Tribuna
Vacanţe în Grecia doar pentru cei vaccinaţi împotriva COVID - 19! Iohannis: "Nu este o idee bună"
Vacanţe în Grecia doar pentru cei vaccinaţi împotriva COVID - 19! Iohannis:

Ce părea zilele trecute un scenariu sumbru, iată că devine realitate. O realitate cum nu se poate mai urâtă. Cine visa să meargă la vară în Santorini, Creta sau Lefkada ori alte paradisuri elene trebuie musai să fie vaccinat împotriva COVID - 19. Persoanele care refuză vaccinarea pot călători însă la Eforie, Azuga, în Deltă sau în orice alt loc din ţară care le face cu ochiul. 

Grecia pare hotărâtă să închidă graniţele turiştilor care refuză vaccinarea. Măsura este deja extrem de controversată, însă una vor hotelierii eleni şi alta politicienii aflaţi la putere. 
Autorităţile elene au propus introducerea unui certificat european de vaccinare valabil în tot spaţiul Uniunii Europene. Potrivit premierului grec, acest document ar putea fi folosit la îmbarcarea în orice mijloc de transport, anunţă Reuters, citat de Agerpres.
Autorităţile elene au creat deja propriul certificat standardizat care face dovada vaccinării anti-Covid. 
Într-o scrisoare adresată preşedintei Comisiei Europene Ursula von der Leyen, premierul grec Kyriakos Mitsotakis a propus extinderea schemei la întreg teritoriul UE. 
„Deşi nu vom face vaccinarea obligatorie sau o precondiţie pentru călătorie, persoanele care s-au vaccinat ar trebui să fie libere să călătorească. Este urgent să adoptăm o înţelegere comună privind modul în care ar trebui să fie structurat un certificat de vaccinare pentru a fi acceptat în toate statele membre", a scris Mitsotakis în scrisoare.
Anul trecut a apărut "Passenger Locator Form (PLF)", un formulare digital a căruis "sarcină" este monitorizarea călătoriilor, însă deocamdată nu beneficiază de un acord la nivel înalt între statele europene.  Mitsotakis a insistat şi asupra necesătiţii acestui formular, considerând că este nevoie de o mai mare implicare din partea autorităţilor UE.   
„Dacă statele UE pot conveni asupra unei formule comune putem avansa această chestiune mai departe în forurile internaţionale, contribuind astfel la restabilirea mobilităţii la scară globală. Pentru ţări precum Grecia, care sunt dependente de turism, este imperativ ca această chestiune să fie rezolvată înainte de sezonul de vară”, a adăugat premierul grec. 

Până acum, Grecia a reuşit să nu fie copleşită de coronavirus, însă anul trecut în octombrie s-a confruntat cu al doilea lockdown. Virusul a ucis până în prezent 5.304 persoane, iar numărul cazurilor confirmate a ajuns la 145.180. 

Iohannis: "Să împărțim populația Europei în două nu mi se pare un lucru bun"

Preşedintele Iohannis a declarat că nu vede cu ochi buni propunerea Greciei şi că nu este de acord cu impunerea unui certificat european în baza căruia cetăţenii vaccinaţi să poată călători. 
"Nu consider că este o idee bună. Trebuie să existe un certificat de vaccinare, dar trebuie folosit pentru motive medicale nu pentru călătorii. Sunt date importante pentru medicul de familie sau pentru oricine dacă persoana ajunge la urgență. Însă, să folosim aceste certficate ca să împărțim populația Europei în două nu mi se pare un lucru bun", a declarat Klaus Iohannis.

 


comentarii
2 comentarii

Cand o sa scada numarul turistilor la un sfert si nema bani o sa-i treaca ifosele......
vasile
13.01.2021 18:13
Foarte, dar foarte buna solutia grecilor!
matei
17.01.2021 06:14
Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia