Tribuna
Victor Costache, aviz pozitiv pentru Ministerul Sănătății. „În momentul în care mi se va schimba calitatea de suspect și voi deveni culpabil, îmi voi înainta imediat demisia”
Victor Costache, aviz pozitiv pentru Ministerul Sănătății. „În momentul în care mi se va schimba calitatea de suspect și voi deveni culpabil, îmi voi înainta imediat demisia”

Ministrul propus al Sănătății, Victor Costache, a primit aviz pozitiv la audierile de marți din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului, obținând 14 voturi ”pentru”, un vot ”împotrivă” și 4 abțineri.

Victor Costache este directorul medical al Clinicii Polisano și un reputat chirurg cardiovascular, care a înregistrat numeroase premiere, unele incluiv mondiale, la Sibiu.
Medicul sibian a vorbit despre problemele din sistemul de sănătate, despre transplant, dar și despre cazul de malpraxis în care ar fi implicat.
„Cred în justiția din această țară. În momentul în care mi se va schimba calitatea de suspect și voi deveni culpabil, îmi voi înainta imediat demisia. Înțeleg durerea familiei. Avem în momentul de față, în Sibiu, peste 1000 de intervenții realizate, cu cea mai mică rată a mortalității. În acest caz despre care s-a discutat au fost foarte multe acuzații neadevărate în presă. A fost medic de gardă, a fost pus corect diagnosticul. Un om cu experiență mare, pe un caz de malpraxis ajunge în penal. Poate trebuie să ne gândim să modificăm legislația după cea europenă”, a explicat Victor Costache la audierile din comisie.
Victor Costache a făcut referiri și la problemele cu care se confruntă sistemul de transplant, pentru că nu există suficiente centre.
„În momentul de față, România aruncă la gunoi 150 de inimi și 300 de plămâni”.

Victor Costache a realizat în cariera sa transplanturi, fiind unul dintre puținii medici specializați în transplant cardiac și pulmonar.
„Avem de gestionat câteva crize. Prima este rezidențiatul. Avem câteva mii de tineri care sunt luați prizonieri de jocurile politice. Trebuie să fim conștienți că suntem o țară care în ultimi 10 ani a pierdut peste 30 000 de medici și este păcat să ne jucăm cu soarta lor. Vom debloca situația”, a mai spus dr. Costache.

comentarii
5 comentarii

Fereasca Bunul Dumnezeu.... S-a urcat paduchele in varful capului....
Poate se gandeste cineva sa verifice "trecutul glorios" din Franta a acestui individ.... Precum si numeroasele sesizari de malpractice depuse la CM Sibiu...
Sibian
29.10.2019 16:02
De ce nu-si va vedea de valve si de chirurgie? La ce-i trebuie politichie?
30.10.2019 06:10
Foarte bine face. Cei care comentati, va temeti?
MARIA
30.10.2019 11:10
operatii pe gratis la polisano?
da citi bani au bagat unii in buzunarul fara fund al monsiur doctor?DNA sa vina sa te ia(numai daca este vinovat)
adi 3
30.10.2019 11:40
De ce sa ne temem? Ca ne pune si noua o valva cu mii de euro?
@maria
30.10.2019 22:33
Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

Grant pentru capital de lucru TURTHA & SAVOURY SRL

Comunicat_de_Presa_Fagus ROM

Comunicat_de_Presa_ELLIXIRZ BAR

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia