Tribuna
PNL
Vacanța e pe sfârșite. De lunii, elevii se întorc la școală!
Ana Maria MĂTUŞOIU
1438 vizualizari
Vacanța e pe sfârșite. De lunii, elevii se întorc la școală!
După o vacanță de trei săptămâni, elevii și preșcolarii se întorc luni, 11 ianuarie, la școală. Înainte de revenirea elevilor pe băncile școlii, ministrul Educației, Adrian Curaj, a ținut o videoconferință cu inspectorii școlari generali, cerându-le acestora să se asigure că școala va reîncepe fără probleme.

Vacanța de iarnă din anul școlar 2015-2016 a ținut trei săptămâni, cu una mai mult decât cea din anii trecuți. Astfel, potrivit structurii anului școlar, vacanța de iarnă a început în data de 19 decembrie și se încheie în 10 ianuarie.

În conformitate cu ordinul de ministru privind aprobarea structurii anului școlar 2015 – 2016, luni, peste 3 milioane de elevi din învățământul preuniversitar revin în sălile de clasă. Elevii merg la cursuri doar o lună, întrucât pe 5 februarie se termină semestrul întâi, ceea ce înseamnă că începe vacanța intersemetrială.

Ministrul Educației, videoconferință cu inspectorii școlari generali

Joi, 7 ianuarie, ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Adrian Curaj, a susținut o videoconferință cu inspectorii școlari generali din țară, informează pe edu.ro. Principalul subiect al discuțiilor l-a reprezentat evaluarea stadiului de pregătire a unităților de învățământ în vederea reluării cursurilor semestrului I, ținând cont și de evoluția condițiilor meteorologice din această perioadă. „Am solicitat colegilor din teritoriu să se asigure că școala va reîncepe, de luni, fără probleme. De asemenea, am subliniat importanța dialogului și a parteneriatului cu administrația publică locală, în vederea asigurării transportului elevilor și a condițiilor termice în școli”, a declarat ministrul Adrian Curaj.   

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

anunt de intentie consultanta

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia