Tribuna
Valeriu Stoica, la Sibiu: "Nu este nevoie de un nou partid de dreapta în România!"
Laura BUCIU
1366 vizualizari
Valeriu Stoica, la Sibiu:
Valeriu Stoica a declarat la Sibiu că oamenii politici responsabili nu mai trebuie să creadă în poveşti cu "Albă ca Zăpada" * Vicepreşedintele PDL a declarat că nu este nevoie de un nou partid în România n Despre 2012, Stoica a spus că va fi un an tulbure
Vicepreşedintele PDL, Valeriu Stoica, a declarat, ieri, la Sibiu, în cadrul unei dezbateri organizate la hotel Ramada, că nu este nevoie de un nou partid de dreapta în România. De asemenea, Stoica a precizat că "a vorbi despre Albă ca Zăpada este o dovadă de naivitate", deoarece aceasta este doar "o poveste pentru copii de până la şapte ani". Declaraţiile au fost făcute în cadrul unei dezbateri despre viitorul Dreptei în România, "Probleme actuale ale Dreptei politice româneşti", la care au asistat peste 30 de reprezentanţi ai PDL Sibiu şi la care a participat şi Toader Paleologu.
Stoica nu a ratat momentul să declare despre PNL că este un partid "care pluteşte fără identitate" şi care "a fost absorbit practic de PSD". "Ne-au trebuit 20 de ani ca să cristalizăm sistemul politic românesc, să-l simplificăm, mai bine zis, să-l sedimentăm. În 20 de ani am reuşit să facem o oarecare limpezire politică, în sensul că avem pe dreapta un partid politic, acreditat ca atare, PDL, avem pe stânga un partid care e acreditat ca atare, cu sorgintea lui comunistă, PSD. Din păcate, mai avem un partid -  PNL - care pluteşte fără identitate în spaţiul politic românesc şi a fost practic absorbit de PSD", a declarat Valeriu Stoica, în timpul dezbaterii.
Potrivit lui Valeriu Stoica, dat fiind faptul că în România există cristalizaţi doi poli – Dreapta şi Stânga – nu este necesară apariţia unui nou partid de dreapta. "Nu cred că este nevoie de un nou partid de dreapta în România. Nu avem nevoie de surse noi de confuzie. Avem USL-ul pe de o parte, PSD-ul pe de altă parte. Nu avem nevoie de un factor de confuzie politică. Un partid politic se construieşte foarte greu, trebuie resurse umane, financiare, instituţionale, dar şi  conexiuni internaţionale. Avem un asemenea partid, PDL. Eu cred că PDL poate să devină marea forţă politică de dreapta a viitorului în România", susţine vicepreşedintele PDL. Stoica a afirmat că PDL poate să devină marea forţă politică de dreapta a viitorului în România, şi asta "chiar dacă nu este un partid perfect". "Departe de mine gândul că PDL-ul este un partid perfect. Doamne fereşte! În general, partidele nu sunt oşti îngereşti, nu sunt cete îngereşti. Partidele sunt făcute din oameni, iar în România sunt făcute din români. Cei care vor să facă un nou partid ar trebui să răspundă mai întâi la întrebarea: «Vor să facă un partid tot cu români sau cu marţieni?» Dacă vor să facă un partid tot cu români atunci acesta va arăta, într-un fel sau altul, dar la fel cum arată partidele care există deja în România", a mai spus vicepreşedintele PDL.

Decât altcineva, mai bine PDL

Valeriu Stoica a declarat, la Sibiu, că este de preferat viitorul politic al Dreptei să fie PDL, decât un partid despre care nu se ştie nimic.  "Avem şansa să construim un mare partid al dreptei şi acesta este mai bine să fie PDL decât un partid nou despre care nu ştim nimic, nu ştim cum va arăta, ce fel de lider va avea. Mi se pare că a vorbi despre Albă ca Zăpada este o dovadă de naivitate. Albă ca Zăpada este o poveste pentru copii de până la şapte ani. După vârsta de 7 ani poveştile cu Albă ca Zăpada şi piticii devin, nu mai puţin atractive, dar intră sub semnul întrebării. Sunt frumoase poveştile. Mie îmi plac poveştile şi acum, iubesc poveştile, dar nu le confund cu realitatea. Iată de ce nu cred că mai avem nevoie de încă un partid – Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici. Avem nevoie de viziune politică, de curaj, de acţiune politică, de politici publice, programe guvernamentale şi avem nevoie de insistenţă şi con­sec­venţă în aplicarea programelor Dreptei", a declarat Valeriu Stoica.

2012 - un an tulburător

Valeriu Stoica a avertizat că anul viitor va fi "un an tulburător, agitat, cu multe semne de întrebare". Din acest motiv, Stoica speră şi mai mult că va exista armonie în Coaliţie, mai ales pentru a putea fi comasate alegerile. De asemenea, Stoica a făcut un apel către colegii din PDL că partidul are nevoie de o mobilizare exemplară pentru a câştiga alegerile.




comentarii
7 comentarii

dupa ei citire ,reprezinta dreapta,probabil aia securista,pcr-ista,stalinista care numai ei cred in ea,fiind singurii beneficiari iar Basescu si-ar dori sa fie un Putin romanesc .N-avem o dreapta in politica sunt numai fripturisti care migreaza dupa ciolan,care ne jefuiesc in numele statului iar noi inghitim toate mizeriile lor
ben
04.11.2011 08:27
Care dreapta ba? aia cu care ti-o freci sa ti se scoale bai impotentule, ce-ai facut tu cand erai mare ministru de justitie?? ar trebui sa te autocondamni la ani grei de puscarie
yulos
04.11.2011 10:41
Ce mai vrea si balbaitul asta dupa ce ca in 1999 a aruncat in strada toti chiriasii din casele nationalizate,ce vina aveau acesti oameni,trebuia alta solutie luata.Nici un partid,pana in prezent,nu au luat o solutie contra unei masuri.
cabuta
04.11.2011 11:36
De acord cu VS. Să fie un singur partid, PDL, care a fost de st
tristu
04.11.2011 11:50
Un singur partid, un singur nume. Au tampit portocalii astia?. Coalitia lor risca sa clatine echilibrul teritorial al tarii. Si ca sa fim si putin rautaciosi: in cate poze de pe vremea comunismului apar reprezentanti marcanti ai PDL?. Probabil din cauza aceasta scot la mezat iepele balane.
adn pt. sibieni
04.11.2011 12:44
Ai aparut din nou, ... tradatorule!
un om
04.11.2011 15:03
cu spune caci stoica este un tradator
cel sa numit un om este un prost
07.11.2011 00:11
Din aceeasi categorie
adi eco

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA