Continental
Tribuna
Valoarea tichetelor de masă creşte cu aproape 5 lei! Orban: "Există riscul ca bugetarii să nu mai primească vouchere de vacanţă"
Dumitru CHISELIŢĂ
1937 vizualizari
Valoarea tichetelor de masă creşte cu aproape 5 lei! Orban:
© Dumitru CHISELITA

Valoarea tichetelor de masă va creşte, de la 15.18 lei la 20, schimbarea fiind votată marţi, în Camera Deputaţilor, care este for decizional. Iniţiatorii proiectului de lege au motivat că tichetul primit în prezent de angajaţi nu poate acoperi costurile unei mese, transmite Digi24. Decizia a fost luată cu 267 de voturi ''pentru''.

Modificarea a fost motivată de faptul că valoarea actuală a tichetelor este sub cea a unei mese de prânz, ea fiind considerată de iniţiatorii legii de 21,40 lei. România se află printre ţările cu cele mai mici valori ale tichetelor de masă din Europa, cu aproximativ 3 euro, faţă de 6 euro în Grecia sau 11 euro în Spania. Conform paginii Startup Cafe, valoarea de 20 de lei a unui tichet de masă este una maximală, deci angajatorii pot oferi tichete cu o valoare mai mică.

În paralel, premierul Ludovic Orban a avertizat că, după respingerea în Parlament a OUG 1/2020, există riscul ca bugetarii să nu mai primească vouchere de vacanţă.

Orban a spus că s-au stabilit prin acea OUG măsuri de restrângere a cheltuielilor publice, inclusiv acordarea voucherelor de vacanţă, dar acestea la valoarea din 2019 "pentru a nu provoca o cheltuială suplimentară". Premierul a spus că, prin respingerea ordonanţei, "e posibil (...) nici să nu se mai dea vouchere de vacanţă, la limită".
Senatorii au respins, luni, OUG 1/2020 cu 69 de voturi "pentru", 44 "împotrivă" şi trei abţineri, informează Digi 24.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia