Tribuna
AFF
Vacanța de schi a elevilor a dublat numărul rezervărilor față de anul trecut. Sibiul, între cele mai căutate destinații
Vacanța de schi a elevilor a dublat numărul rezervărilor față de anul trecut. Sibiul, între cele mai căutate destinații

Efectul vacanței mobile pentru elevi s-a regăsit în turism, astfel că hotelurile și pensiunile din România au înregistrat de două ori mai multe rezervări față de aceeași perioadă a anului trecut. Potrivit unui comunicat al platformei Travelminit.ro, deplasările au fost favorizate și de vremea perfectă pentru schi. De asemenea, voucherele de vacanță continuă să fie un stimulent de bază pentru turismul românesc, fiind utilizate de turiștii care vor să rezerve un sejur la un preț accesibil.

Implementarea vacanței mobile a elevilor le-a dat posibilitatea inspectoratelor școlare județene să aleagă datele acesteia. Astfel, două județe din țară (Ilfov și Suceava) au avut vacanța în perioada 6 și 10 februarie, zece județe (Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Teleorman, Prahova) au optat pentru vacanță între 13 și 17 februarie, iar 30 de județe au ales intervalul 20-24 februarie.

Această flexibilitate a dus la o creștere a numărului de sejururi în România pe tot parcursul lunii februarie. În topul celor mai populare destinații ale lunii se află Brașov, București, Sinaia, Predeal, Bușteni, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea, Sovata, Poiana Brașov.

Potrivit datelor emise de platformă, 55% dintre sejururile planificate în februarie s-au realizat în timpul săptămânii, de duminică până joi, în timp ce 45% dintre rezervări au fost făcute pe durata weekendului.

În ceea ce privește prețurile din februarie, acestea au variat în funcție de unitatea de cazare aleasă și de numărul de nopți rezervate. Prețurile medii pentru o familie (2 adulți, 2 copii) cazată la hotel au fost de: 1.321 de lei (pentru 2 nopți), 1.936 de lei (pentru 3 nopți) și 1,895 lei (pentru 4 nopți). Prețurile medii pentru o familie (2 adulți, 2 copii) cazată la pensiune au fost de: 847 de lei (pentru 2 nopți), 1.413 lei (pentru 3 nopți) și 1.551 lei (pentru 4 nopți). Iar prețurile medii pentru o familie (2 adulți, 2 copii) cazată într-un apartament au fost de 770 de lei (pentru 2 nopți), 1.138 lei (pentru 3 nopți) și 1.142 de lei (pentru 4 nopți). (L. B.)

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA