Tribuna
PNL
Varianta Ocolitoare Sibiu Sud primește bani pentru exproprieri și are Audit de siguranță rutieră
Varianta Ocolitoare Sibiu Sud primește bani pentru exproprieri și are Audit de siguranță rutieră

Suma de 46 de milioane de lei a fost obținută de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin Ministerul Transporturilor, drept despăgubiri pentru proprietățile tranzitate de Varianta Ocolitoare Sibiu Sud (VOSS), anunță Thomas Roth, purtător de cuvânt al Consiliului Județean Sibiu.

„Banii au fost alocați prin Bugetul de Stat și reprezintă încă un pas în realizarea viitoarei artere care va prelua traficul auto din zona de sud a municipiului Sibiu.

Totodată, CNAIR a realizat un Audit de siguranță rutieră – faza Studiu de Fezabilitate, pentru întocmirea căruia a alocat suma de 65.000 lei. Prin acest document sunt stabilite măsurile de asigurare a securității circulației pe VOSS, de prevenire a pierderii de vieți si vătămare a integrității corporale a persoanelor, precum si de evitare a producerii pagubelor materiale ca urmare a accidentelor de circulație.

Documentul a fost transmis Consiliului Județean Sibiu în vederea studierii, iar o formă completată a acestuia, cu observațiile Consultantului, a fost retrimisă CNAIR.

Pentru realizarea VOSS, Consiliul Județean Sibiu a încheiat un parteneriat cu CNAIR, în momentul de față fiind realizat Studiul de Fezabilitate, care și stabilește valoarea investiției: 3,32 miliarde lei, cu TVA.

Valoarea documentațiilor tehnico-economice ale VOSS, realizate de către Consiliul Județean Sibiu, este de 4,26 milioane lei și a fost deja decontată din fondurile nerambursabile ale Uniunii Europene alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Pentru finanțarea construirii celor peste 21 de kilometri ai VOSS, care va străbate teritoriile localităților Șelimbăr, Cisnădie, Rășinari, Poplaca, Sibiu și Cristian, urmează să fie depusă o cerere de finanțare prin Programul de Transport 2021-2027, după lansarea apelului de proiecte”, a explicat Thomas Roth într-un comunicat de presă.


comentarii
3 comentarii

Banii aruncati....unde ma poate scoate centura de SUD...in Cristian?
Cumparati sau despagubiti 2 case de linga sensul giratoriu de pe Alba Iulia si faceti 2 benzi calumea.....si mai faceti un pod peste calea ferata in terezian....si eventual de acolo o strada in zona industriala si e alta viata.....
SLMN
23.04.2024 15:54
CJ Sibiu si cartelul local, vrea sa dea inca un tun. Sa cheltuie inutil aproape 1 MILIARD de EURO, PENTRU O CENTURA construita prea departe de oras pentru a prelua trafic din oras, FARA NICI UN STUDIU DE TRAFIC, dar care e mina de aur pentru pretenii lui cimpean - gen NSA si altii. Cele mai apropiate cartiere -Turnișor , Ștrand (cele sudice) din Sibiu sunt la 7km de cea mai apropiată intrare pe centură !!! V. Aurie va fi la 6km de întrarea de la Biosevis!! Așadar până sa ajungi la prima intrare pe centură (circulând prin oraș!) mai degrabă traversezi orașul către destinație. Astfel traficul atras din oraș va fi ZERO! 3,32 MLD lei , bani publici sunt aruncați la gunoi, iar DNA e legat la mâini de cartelul ciumelor.
Dan
24.04.2024 10:58
Pe specialistii din acest domeniu, ia- ti consultat ?
ION
25.04.2024 09:58
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica