Tribuna
PNL
Vaccin pentru coronavirus! Germania anunţă când pot începe testele: "Nu e un proces de construcție a rachetelor, dar e nevoie de timp!"
Vaccin pentru coronavirus! Germania anunţă când pot începe testele:
© pixabay.com

O companie farmaceutică din Germania a anunţat că a micşorat timpul estimat inițial pentru producerea unui vaccin pentru noul coronavirus. Este vorba de CureVac, companie controlată de omul de afaceri german Dietmar Hopp(79 de ani) , patronul clubului Hoffenheim, din Bundesliga.

"Hopp a spus inițial că vaccinul ar putea fi gata în toamna lui 2020, apoi a vorbit despre ianuarie 2021. Anunțul inițial al germanului l-a făcut pe Donald Trump, președintele SUA, să-i facă o ofertă de 1 miliard de dolari. Propunerea a fost refuzată însă de omul de afaceri", potrivit digisport.ro.


După ce la 1 aprilie, Germania raporta 73.217 infectări și 802 decese, provocate de COVID 19, Hopp şi CureVac au anunţat că fac eforturi pentru ca vaccinul să iasă cât mai repede.

Debutul lunii aprilie a venit cu veşti proaste de peste tot, coronavirusul care se răspândeşte extrem de rapid ajungând să afecteze aproape 90.000 de oameni din toată lumea. 
Numărul deceselor se apropie de 44.000, cele mai multe cazuri fiind înregistrate în Italia (peste 12.000), Spania (peste 9.000) și SUA (peste 4.000).

”Hopp vrea ca vaccinul să fie gata în 2020", a scris publicația tz.de, potrivit căreia "patronul lui Hoffenheim, văzut inamicul public numărul unu al ultrașilor din Germania, este acum marea speranță pentru un vaccin contra virusului COVID-19". 
Testările noului vaccin nu vor putea începe mai devreme de luna iunie a acestui an, a declarat Friedrich von Bohlen, partener cu Hopp la firma CureVac și unul dintre cei mai mari cercetători în domeniul medical.


”Nu e un proces de construcție a rachetelor, dar e nevoie de timp!”


Fabricarea unui astfel de vaccin care să vină de hac coronavirusului este un proces care are nevoie de timp, însă nu este atât de complicat precum pare, a precizat Friedrich von Bohlen. 

"Siguranța, tolerabilitatea și eficacitatea trebuie demonstrate și garantate. Nu e un proces de construcție a rachetelor care să meargă în spațiu, dar e nevoie de timp”, a spus Friedrich von Bohlen, citat de tz.de.

Potrivit presei germane, ”tendința e clară, vaccinul va ieși anul acesta pentru a stopa curba evoluției coronavirusului”. Vaccinul nu poate fi mai scos mai repede pe piaţă întrucât reglementările de cercetare prevăd proceduri complicate de aprobare a medicamentelor, a explicat Dieter Hopp.
"Cercetarea este o zonă nesigură, complicată și scumpă. Există proceduri lungi de aprobare a medicamentelor. Primele teste vor fi făcute pe animale, apoi pe oameni”, a precizat patronul clubului Hoffenheim. 
CureVac nu este singura companie interesată să găsească un vaccin pentru noul coronavirus. Echipe de cercetători din Israel, SUA, China, Canada, Marea Britanie sau Australia lucrează, încercând să găsească un antidot pentru virusul ucigaş. 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia