Tribuna
PNL
Valurile AFF se transmit de pe lacul din Muzeul Astra până în Piața Mică
Valurile AFF se transmit de pe lacul din Muzeul Astra până în Piața Mică
© Alex Damian

Cele peste 30 de bărci și hidrobiciclete care au plutit duminică seara pe lacul din Muzeul Astra Sibiu s-au legănat în aplauzele îndelungate ale spectatorilor, care au mulțumit astfel pentru experiența splendidă de care au avut parte la proiecția filmului „Transalpina, Drumul Regilor”, de Dumitru Budrala, vizionată din bărci, în cadrul Astra Film Festival 2020.

„Atunci când am făcut filmul, nu mi-am imaginat că legendarul drum printre munți și legende poate fi atât de bine pus în valoare atunci când îl privești din barcă, pe un ecran amplasat între mori de vânt. Condițiile extraordinare din acest an ne-au provocat să reinventăm totul în materie de organizare, iar răspunsul incredibil al spectatorilor întrece orice așteptare”, spune regizorul Dumitru Budrala, directorul fondator Astra Film Festival.

 

Iar același lucru s-a întâmplat și la prima proiecție pe ecranul dintre mori de vânt („Povestea lui Fatat”), care a avut loc sâmbătă, și la cea de luni seară („iHuman”). Vizionările de film din bărci care plutesc pe lac sunt un concept original Astra Film Festival și fac parte din programul special Valuri AFF.

Astra Film Festival înseamnă însă, dincolo de reinventarea continuă, o constantă: filme bune, aplaudate de spectatorii care pleacă de la proiecții discutând sau pur și simplu tăcând (adică vorbind cu ei înșiși). Un lucru de remarcat: spectatorii ediției din acest an sunt în marea lor majoritate tineri și respectă anti COVID-19.

Programul zilei de miercuri, 9 septembrie, include cinci filme (dintre care unul este proiectat în premieră mondială), toate aflate în cursa pentru Premiul Publicului. Seara se încheie cu un concert “Karpov Not Kasparov”.

Pelicule, proiectate în aer liber

*16: Amfiteatru, Muzeul Astra – „Delta Bucureștiului” (Eva Pervolovici - Franța, Romania, 2020 • 92′) Film nominalizat pentru Premiul Publicului – prezintă povestea neobișnuită a celei mai mari delte urbane din lume. Bilete: https://eventbook.ro/film/bilete-astra-film-festival-2020-delta-bucurestiului

*18: Târgul de țară, Muzeul Astra – „Toate râurile se varsă în mare și marea nu se umple niciodată” (Claudiu Mitcu – Romania, 2020 • 50′). Filmul este nominalizat pentru Premiul Publicului și va fi urmat de Q&A.

Corul local ține laolaltă o mică comunitate din Sf. Gheorghe. Bilete: https://eventbook.ro/film/bilete-astra-film-festival-toate-raurile-se-varsa-in-mare-si-marea-nu-se-umple-niciodata

*20: Piața Mică, Sibiu – Secrete de familie (Susanne Kovács - Danemarca, 2019 • 60′). PREMIERĂ națională, film nominalizat pentru Premiul Publicului.

O poveste despre umbrele trecutului, care nu ne părăsesc niciodată. Bilete: https://www.astrafilm.ro/filme/secrete-de-familie/ 

*20:Terasa cu flori, Centrul cultural „Ion Besoiu”, Sibiu – „Stigmatizat-1968” (Ágota Varga – Ungaria, 2019 • 55′). Nominalizat pentru Premiul Publicului

1968. László, un băiat de 14 ani, încalcă regulile sistemului comunist, iar pedeapsa va fi exemplară. Bilete: https://www.astrafilm.ro/filme/stigmatizat-1968/ 

*20: Scena de pe Lac, Muzeul Astra – Josefin & Florin (Ellen Fiske, Joanna Karlberg – Suedia, 2019 • 77′). Film nominalizat pentru Premiul Publicului.

Un român și o suedeză. El e cerșetor, ea, mamă singură. O relație asaltată de inevitabile provocări. Bilete: https://eventbook.ro/film/bilete-astra-film-festival-2020-josefin-florin

*22: Târgul de țară, Muzeul Astra – Concert - Karpov Not Kasparov

Bilete: https://eventbook.ro/music/bilete-astra-film-festival-2020-concert-karpov-not-kasparov?lang=ro

Programul complet Astra Film Festival On Air, aici: astrafilm.ro/program-2020/

Biletele pentru AFF2020 sunt puse în vânzare on-line pe https://www.astrafilm.ro/bilete-la-astra-film-festival-2020/ și pe https://eventbook.ro/festival/astra-film-festival și vor fi disponibile la casieriile AFF astfel: Începând de vineri, 4 septembrie, vor fi disponibile la intrarea în Muzeul Astra (str. Pădurea Dumbrava 16), iar de sâmbătă, 5 septembrie, în Piața Mică nr 11 (la intrarea în sediul Astra Film) și la Centrul Cultural Ion Besoiu (str. E. Cioran 1-3) - doar pentru filmele programate la Terasa cu flori.

Proiecțiile și evenimentele din cadrul AFF 2020 se vor desfășura în 8 locații: Scena de pe Lac, Târgul de țară, Între Mori de Vânt, Pavilionul de Joc, Amfiteatru și Casele de demult (toate aflate în interiorul Pădurii Dumbrava - Muzeul Astra), respectiv la Terasa cu flori – Centrul Cultural „Ion Besoiu” și în Piața Mică din centrul istoric al Sibiului.

Astra Film Festival 2020 este organizat de Astra Film, CNM Astra și Fundația Astra Film, cu sprijinul Consiliul Județean Sibiu, al Ministerului Culturii și Identității Naționale, al Centrului Național al Cinematografiei, al Consulatului Republicii Federale Germania la Sibiu și al Uniunii Cineaștilor. Evenimentul este cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și de Uniunea Europeană prin Programul Europa Creativă.

Astra Film Festival se află sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia