Tribuna
Verdictul Ministerului Sănătății în scandalul de la Spitalul Județean: Trebuie demarate procedurile pentru organizarea unui nou concurs în vederea ocupării funcției de manager, în condiții de legalitate
Verdictul Ministerului Sănătății în scandalul de la Spitalul Județean:  Trebuie demarate procedurile pentru organizarea unui nou concurs în vederea ocupării funcției de manager, în condiții de legalitate

Disputa dintre PSD Sibiu și conducerea CJ Sibiu, pe tema organizării concursului pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Județean pare să fi ajuns la final. După ce PSD Sibiu a solicitat conducerii CJ Sibiu anularea concursului, invocând nerespectarea legii de organizare, social-democrații s-au adresat Ministerului Sănătății. Această instituție a trimis un răspuns în care se menționează că nu va fi emis actul administrativ de numire în funcție, întrucât au fost încălcate prevederile legale și că trebuie demarate procedurile legale pentru organizarea unui nou concurs. Medicul Liliana Coldea a preluat funcția de manager al SCJU în 11 mai, fiind singurul candidat înscris la concurs. 

 

Bogdan Trif: „PSD Sibiu a avut dreptate. Ministerul Sănătății a declarat nelegal concursul pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Județean”

 

PSD Sibiu a transmis un comunicat de presă în care prezintă răspunsul primit de la Ministerul Sănătății. „Actualul manager trebuie demis de urgență și trebuie organizat un nou concurs . Ministerul Sănătății (M.S.), a scris negru pe alb: concursul organizat pentru ocuparea funcției de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) a fost nelegal.

Prin răspunsul înregistrat cu nr. 623/28.05.2020, transmis de Ministerul Sănătății către PSD Sibiu și semnat de secretarul general, doamna Nicoleta Rusu, se spune foarte clar faptul că Direcția de Control și Integritate/Serviciul Control din cadrul MS, în urma verificărilor efectuate privind sesizarea de nelegalitate, ”a constatat încălcarea art. 5, alin. 1 art. 6 alin. 2, alin 7, art. 8 lit. g, art. 13 alin. 6 și art. 17, din Regulamentul de Organizare și Desfășurare a Concursului pentru ocuparea funcțiilor de manageri, persoane fizice, ai spitalelor de sub autoritatea Consiliului Județean (CJ) Sibiu, aprobat prin dispoziția Președintelui CJ Sibiu nr. 16/20.01.2017.” Cu alte cuvinte, doamna Cîmpean nu a respectat tocmai actele normative întocmite și aprobate de ea în 2017.

Mai mult, prin răspunsul sus-menționat a fost aprobată de către Ministrul Sănătății ”solicitarea de a nu se emite actul administrativ de numire în funcție (n.b. – a managerului SCJU Sibiu desemnat în urma concursului nelegal) și de a se demara procedurile legale pentru organizarea concursului în vederea ocupării funcției de manager în condiții de legalitate.” 

Totodată, Ministerul îi recomandă doamnei Daniela Cîmpean, să modifice Regulamentul în concordanță cu legislația în vigoare. 

Cred că nu bănuiește nimeni că Ministerul Sănătății condus de penelistul Nelu Tătaru, ”celebru” printre altele că a numit la conducerea Spitalului Județean Neamț, pe perioada stării de urgență, un administrator de firmă de pompe funebre ar fi favorizat în vreun fel PSD Sibiu, dacă noi nu aveam sută la sută dreptate.  

Dacă nici un concurs atât de simplu de organizat în condițiile legii nu este capabilă să desfășoare doamna Cîmpean, care are studii juridice și se recomandă drept mare avocat, toți sibienii pot face un exercițiu de logică să își imagineze ce dezastru și haos este în cadrul CJ Sibiu, condus de penelista Daniela Cîmpean. 

Organizația Județeană PSD Sibiu îi cere din nou demisia doamnei Daniela Cîmpean, lider PNL Sibiu pus în cea mai înaltă funcție publică, pentru faptul că este un pericol public pentru sibieni, din cauza incompetenței și abuzurilor pe care dânsa le comite din funcția de Președinte al CJ Sibiu” se arată în documentul transmis de reprezentații PSD Sibiu. 

Nicio reacție de la CJ Sibiu

 

Dacă la sfârșitul lunii aprilie, președintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, răspundea acuzațiilor social-democraților, miercuri, după apariția în spațiul public a documentului transmis de Ministerul Sănătății nu am putut obține nicio reacție din partea CJ.

În 29 aprilie, Daniela Cîmpean spunea despre demersul PSD Sibiu, prin care era contestată legalitatea concursului de ocupare a funcției de manager al SCJU Sibiu : „Găsesc că este cu totul nepotrivit, dacă nu chiar iresponsabil, ca o suspiciune de nelegalitate în ceea ce privește concursul de manager pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență să apară în spațiul public înaintea unei minime verificări, în condițiile în care nivelul de încredere în serviciile medicale este astăzi esențial pentru a face față situațiilor critice în care ne aflăm. 

Totodată, nu este nici rolul meu și nici nu vreau să fiu în situația de a vă învăța cum să analizați legislația incidentă cu privire la cine are atribuții de verificare a legalității concursului și de anulare a acestuia. 

Este păcat că după atâția ani de prezență în Consiliul Județean continuați să faceți publice cereri fără o documentare juridică serioasă, părând, în continuare, a nu înțelege că rolul nostru de aleși ai sibienilor este acela de a construi ceva și nu de a distruge ceea ce avem”.


comentarii
9 comentarii

Misto Campean esti praf ! Nici un concurs nu esti in stare sa organizezi! Mare avocata ce esti ! Esti liderul PNL Sibiu cocotat pe cea mai inatla functie in judet. Esti emblematica pt ei. Probabil gradul de inteligenta al tau este peste media pnlistilor sibieni, ca nah esti sefa lor ! Bravo PNL Sibiu. Nota 1 stati jos !
Sibian
03.06.2020 12:28
Campean, tuto, un om de onoare si-ar da demisia in locul tau, dar cum tu nu ai onoare, o vei pune tot pe tuta coldea! Smecherii, hotii, incalcarea legii -asta e pnl sibiu !
Bravo sibieni. Felicitari ptr GUWERNER , VA MERITATI SOARTA!
DEMISIA CAMPEAN
03.06.2020 12:35
Cine e dl din imagine ? A iesit de la puscarie de-i iau astia interviu ?
Ca nu intelegem cine este, nu ne spune nimic fata d-lui! Nu imi amintesc sa fi facut ceva, sa fi iesit cu ceva in evidenta!
Aaaaaaaaaa, gata, stai, asta era la brat cu unu care e la puscarie, nu mai stiu cum il cheama, erau la brat pe centru, si mergeau la Hilton... gata stiu! E ala de atunci cand a picat guvernul, era pe dinafara din cercul colegilor...
alin
03.06.2020 14:51
Ce treaba are poza cu faptul ca Daniela Campean a otganizat nelegal concursul pt spitalul judetean ? E de vina psd ca pnlistii sibieni sunt praf si incalca legea ? Nu mai tine faza ca psd e de vina pt ca liberalii sunt hoti si prosti. Schimba placa ca nu mai tin fazele astea nici la idiotii din partidul pnlist.
@ alin
03.06.2020 15:20
Ba sa mori tu, ne-ai dat pe spate! Pfoai sigur esti si tu vreun infractor marca pnl! Hahaha, toti la puscarie, hotilor.
Ia-o de manuta pe infractoarea campen, care face ceva pe legile tarii, si mereti la puscariiiieeeee, infractorilor!
Jos hotii de la pnl
03.06.2020 15:33
abuzurile pdlistei turcan si ale pdlsitei cimpan sint cunoscute
ele nu E liberale,
habarniste cu studii de drept(amindoua)
adi3
03.06.2020 15:37
Pai sa se faca ancheta dragilor cum se fac si celelalte angajari din Spitalul Judetean, toti sefii de pe-acolo sunt angajati pe "cumetrie", sunt bagate rude si prieteni apropiati la calup, fac legea in Judetean! Aveti salarii bune dragilor, nu va da nimeni peste nas? PNL, mai intregesti echipa de acoliti in conducere? Cati amici ai in comitetul director madam Cimpean?! CUM TOTI SEFII AU AJUNS SA DEA CONCURS SINGURI? Cine garanteaza ca subiectele de concurs nu sunt daruite candidatilor favoriti? Ce control intern exista acolo? NU EXISTA!
Cornel
03.06.2020 16:20
Karma iz a bici!

cand iesti cu nasul pie sus asta se intampla: "nu este nici rolul meu și nici nu vreau să fiu în situația de a vă învăța cum să analizați legislația incidentă cu privire la cine are atribuții de verificare a legalității concursului și de anulare a acestuia."

studiile juridice nu primeaza in fata intereselor de partid. forza Turcana, forza Campiana
Jhon Branch
03.06.2020 16:53
Bravo tutele !!!!! Bravo PNL Sibiu !!!!!! Sunteti o gramada de incompetenti si prosti!!!! E pleonasm ??? Pt voi nu este !!!!! He he he. Au tunat si fulgerat la voi in sediu cu tute si prosti !
Tutele
03.06.2020 18:23
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia