Tribuna
Sevis
Vaccinul împotriva rujeolei ajunge pentru două luni. Vârsta de vaccinare a scăzut
Laura BUCIU
2403 vizualizari
Vaccinul împotriva rujeolei ajunge pentru două luni. Vârsta de vaccinare a scăzut

Direcţia de Sănătate Publică Sibiu are stoc pentru vaccinarea copiilor împotriva rujeolei. Din cauza focarelor tot mai dese ale bolii în ţară, s-a luat măsura scăderii vârstei de vaccinare, pentru o mai bună prevenţie. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, dr. Gabriel Budescu, a declarat că dozele de vaccin pe care le are instituţia pe care o conduce sunt suficiente pentru două luni.

  • „Miercuri am făcut raport la minister că avem 1.770 de doze. Cred că este suficient până vom mai primi de la minister. Ceea ce avem acum ajunge pentru două luni, respectiv pentru februarie şi martie. Vaccinul se face, în mod normal, la vârsta de un an, dar, pentru că este această situaţie alarmantă la nivel naţional începem să acoperim vaccinarea copiilor de la vârsta de 9 luni”, a declarat, pentru Tribuna, dr. Gabriel Budescu, directorul DSP Sibiu.

14 decese în ţară din cauza rujeolei

Potrivit raportului întocmit de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, publicat la data de 20 ianuarie, datele pe ultima săptămână arată că în România au fost confirmate 2.319 cazuri de rujeolă şi 14 decese din cauza acestei boli.

Conform Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, cazurile de rujeolă sunt existente în 34 de judeţe. Cele mai mult sunt confirmate în Arad - 519, în Caraş-Severin - 491, iar în Timiş sunt 325 de cazuri.

În judeţul Sibiu, anual se vaccinează aproximativ 7.500 de copii cu vaccinul ROR (vaccin rujeolic-rubeolic-oreion). În primele 9 luni din 2016, la nivelul judeţului au fost confirmate 3 cazuri de rujeolă la persoane nevaccinate, iar în 2015 nu a fost înregistrat niciun caz.

Hexavalentul şi vaccinul împotriva hepatitei B lipsesc

Directorul Budescu a precizat că, în continuare nu există în stocuri vaccinul Hepatic B pediatric şi Hexavalent.

Vaccinul Hepatic B pediatric, care trebuie administrat nou-născuţilor în maternitate lipseşte de la sfârşitul lunii decembrie. Vaccinul Hexavalent se administrează la 2, la 4 şi la 11 luni, împotriva tetanosului, difteriei, tusei convulsive. Acesta lipseşte din luna ianuarie.

De asemenea, stocul de vaccin BCG (vaccin împotriva tuberculozei, administrat în maternitate, în primele 24 de ore de viaţă) este suficient, săptămâna trecută fiind disponibile 9.500 de doze.

FOTO: Arhiva Tribuna / Răzvan NEGRU

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia