Tribuna
Apa Canal
Vacanță la mare sau la munte? Unde pot merge în tabără copiii din Sibiu
Liuba STARII
2546 vizualizari
Vacanță la mare sau la munte? Unde pot merge în tabără copiii din Sibiu

Vara trece cu o viteză uimitoare, iar școlarii se bucură de o vacanță binemeritată după un an dificil de școală. Unii dintre ei preferă să o petreacă în fața calculatorului, alții sunt adepții comunicării reale și se întâlnesc la o joacă sau la un suc cu mai mulți prieteni. Părinții se întreabă cum să diversifice vacanța copiilor și sunt în căutarea taberelor, care vor înfrumuseța zilele de vară, vor crea amintiri calde și vor lega prietenii.

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sibiu orga­nizează tabere de odihnă şi de recreere în patru locaţii din judeţul Sibiu, în 11 serii. Astfel, copiii au de ales între centrele de agrement din Ocna Sibiu­lui, Râu Sadului, Cisnădioara și Păltiniş. În a doua jumătate a verii mai sunt disponibile opt serii, respectiv 19 - 24 iulie, 26-31 iulie, 2-7 august,  9-14 august, 16-21 august, 23-28 august, 30 august-4 septembrie și  6-11 septembrie.

Costul unei zile de tabără este de 90 de lei la Ocna Sibiului, 95 de lei la Păltiniş, Cisnădioara și Râul Sadului. Preţul inclu­de cazarea, masa (în regim de pensiune completă) şi asis­tenţa medicală. Ca să aflaţi detalii sau să depuneţi cereri puteţi vizita sediul organiza­ţiei (strada Dorului nr. 20, corp B, et.I) sau să vă adre­saţi pe e-mail: djstibiu @yahoo.com, www. facebook.com/djstsibiu şi la numărul de telefon 0269-210055. Repartizarea locurilor se face în ordinea cronologică a opțiunilor depuse.

Ce condiții sunt oferite cu 90 și 95 de lei

Achitând 90 de lei pe zi, în centrul de agrement de la Ocna Sibiului, copiii pot fi cazați în două clădiri etajate, la mansarda blocului si la etajul clădirii, unde se găsesc la parter dușurile si chiuvetele taberei, cu camere având 2-4 locuri, precum și în două cabane din lemn tip „Covasna” cu camere de 2-4 locuri, grup social pe fiecare palier. Centrul dispune și de o cantină unde pot servi masa 100 elevi/serie. Centrul are în componența sa un club unde se pot desfășura activități cultural-recreative, jocuri de cabană; în incinta centrului se poate amenaja un teren de sport unde elevii pot juca fotbal și volei. Se poate organiza discotecă în aer liber pe un platou asfaltat aflat in fața clubului și a sălii de mese. Centrul fiind situat în apropierea lacurilor, oferă în anotimpul cald o zonă propice pentru inot, plajă, cure de aerosoli și recreere. Școlarii pot să participe în excursii la: Mărginimea Sibiului, Alba Iulia, Sibiu, Păltiniș, Cisnadioară, Cisnadie, Mediaș, Sighișoara, Avrig, Cârțisoara, Bâlea Lac, Bâlea Cascada, Transfăgărășanul, Curtea de Argeș, Valea Oltului, Calimanești și Cozia.

Pentru 95 de lei pe zi, centrul de agrement din Păltiniș oferă cazarea în trei cabane etajate din lemn, cu camere având 2-6 locuri, grupuri sociale în camere şi pe hol, televizoare în fiecare cameră.  Centrul dispune de un club unde se pot desfăşura activităţi cultural-recreative, jocuri de cabană. În incinta centrului este amenajat un teren de sport cu iarbă unde elevii pot juca fotbal şi volei. În cadrul taberei de vară pot fi organizate excursii la casa memorială şi mormântul filosofului Constantin Noica, complexul „La Schit”, releul de televiziune; drumeţii la Poiana Onceşti; vârful Onceşti; Stâna Gaujoara; Poiana Lupilor; Cheile Cibinului; Rezervaţia Iezerului Cindrelului și vârful Cindrel.

 

Drumeții, excursii și alte aventuri

Opțiunea de la Cisnădioara va costa 95 de lei/zi. Centrul de agrement dispune de 75 locuri de cazare, acestea fiind permanente. Aceasta se face în trei vile, cu camere având 2-4 locuri cu baie proprie și încălzire centrală. Centrul dispune de o cantină unde pot servi masa 80 de elevi/serie. În cadrul taberei, se desfășoară activități cultural-recreative, cursuri și jocuri de cabană. În incinta acesteia este amenajat un teren de sport multifuncțional unde elevii pot juca handbal, minifotbal basket si volei. Complexul dispune de piscină, leagăne, topogane, balansoare si aparate de fitness in aer liber.  Copiii  vor avea și un program cultural. Aceștia pot vizita o biserică ce datează de la începutul secolului al XIII-lea, fiind un monument de arhitectură ecleziastică săsească de mare valoare istorică. Tot în localitate se află și un muzeu tradițional săsesc și un ștrand unde elevii pot petrece clipe minunate de destindere. Se organizează drumeții la Cisnădie și munții Cindrel.

Râul Sadului, de asemenea, este în așteptarea școlarilor din Sibiu. Cazarea în acest centru se face în într-o clădire etajată din cărămidă, având camere cu 2-6 locuri, încălzire centrală pe lemne, grupuri sociale la cameră şi pe hol, băi în fiecare cameră. Centrul dispune de o cantină unde pot servi masa 100 elevi/serie. Centrul dispune de teren sintetic omologat pentru handbal, baschet, mini-fotbal. Copiii pot să participe în drumeții pe trasee din munţii aflaţi în apropierea taberei, la barajul de la Gâtul Berbecului, hidrocentralele Sadu.

Părinții care sunt în căutarea taberelor de vară în apropierea Sibiului, pot opta pentru un centru de agrement situate în Valea Avrigului. Cele cinci zile de recreere costă 1.080 de lei, prețul incluzând  toate mesele (mic-dejun, prânz, cină), excursiile, intrarea la piscină, călărie și excursii cu calul pentru fiecare copil, însoțiți de instructor și asistentă, activități la ferma cu animale.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Astra Film Festival

Sibiu Open

Pefoc
A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Comunicat Scoala Jina
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA