Tribuna
Vârstnicii, sărbătoriţi de ziua lor
Alexandra CHEŞCU
1324 vizualizari

„Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice” din 1 octombrie este celebrată şi în centrele rezidenţiale pentru persoanele adulte cu handicap aflate în structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu. Astfel, vârstnicii aflaţi în Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Biertan îşi vor sărbători ziua printr-o masă festivă, urmată de un program artistic susţinut de copiii de la Şcoala Generală Biertan. Ei vor participa şi la un concurs de jocuri încununat cu premii, ziua încheindu-se cu o serată.
Vârstnicii vor avea o zi de sărbătoare şi la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă „Nicolae Popoviciu” din Biertan, la care participă întreaga comunitate. Beneficiarii vor pleca într-o excursie la Recea şi la atelierul de sticlărie artizanală din Bogata, judeţul Mureş, după care vor participa la o masă festivă în centrul localităţii. Vârstnicii vor putea, totodată, să asiste la programul artistic organizat de Primăria Biertan.
Atmosfera de sărbătoare va fi simţită şi în cadrul Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Agnita unde vor avea loc activităţi recreative, jocuri cu premii şi diplome, o petrecere cu masă festivă, muzică şi concurs de dans. Începând cu ora 18, formaţia Casei de Cultură „Ilarion Cocişiu” Agnita, împreună cu Ioan Sârbu vor susţine un program de muzică, obiceiuri şi dansuri populare. Conducerea centrului va profita de ocazie pentru a organiza "Ziua porţilor deschise", care se desfăşoară între orele 10 – 13. În acest interval orar sunt aşteptaţi să treacă pragul centrului apropiaţii beneficiarilor, rudele acestora, dar şi membri ai comunităţii. Tot de la ora 10 la Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională Dumbrăveni va avea loc un program artistic, susţinut de beneficiarii tineri ai centrului, în timp ce după amiaza vârstnicii se vor bucura de vizitatori. De o masă festivă se vor bucura şi beneficiarii Centrului de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Tălmaciu I. Vârstnicii vor răsfoi albume cu fotografii, vor depăna amintiri şi vor savura mai multe jocuri de societate, „la o cană de cafea”. Ei vor putea asista şi la un program de dans şi muzică populară din mai multe regiuni ale ţării.
Conducerea DGASPC Sibiu ţine să le transmită tuturor beneficiarilor, în numele angajaţilor direcţiei, "La mulţi ani!" de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice. Conducerea instituţiei se înclină  "cu respect în faţa vârstei şi experienţei lor de viaţă, asigurându-le de întreaga noastră consideraţie. De asemenea, urăm tuturor seniorilor societăţii civile ani mulţi cu sănătate, să se bucure de o viaţă liniştită, plină de frumos şi împliniri alături de familie, copii, nepoţi şi cei dragi".comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
SEVIS

E-pneu

PARCUL MEMORIAL  MULTICULTURA

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Muzeul Astra
codul postal
VISA MEDICA
Licitatie publica

accentmedia