Tribuna
PNL
Vacanţă de weekend la Sibiu
Alexandra CHEŞCU
3033 vizualizari
Vacanţă de weekend la Sibiu

Dacă trei hoteluri din Sibiu - de patru şi cinci stele - au primit cea mai înaltă distinc­ţie - Traveler's Choice 2013 - oferită de tripadvisor.com, pe baza recomandărilor celor care au trecut pe aici, tot turiştii sunt cei care i-au făcut pe cei de la tripadvisor.com să ofere distincţia de "Certi­ficate of excellence 2013" (Cer­tificat de excelenţă 2013), unui număr de nouă restaurante sibiene. 
Mâncărurile cu specific italian, mediteranean, româ­nesc, internaţional şi german par să le placă cel mai mult turiştilor care ajung la Sibiu, şapte din cele nouă localuri premiate aflându-se în centrul oraşului. Şi dacă ai ajunge la Sibiu şi ai lua în considerare doar locurile în care te "trimite" tripadvisor,          ţi-ai putea delecta papilele gustative cu: preparate din carne de vită şi mânzat, scăldate în sosuri de hrean, vin, trufe sau piper verde, cu paste de toate felurile, cotlete de vită şi porc pe piatră, traista ciobanului, piept de pui umplut, un blid cu brânză, calamar, creveţi în sos de piper verde, file de lup de mare sau doradă, la preţuri care încep de la 18 lei şi depăşesc 40, în funcţie de bunătăţi şi de localul ales.

De la cele ieftine la...

Rezonabil şi scump nu sunt singurii termeni care descriu o masă luată la Sibiu, pentru că oraşul de pe Cibin se încadrează cu brio şi la capitolul oferte de preţ, city break şi ieftin. Iar dacă ar fi să ne luăm după ultima cate­gorie, tot de pe tripadvisor.com aflăm că un weekend sibian nu e musai să fie scump, întrucât închi­rierea unui studio în centrul oraşului, dotat cu pat matri­monial, baie şi bucătărie complet utilate, costă de la 33 la 40 de dolari pe noapte, la minim 49 de dolari pe noapte fiind listat preţul unui apartament care se laudă cu două dormitoare şi două băi.

City break

Rezervările în avans asi­gură o reducere de preţ de 14% la unul dintre hote­lurile de patru stele din Sibiu, venind în întâmpi­na­rea celor care au ratat ofertele city break care au fost aplicate în perioada mai-iulie şi care la aproximativ 60 euro pe noapte, le promitea turiş­tilor cazare şi mic dejun, taxe şi transport sau cină la alegere. Şi asta nu e tot, pentru că cei care se află la vânătoare de chilipiruri, pot prinde din zbor reduceri sibiene de până la 40%. La cazare, bineînţeles, pentru că intrarea la obiec­tivele turistice, gustările de peste zi, cafelele sau apele minerale au preţuri neschim­bate. Atât pentru localnici cât şi pentru turişti. Gândind însă grosso modo, o mini vacanţă cât pentru un weekend la Sibiu, aleasă cu înţelep­ciune, s-ar putea încadra, pentru un cuplu, la aproxi­mativ 300 - 400 lei. Fără a pune la socoteală drumul.
comentarii
1 comentarii

TOT MAI BINE...FELICITARI SIBIULUI !!
BBG
13.08.2013 16:32
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica