Tribuna
Valori de trafic ridicate și ambuteiaje pe drumul spre Păltiniș
Valori de trafic ridicate și ambuteiaje pe drumul spre Păltiniș

Pe Drumul Județean 106 A Sibiu – Păltiniș, valorile de trafic sunt ridicate, în perioada sărbătorilor, cu ambuteiaje create în special în zona Arena Platoș Păltiniș. Luni, la fața locului sunt prezente echipaje din cadrul Biroului Rutier Sibiu și Postului de Poliție Păltiniș. Oamenii legii le recomandă șoferilor să respecte indicațiile polițiștilor care supraveghează și dirijează traficul rutier în zonă.

„Reamintim, totodată, obligația de a parca doar în zonele special amenajate. Nu uitați că parcările neregulamentare nu afectează doar traficul autovehiculelor ci și pe cel al autospecialelor care trebuie să intervină în situația unui eveniment. Nu în ultimul rând, luați în calcul că urcarea spre Păltiniș sau coborârea din stațiune poate depăși timpul unei deplasări normale”, spune Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al Poliției Sibiu.

De asemenea, polițiștii rutieri atrag atenția șoferilor asupra necesității adaptării comportamentului rutier la condițiile meteo specifice acestei perioade calendaristice.

Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, poliţiştii le recomandă șoferilor să se intereseze cu privire la starea meteorologică de pe traseul pe care urmează să îl parcurgă.

„Conducătorii auto sunt sfătuiți să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.). De asemenea, pe timpul călătoriei cu autovehiculul, le recomandăm şoferilor să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă şi să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic”, a mai spus Lazăr.

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie în această perioadă, când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. (L. B.)






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA