Tribuna
"Victorie" românească: Ucraina ne permite să măsurăm adâncimea apei de pe canalul... Chilia
© facebook/Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că "partea ucraineană" a dat oficial "un acord parțial" pentru începerea măsurătorilor pe... partea ucraineană a brațului Chilia, începând de vineri, 17 martie. "Acest acord privește sectorul cuprins între km 22 și km 116 pe acest braț al Dunării, iar măsurătorile se vor desfășura doar pe timpul zilei", a postat Gridneanu pe pagina de facebook. Acordul Ucrainei pentru ca România să facă măsurători nu include însă nici braţul Bîstroe, nici partea de braţ Chilia dintre kilometrii 11 şi 22. 
"În discuțiile anterioare cu oficialitățile ucrainene am solicitat ca măsurătorile pe brațul Chilia să înceapă de la km 11. Insistăm ca flota de nave specializate a României să primească acces și pe celelalte sectoare ale brațului Chilia (între km 11 și km 22), dar și pe canalul Bâstroe. În condițiile în care inclusiv reprezentanții Comisiei Europene au susținut solicitările României, consider că este în interesul ambelor țări sa fie lămurită problema dragajelor efectuate de Ucraina pe întregul braț Chilia și pe canalul Bâstroe", a mai spus Grindeanu.
Referitor la problema încă deschisă a adâncirii Canalului Bîstroe, premierul Ciucă a anunţat că "a fost agreat un protocol pentru perioada imediat următoare". "Din datele care ne-au fost raportate, urma ca, în înțelegere deplină și acord cu partea ucraineană și cu reprezentanții comisiei, în perioada următoare să primim aprobare pentru executarea măsurătorilor pe Brațul Chilia, pe partea ucraineană și ulterior pe canalul Bâstroe (...) ...În funcție de momentul în care va veni această aprobare, echipele tehnice vor merge în teren. Dacă nu, se va discuta şi se va clarifica situația cu partea ucraineană", a mai spus Ciucă.

comentarii
5 comentarii

Unde sunt trotinetistii aparatorii pelicanilor? Unde sunt progresistii, aparatorii delfinior si a mormolocilor de balta? Nici o parere de rau pentru distrugerea Deltei Dunarii?
Ei sunt cu slava ucraina, vaneaza putinisti. Nu au treaba cu Delta Dunarii. Sunt ocupati cu campaniile de strangere de ajutorare pentru ucrainieni. Nu, nu pentru romanii din ucraina, pentru ucrainienii din Romania.
Sunt ocupati si cu propaganda pentru razboi. Vor sa bage si Romania in razboi. Nu, nu pentru recuperarea si eliberarea teritoriilor Romanesti din ucraina si alipirea la Romania. Ei lupta doar pentru straini, impotriva romanilor.
Sibian
16.03.2023 17:36
Mai sibiene, cand s-o sapat Canalul Dunare-Marea Neagra, ne-o durut undeva de Delta sau de RSS Ucraineana?
Asteptam masuratorile si gata. Dar deja cunosc reactiile de pe acum: minciuni, tradatorii, .......
Aceeasi placa, oricare ar fi subiectul.
rosu
17.03.2023 12:41
Pentru mine este un titlu neprofesionist.Altfel spurs *din victorie in victorie spre Victoria finala*.Persoanele mai "vechi” imi inteleg Greseala!
Vasile comsa
17.03.2023 21:31
Imi cer scuze autorului,nu am remarcat ghilimelele din titlu……
Vasile comsa
18.03.2023 16:08
Se putea sa nu apara niste guzgani progresisti specializati in actiuni anti-romanesti? Nu mai poti scrie, frate, de nimic din ce se intampla rau in tara asta. Doar slava ucraina. Daca zici altceva, apare hoarda de maimute fara coada sa te corecteze. Cum, dar nu se poate, ucraina este sfanta, nu a facut nimic grav. Ei, au murit cativa pelicani si un mormoloc. Nici o problema. Nici un teritoriu romanesc nu este la ei, nici romanii nu sunt persecutati in ucraina...
La fel cum faceau cu "vaccinul" nenorocitii: ce efecte adverse? putina roseata la locul injectarii, ce morti subite? ce trombi, ce cheaguri? Nici vorba. Ce infarcturi si AVC-uri la tineri sanatosi? la sportivi? Nu exista...
Sibian
18.03.2023 17:23
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Tursib S.A

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA