Tribuna
Festivalul Gradinilor
Victor Costache, primit oficial în Academia Națională de Chirurgie din Franța
Sorana MAIER
2917 vizualizari
Victor Costache, primit oficial în Academia Națională de Chirurgie din Franța

Chirurgul cardio-vascular Victor Costache a fost primit oficial luna aceasta ca membru în Academia Națională de Chirurgie din Franța, cea mai veche academie medicală din Europa. 

„Este un moment extraordinar în cariera unui medic să fie admis în Academia Franceză de Chirurgie. Este practic recunoașterea unei vieți întregi de muncă și de dedicație față de meseria de chirurg cardio-vascular și, de asemeni, a tot ceea ce  înseamnă performanța academică: peste 30 de publicații ISSI în reviste internaționale de prestigiu, peste 40 de prezentări la congrese internaționale, mii de intervenții cardio-vasculare, două premiere chiar în Franța, o premieră mondială si trei premiere europene realizate chiar la Sibiu și peste 15 premiere în România; o echipă de chirurgie cardio-vasculară recunoscută internațional, care acum lucrează în Brașov, la Spitalul „Sf. Constantin”,  și o echipă internațională de colaboratori, care este apropiată și Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, unde funcționez în continuare ca și cadru didactic. Prezentarea pe care am ținut-o in fața Adunării Generale a Academiei Franceze a fost unul din cele mai emoționante momente din cariera mea. Mulțumesc academicianului Claude Vaislic și profesorului Hubert Johanet, secretarul general al Academiei”, spune dr. Victor Costache.

Academia Națională de Chirurgie din Franța este continuatoarea Academiei Regale de Chirurgie, fondată în 1731, de către Georges Mareschal, primul chirurg al lui Louis XV, și de către François La Peyronie, succesorul lui Mareschal.

Ministru al Sănătății în Guvernul Orban, unul dintre chirurgii cardio-vasculari de prestigiu din România, Victor Costache a pus la Sibiu bazele unei clinici de chirurgie cardio-vasculară, iar de câteva luni profesează la Brașov.

„Chiar dacă echipa noastră care a făcut performanța în Sibiu este in momentul de față în Brașov am rămas fidel pacienților sibieni și pot fi găsit cu regularitate la clinica Misan Med. Toți pacienții cu afecțiuni cardiovasculare sunt așteptați și vor fi tratați in cele mai bune condiții la Spitalul Sf. Constantin din Brașov de echipa care i-a tratat in Sibiu din 2013 până acum. Din 2013, de când am deschis primul centru de boli cardio-vasculare din Sibiu am operat peste 1500 de pacienți în Sibiu”, spune dr. Victor Costache.

Dr. Victor Costache este singurul chirurg român contemporan care a fost admis în Academia Franceză. A fost Medic Șef de Secție Departamentul de Chirurgie Cardiovasculară și Toracică Spitalul European Polisano Sibiu, România, Director Medical Spitalul European Polisano Sibiu, România, Medic Șef de Secție Departamentul de Chirurgie Cardiacă din Sectorul Public Spitalul regional din Annecy, Franța.

În 2018 a primit, din partea președintelui Klaus Iohannis, Ordinul Național Pentru Merit „pentru contribuția importantă avută în practica medicală, pentru serviciile aduse la îmbunătățirea stării de sănătate a populației, pentru profesionalismul, grija și devotamentul arătate în îngrijirea bolnavilor”.

comentarii
3 comentarii

Felicitari! Nu stiu de ce s-a bagat in politica... Un profesionist n-are ce cauta in mafia gulerelor albe...
21.10.2020 22:01
S-a bagat in politica deoarece a vrut sa schimbe in bine sistemul de sanatate ,pentru a salva cat mai multe vieti de romani.A fost " rapus" de criza Covid19 si a demisionat onorabil.In Romania in veci nu o sa fie randuiala, deoarece se izbesc trei mentalitati venite din istorie, turco-fanariota la cei din Tara Romaneasca,turco-fanariota-ruseasca la cei din Moldova si austro-germana-ungureasca la cei din Ardeal.
ION
22.10.2020 05:00
Ce dreaq ați căutat la Ministerul Sănătății? Oare chiar nu v-ați dat seama că de acolo vă vor arunca exact ca pe o măsea stricată în momentul în care veți încerca să faceți ceva?? Păcat, aveați idei bune dincolo de faptul că sunteți un medic de excepție. Mai mult, prin această mișcare Polisano din Sibiu a pierdut Centrul de Intervenție cardiacă....
eu
22.10.2020 15:58
Din aceeasi categorie
Sevis - din Marginimea Sibiului

Somarest

Festivalul Gradinilor

venactiv

Comunicat de presa policrom

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
PORTAL MEDICAL
Postare anunturi
Licitatie publica

accentmedia