună o comunitate mai bună.

"Poate există printre noi toți un gram de suflet și bunătate, ca acum, în prag de sărbători, să putem să le oferim mai mult decât un zâmbet, și anume o locuință, un loc în care să stea măcar provizoriu, până reușim să le găsim o casă permanentă. Avem nevoie de ajutorul locuitorilor din Avrig, dacă ne pot da informații legate de vânzarea vreunei case la preț accesibil, chiar dacă trebuie renovată, chiar dacă este mică și cu teren puțin, pe care să putem să o cumpărăm prin Asociație pentru familia Juchi. Luăm în calcul și un teren mic de 200-300mp, intravilan, branșat la curent, într-o zonă de unde copilașii pot ajunge ușor la școală. Prin intermediul Asociației, cu toții ajutăm copiii proveniți din familii dezorganizate, iar deviza noastră este "Să servim copiii lumii". Azi, Kiwanis este prezent în 100 de țări, cu 8.500 de cluburi, iar familia Kiwaniană numără peste 600.000 membri", spune Gabriela Vlad, membru al Asociației "Kiwanis" - Filiala Sibiu.

Cei care vor și pot ajuta ca sărbătorile familiei din Avrig să fie mai frumoase o pot face donând în contul deschis la BCR Turnu Măgurele, RO22RNCB0247013099420001, pe numele Asociației "Kiwanis" Club Turnu Măgurele. C.U.I.- ul Asociației "Kiwanis" Club Turnu Măgurele este 16754264.

 


comentarii
2 comentarii

600.00 de kivanieni a un dolar de membru fac 600.000 de dolari. Cumpără un hotel cu ei...
06.12.2019 12:37
La preturile din Ro. se poate cumpara o casa mai veche cu $15 mii apoi remodelata de insasi noii propietari bine inteles cu ajutorul celor ce vor sa ajute voluntar -- dar ma trec fiori ,daca banii stransi nu vor merge in alte buzunare pacalind oameni cu suflet mare-- sper sa nu fie asa, sper--
06.12.2019 20:16
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Tursib S.A

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA