Tribuna
VIDEO | Cel mai înalt brad de Crăciun din țară luminează Piața Revoluției din Cisnădie. Iluminatul festiv, aprins la mijlocul concertului Alexandrei Ungureanu
Andra MARINESCU
4128 vizualizari
VIDEO | Cel mai înalt brad de Crăciun din țară luminează Piața Revoluției din Cisnădie. Iluminatul festiv, aprins la mijlocul concertului Alexandrei Ungureanu
Orașul Cisnădie a îmbrăcat, în Ajun de Moș Nicolae, haine de sărbătoare. Iluminatul festiv a fost aprins în jurul orei 18, când a fost luminat și cel mai înalt brad de Crăciun din România, în orașul de la poalele Măgurii.


În fiecare an, pe 5 decembrie, sute de oameni se strâng în Piața Revoluției din Cisnădie, pentru a participa la evenimentul ce marchează începutul sărbătorilor de iarnă.
"Venim de trei ani încoace, mereu, pe 5 decembrie, în centrul orașului. Este un eveniment care îi bucură pe copiii noștri. Ei primesc daruri, ascultă cântece și vizionează spectacole de teatru pentru vârsta lor", spune Ioan, tatăl unei fetițe și al unui băiețel.
Joi, evenimentul din centrul orașului a cuprins spectacole pentru copii și un concert susținut de Alexandra Ungureanu, artista alături de care cisnădienii și turiștii veniți să o asculte au cântat unele dintre cele mai cunoscute refrene, în ciuda frigului de afară.


Cel mai înalt brad din România este la Cisnădie


Ca în anii trecuți, Cisnădia are cel mai înalt brad de Crăciun din țară, ce măsoară nu mai puțin de 42 de metri. Acesta a fost aprins de autoritățile locale în jurul orei 18, participanții așteptând cu sufletul la gură să își facă selfie-uri în jurul bradului. Ei au numărat împreună secundele rămase până la aprinderea luminilor.
După aprinderea bradului și a iluminatului festiv, cei mici s-au bucurat de prezența Moșului. Aproximativ 30 de bărbați costumați în Moș Crăciun au coborât, ca în fiecare an, pe o scară, din sediul Primăriei, în Piața Revoluției, cu sacii plini de dulciuri.
Primarul orașului Cisnădie, Gheorghe Huja, a declarat că:


"E o mare bucurie să fim împreună, din nou, într-un număr atât de mare, cisnădieni și turiști. Și în acest an, am reușit să oferim un spectacol deosebit și să împodobim orașul de sărbători, în așa fel încât să fim dați exemplu pozitiv în întreaga țară".


Intrarea în atmosfera sărbătorilor de iarnă s-a făcut încă de vineri, 29 noiembrie, când s-a redeschis patinoarul din localitate, momentul fiind marcat, ca de obicei, de spectacole și surprize pentru cei mici.

 

FOTO: Răzvan NEGRU

 

 


comentarii
1 comentarii

cat primitivism ...sa tai mandrete de brad si sa te mai si lauzi cu asta!!! bradul e un simbol...poate fi si numai de 4-5 m...nu esti cu nimic mai bun daca e de xx m...asta in conditiile in care Cisnadia si tot ce tine de primaria Cisnadie e un mic dezastru!!!
un sibian
06.12.2019 13:36
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Tursib S.A

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA