Tribuna
VIDEO | Baia Populară Sibiu – o bijuterie a Sibiului istoric, transformată într-o oază de relaxare pentru sibieni
VIDEO | Baia Populară Sibiu – o bijuterie a Sibiului istoric, transformată într-o oază de relaxare pentru sibieni

Primăria Sibiu și Serviciul Public Baia Populară au finalizat lucrările de reabilitare a clădirii în care funcționează Baia Populară Sibiu, aspectul, dar mai ales funcționalitatea Băii fiind mult îmbunătățite.  

 

“Vorbim în primul rând de o clădire de patrimoniu a orașului pe care am reușit să o reabilităm și vom face demersuri pentru clasarea acesteia ca monument istoric. Am păstrat și restaurat elementele arhitecturale unice, redând frumusețea clădirii care a împlinit 116 ani. În al doilea rând am reușit să modernizăm un obiectiv cu tradiție în Sibiu și să o transformăm într-un centru modern în care sibienii au la dispoziție un bazin de înot reabilitat după cele mai noi standarde, trei tipuri de saune, camere de tratament și o sală de sport dotată, toate optimizate pentru persoanele cu dizabilități. Baia Populară redevine astfel emblematică pentru Sibiu.” (Astrid Cora Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Lucrările executate, pe scurt:

 • Am consolidat clădirea prin lucrări la fundații, ziduri, stâlpi, la fostul coș de fum, am refăcut fundația bazinului de înot, am întărit structura mansardei și am construit o scară nouă spre etaj. Tencuielile interioare și exterioare au fost refăcute, iar tâmplăria ferestrelor a fost înlocuită.
 • Am realizat recompartimentări, relocări și extinderi ale spațiilor prin amenajarea integrală a podului existent și mutarea spațiilor administrative. Subsolul clădirii a fost extins și sub zona de parcare, fiind reamenajat.
 • Am modernizat instalațiile electrice, termice, de apă, de canalizare și de gaz. În zonele de bazin și saună s-au montat sisteme de încălzire în pardoseală. De asemenea, Baia este echipată cu un sistem de supraveghere video, cu senzori de mișcare, detectoare de fum și butoane de alarmare la incendiu. Și instalațiile sanitare s-au înlocuit în cabinele de baie și duș, precum și în grupurile sanitare.
 • Toate pardoselile și placările din incinta clădirii au fost modernizate, respectându-se cerințele speciale în cazul acestei clădiri istorice. La intrarea în clădire și pe holurile principale, au fost folosite materiale precum piatra naturală și marmura, punând astfel în valoare istoria și estetica acestei clădiri.
 • Arhitectura clădirii a fost restaurată: balustradele, ușile, compartimentările din lemn ale cabinelor de schimb, scara din lemn, coloanele de piatră și cuva din piatră de la fântâna bazinului, iar placările ceramice ale bazinului au fost refăcute.
 • Clădirea a fost complet optimizată pentru accesul persoanelor cu dizabilități în toate ariile de servicii, montându-se rampe și un ascensor.

 

Concret, Baia Populară oferă în prezent următoarele servicii:

 • Un bazin de înot complet reabilitat, cu un sistem nou, electronic, de filtrare a apei și un sistem de filtrare a aerului în întreaga clădire care protejează structura imobilului în zonele cu umiditate crescută, aceasta fiind în trecut una dintre cele mai mari probleme. Pentru părinții care doresc să supravegheze copii în timpul orelor de înot, s-a amenajat o sală de așteptare dotată cu ecrane conectate la camerele video din zona bazinului.
 • Trei saune moderne: o saună uscată cu aromaterapie, o saună umedă și o salină cu sare de Himalaya, care poate fi folosită ca zonă de relaxare, dar și pentru tratamentul afecțiunilor respiratorii. S-a creat un culoar nou de legătură între bazinul de înot și saune, acest spațiu fiind amenajat ca zonă de relaxare.
 • Trei zone noi de vestiare pentru bazin și saună, accesul făcându-se cu brățări digitale de acces
 • Zona de dușuri a fost relocată într-un spațiu mult mai generos
 • Trei camere de terapie: una cu pietre jade, una pentru hidroterapie și una pentru masaj clasic.
 • O sală de fitness cu o suprafață triplă față de cea precedentă, amenajată într-un spațiu inedit, la subsolul clădirii, în locul fostelor spații tehnice. Aceasta a fost dotată cu aparate de ultimă generație, care pot fi utilizate inclusiv de către persoanele cu dizabilități.
 • O sală de activități sportive tip yoga, pilates, aerobic, situată în mansarda proaspăt amenajată în podul reabilitat al clădirii
 • O curte interioară complet reamenajată în care va funcționa o cafenea și un spațiu de joacă pentru copii
 • O terasă panoramică, amenajată la etajul I al clădirii
 • Un punct de belvedere amenajat în fostul turn de apă, care a fost complet reabilitat, fiind acum vizitabil

 

Și accesul în Baia Populară s-a modernizat, fiind posibil pe baza unor brățări de control acces pe care clienții le vor primi la intrare unde fost amenajată o a doua casierie pentru accesul mai fluent al publicului.

 

Lucrările fiind finalizate, următorul pas este obținerea avizului ISU pentru siguranța la incendii și angajarea personalului necesar pentru asigurarea tuturor serviciilor noi ale Băii.

 

 

IMPORTANT! Chiar dacă lucrările sunt finalizate, Baia Populară nu se poate redeschide, rămânând în vigoare restricțiile impuse pentru protecția populației în contextul pandemiei de coronavirus, acestea specificând că bazinele amenajate în interior nu se pot deschide publicului. Vă invităm să urmăriți anunțurile de pe site-ul www.baiapopulara.sibiu.ro unde se va anunța redeschiderea Băii, atunci când va fi permis.   

   


comentarii
5 comentarii

adie vintul schimbarii
io merg la vot
da nu pot ezecuta vot pintru bunica astrid
bye bye sau aufviedersen
anti romanca
adie
25.09.2020 13:29
Mama cata reclama scumpa baga doamna doar ca sa ne faca noua, romanilor, un bine.
3 filmulete (lacul lui Binder si dealul Gusteritei) cu drone, angajati carora le arata ce au de facut, harti pe care arata cu degetu etc. Propaganda curata! Sper din suflet sa pierzi, Tante!
Eu
25.09.2020 16:43
Pt adie si eu: luati mumu de la Trifu dupā ce v o dā la popo
Judita
25.09.2020 18:06
Articolul de mai sus este plătit de Primăria Sibiu din banii contribuabililor(bani publici).
Eu m-am decis. Nu mai votez niciun candidat FDGR la municipiu!
În urma așa-zisei modernizări de pe străzile Siretului, Intrarea Siretului, Arieșului și Intrarea Arieșului spațiul verde a fost redus considerabil, copacii plantați de rezidenți au fost scoși din rădăcină și aruncați aiurea, gradul de poluare sonică și chimică a crescut, Plus că atât intersecția dintre strada Siretului cu Calea Cisnădiei, cât și ieșirea din municipiul Sibiu spre Cisnădie nu a fost finalizată, tranzitul pietonal spre/dinspre Cartierul Arhitecților a devenit mai ales pe timp de noapte o adevărată aventură din cauză că trecerea de pietoni privizorie de pe Calea Cisnădiei nu este amenajată și nici semnalizată corespunzător.
La fel, am observat că sibienii care domiciliază în ansamblul rezidențial Magnolia de pe Calea Șurii Mici(drumul Hoților) nu au nicio legătură de acces pietonal spre trotuarul care supratraversează gara Turnișor.
Rușine FDGR & Tribuna!
Sibian din Hipodrom IV
25.09.2020 18:20
Super.Toll. Bravo ASTRID MULTA SANATATE. BESONDERS MENSCH.
Nico
25.09.2020 22:47
Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

Grant pentru capital de lucru TURTHA & SAVOURY SRL

Comunicat_de_Presa_Fagus ROM

Comunicat_de_Presa_ELLIXIRZ BAR

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia