Continental
Tribuna
Vandalism în Cimitirul Eroilor din Sibiu? Primăria Sibiu: Nu este vandalism, urmează lucrări de consolidare
Sorana MAIER
2889 vizualizari
Vandalism în Cimitirul Eroilor din Sibiu? Primăria Sibiu: Nu este vandalism, urmează lucrări de consolidare

UPDATE:

Reprezentanții municipalității spun că monumentele căzute din Cimitirul Eroilor nu au fost vandalizate, ci au fost îndepărtate temporar până la începerea lucrărilor de consolidare, care vor fi făcute din fonduri ale bugetului local.

„Nu este vorba de acte de vandalism, ci de structuri degradate cu trecerea timpului și din cauza condițiilor meteo. Având în vedere că în multe cazuri aparținătorii celor înmormântați nu mai sunt în viață sau sunt foarte înaintați în vârstă si nu mai pot avea grija de morminte, Primăria Sibiu a alocat fonduri pentru repararea si consolidarea monumentelor afectate, în semn de respect pentru veteranii înmormântați aici. Administrația Cimitirului a inițiat o procedura de achiziție pentru repararea a peste 100 de monumente, valoarea lucrărilor fiind aproximată la 39.000 de lei. Până la efectuarea reparațiilor o parte din structurile care nu mai prezintă siguranță, au fost temporar îndepărtate”; transmite Primăria Sibiu.

Știre inițială:

Mai mulți sibieni care au mers vineri în Cimitirul Eroilor şi Veteranilor de Război din Sibiu au avut o surpriză extrem de neplăcută. Mai multe monumente funerare din acest cimitir au fost distruse, răsturnate sau sparte.

„Am venit la mormântul bunicilor și părinților noștri, după o perioadă lungă de timp, căci în perioada stării de urgență nu ne-am putut deplasa aici. Și am constatat că a avut loc un act de vandalism. Sunt camere de supravegheat în zonă, dar credem că ar trebui făcute cercetări și găsiți cei care au comis asemenea fapte”, ne-a declarat un sibian care a descoperit zilele acestea că și mormântul părinților săi veterani a fost distrus.

Sibianul spune că unii dintre cei care au descoperit că monumentele funerare ale familiilor lor au fost distruse au făcut fotografii și vor depune sesizări către autorități.

comentarii
4 comentarii

Camere de supraveghere? Bani sifonați. Autoritățile doarme pe ele, e estenuați de atâta pază.
22.05.2020 17:16
primaria doarme?
politia doarme?
procuratura doarme?
camere de luat vederi?functioneaza?
adi3
23.05.2020 13:23
Este incredibil ca asa ceva s-a putut intampla intr-un oras cunoscut pana acum ca fiind un reper de civilizatie pentru Romania. Oare nu mai exista respect nici macar pentru locurile de veci ale eroilor si veteranilor de razboi?
Asteptam reactia autoritatilor sibiene.
Popescu
23.05.2020 13:30
iDe obicei lucrarile de reparatii se anunta printr-un afis vizibil pentru toata lumea la locul unde urmeaza sa se desfasoare acestea. S-ar fi respectat reglementarile privind aceste activitati, s-ar fi evitat spaime inutile si suspiciunea de vandalism in cimitir. Sa speram ca Sibiul va ramane un reper de civilizatie.
Popescu
24.05.2020 14:26
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

ULBS

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia