Tribuna
SEVIS
Vă veți vaccina? Cum răspund cei mai cunoscuți sibieni
Vă veți vaccina? Cum răspund cei mai cunoscuți sibieni

Aflați în funcții publice, în administrație sau în domeniul politic, oameni de cultură sau sportivi, personalitățile Sibiului privesc cu optimism spre campania de vaccinare care se desfășoară în această perioadă. Pentru că la nivel național medici, președintele României, premierul, membrii Guvernului sau oameni politici s-au vaccinat public, dând un îndemn românilor să aibă încredere în vaccin și să se imunizeze împotriva COVID-19, am încercat să aflăm cum privesc personalitățile Sibiului vaccinarea și dacă se vor imuniza împotriva COVID-19.

Cei mai mulți dintre ei sunt de părere că vaccinarea este singura soluție pentru stoparea pandemiei și pentru revenirea la o viață normală, care să însemne îmbrățișarea celor dragi, întâlniri cu prietenii, concerte cu public în săli de spectacole, în Piața Mare din Sibiu, competiții sportive. Pe de altă parte, au fost și personalități publice care nu au dorit să răspundă.

 

Astrid Fodor: Decizia a fost dictată de necesitatea de a-i proteja pe cei cu care intru zilnic în contact și, implicit, de a mă proteja pe mine

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, se va imuniza împotriva COVID-19.

„Decizia de a mă vaccina a fost dictată de necesitatea de a-i proteja pe cei cu care intru zilnic în contact și, implicit, de a mă proteja pe mine”, spune primarul Sibiului, adăugând că în ceea ce privește informațiile referitoare la vaccinare pentru luarea unei decizii pro sau contra nu s-a documentat foarte profund pentru că a considerat că organismele și specialiștii care au avizat acest vaccinuri au făcut-o cu responsabilitate.

© Astrid Fodor

„Sper ca, în cel mai scurt timp, vaccinul să ajute la ținerea sub control a situației medicale generate de pandemie, astfel încât viața noastră, a tuturor, să reintre cât mai repede pe un făgaș normal”, a mai spus Astrid Fodor.

Primarul Sibiului spune că în ceea ce privește situația vaccinării în județul Sibiu campania a fost foarte bine pregătită.

„O să mă rezum doar la situația din municipiul Sibiu, pe care o cunosc bine. Aici centrele de vaccinare au fost pregătite în timp util, atât cele din unitățile sanitare, cât și cele amenajate de Primăria Sibiu. De la bun început am susținut că amenajarea centrelor în sălile de sport nu este cea mai bună soluție din motive lesne de înțeles și mă bucur că s-a renunțat la amenajarea lor. Cele patru centre de vaccinare amenajate de Primăria Sibiu la Redal au 20 de puncte de vaccinare. Instituțiile abilitate au luat decizia să deschidă doar 2 puncte din cauză că aprovizionarea cu doze este lentă. Deci, pentru moment, sunt suficiente. Pe măsură ce sosesc mai multe doze, se pot deschide și celelalte puncte.

Mai mult, pentru etapa a III-a campaniei, cea mai mare companie sibiană - Continental Automotive Systems – oferă un spațiu corespunzător pentru organizarea unui centru de vaccinare nu doar pentru angajații proprii, ci și pentru ceilalți sibieni care se înscriu în program.  Propunerea se poate concretiza cu ajutorul instituțiilor cu atribuții în domeniu pentru ca în etapa III să nu se creeze aglomerație în centrele existente, aceasta în cazul în care aprovizionarea cu vaccinuri va avea un ritm mai crescut.

În concluzie, cred că Sibiul este pregătit pentru această campanie de vaccinare, gradul de imunizare a sibienilor depinzând în cea mai mare măsură de ritmul de aprovizionare cu doze.

Important este ca și legislația să țină pasul cu desfășurarea campaniei de vaccinare. Spre exemplu, așteptăm publicarea cât mai curând a Ordinului prin care se aprobă contractul de servicii pentru personalul medical care să deservească aceste centre. În OUG nr. 3/15.01.2021 privind recrutarea și plata personalului implicat în campania de vaccinare se precizează că acest Ordin va fi emis în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a Ordonanței, deși etapa a II-a de vaccinare a început deja din 15 ianuarie”, a explicat Astrid Fodor.

Constantin Chiriac: Știam încă de la începutul acestei perioade urâte că mă voi vaccina

 

Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național „Radu Stanca” și al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, spune că se va vaccina.

„Da, negreșit voi face asta. Este un moment pe care îl așteptăm cu speranță de un an deja. Am reflectat asupra deciziei, am încercat să mă documentez în toată perioada despre evoluția situației din surse sigure. Știam încă de la începutul acestei perioade urâte că mă voi vaccina, imediat ce acest lucru va fi posibil”, ne-a declarat Constantin Chiriac.

Constantin Chiriac
Constantin Chiriac

În cea ce privește informațiile referitoare la vaccinare, pentru luarea deciziei,  a recurs la toate sursele sigure din România și din străinătate.

Cum crede că va evolua situația pandemiei odată începută campania de vaccinare? „Nu sunt profet, dar în mod cert o perioadă lungă vom mai purta încă mască. Sper, asemeni atâtor altor oameni, că toată această perioadă care a încercat greu omenirea va trece cât mai repede cu putință și vom putea astfel să ne regândim viitorul”, spune directorul Teatrului „Radu Stanca”.

În ceea ce privește modul în care decurge campania de vaccinare în județul Sibiu și la nivelul țării, Constantin Chiriac spune că nu dispune de foarte multe informații, însă a constatat de la colegi din Universitatea „Lucian Blaga” că nu mai sunt locuri la Centrul de vaccinare din Sibiu și mulți colegi sunt nevoiți să meargă în alte orașe și județe pentru a se vaccina.

Daniela Cîmpean: Cea mai responsabilă decizie este aceea de a mă vaccina

Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, se va vaccina și spune că decizia a fost una firească.

„Fiind foarte ancorată în gestionarea pandemiei la nivelul județului Sibiu și văzând cât de imprevizibilă este situația inclusiv la nivel mondial, consider că cea mai responsabilă decizie este aceea de a mă vaccina. Bineînțeles, am reflectat și m-am documentat înainte de a lua această decizie. În primul rând am discutat cu medicul de familie și am consultat platforma realizată de Guvern - vaccinare-covid.gov, care conține mai multe date oficiale. Secțiunea  Doza de claritate de pe acest site lămurește multe aspecte cu privire la vaccin. Vaccinarea populației este singura varianta de stopare a răspândirii virusului SARS COV 2. Așadar, speranța mea și  a noastră,  a tuturor, este ca prin această campanie să revenim la o viață normală cât mai curând posibil”, spune Daniela Cîmpean.

© Daniela Cîmpean

În ceea ce privește campania la nivel național și local, președinta Cj este de părere că lucrurile vor decurge bine în ciuda reticenței unora față de vaccin.

Până în acest moment campania de vaccinare urmează etapele stabilite, iar județul Sibiu gestionează eficient resursele. Deși există reticențe, știu că se fac eforturi în mod constant de informare a populației cu privire la beneficiile vaccinării. Astfel, am încredere că vom reuși atât la nivel județean, cât și la nivel național să ne aliniem și să avem imunizat un număr suficient de persoane încât să depășim criza cauzată de răspândirea coronavirus.”, a mai spus Daniela Cîmpean.

Rectorul ULBS: „Am luat decizia fără ezitare!”

Sorin Radu, rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu spune că se va imuniza împotriva COVID-19 și că a luat această decizie „fără ezitare”.

Prof. univ. dr. Sorin Radu a declarat că a luat această decizie urmând sfaturile specialiștilor epidemiologi.„Îmi exprim speranța că vaccinul va fi eficient și că în următoarele luni numărul de persoane infectate va scădea”, a declarat, pentru Tribuna, rectorul ULBS.

Profesorul sibian spune că nu este în măsură să facă aprecieri asupra modului în care decurge campania de vaccinare la nivel național și local.

 

Primul sibian vaccinat a fost dr. Călin Cipăian, directorul medical al Spitalului de Urgență

 

Doctorul Călin Cipăian, medic șef Medicală II, a fost primul vaccinat din județul Sibiu. El a fost cel care a primit primii doi pacienți cu COVID-19 din județul Sibiu, în data de 25 martie. Acesta vorbește despre momentele acelea ca despre „prima lecție” pe care i-a dat-o virusul.

„A fost prima lecție pe care am învățat-o. Ca la război, totdeauna nu ești atacat numai din față trebuie să ai grijă și de spatele tău”, a spus dr. Călin Cipăian, după ce a fost vaccinat.

© Călin Cipăian

Acesta a expus câteva motive pentru care s-a vaccinat: „De ce ne vaccinăm? Vreau să vă spun că în primul rând pentru cei dragi nouă și pentru cei care sunt susceptibili la a face forme severe la această infecție. Deci, ne vaccinăm pentru ca nepoții să poată să meargă la bunici, bunicii să-și poată îmbrățișa nepoții. Ne vaccinăm ca să putem începe școlile, ne vaccinăm ca să putem începe universitățile în condiții de siguranță și pentru cadrele didactice în condiții de siguranță și pentru elevi și studenți. Ne vaccinăm de asemenea ca să putem să mergem la muncă, noi personalul medico-sanitar să putem să ne facem treaba în condiții de siguranță și să tratăm și alte boli pentru că țin să vă spun că celelalte boli nu au luat o pauză pentru că a apărut această pandemie. Celelalte boli continuă să macine populația, continuăm să avem pacienți susceptibili la această infecție cu patologii severe, neoplazici, imunodeprimați și alte patologii severe. Nu în ultimul rând, ne vaccinăm că să putem munci, indiferent în ce sector, în toate sectoarele de activitate și la cei expuși în primele linii și la cei care merg pur și simplu la locul lor de muncă ca să genereze plus valoare națională. Pentru că după această pandemie va urma și o criză economică și atunci trebuie evident să putem munci”.

Doctorul Călin Cipăian este, din decembrie 2020 și directorul medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

 

Marcel Luca: Sper că vaccinarea va diminua numărul de infectări

 

Marcel Luca, vicepreședintele Consiliul Județean Sibiu, a decis că se va vaccina, a fost o decizie la care a trebuit să reflecteze, iar informațiile și le-a luat de la specialiști în domeniu.

Marcel Luca
Marcel Luca

„Pot doar să sper că imunizarea produsă prin vaccinarea unui număr cât mai mare dintre noi va diminua numărul de infectări cu virusul COVID 19. Chiar dacă începutul a fost dificil, pe parcurs numărul celor înscriși pe platforma informatică pentru programare la vaccinare a crescut, la fel și capacitatea de administrare a vaccinului”, spune Marcel Luca.

 

Vlad Vasiu: a fost o decizie ușoară pe care o consider a fi normală

 

Vlad Vasiu, vicepreședintele Consiliul Județean Sibiu, a luat aceeași decizie, de a se vaccina.

„Da, a fost o decizie ușoară pe care o consider a fi normală, atât pentru protecția personală și a celor dragi, cât și pentru a sprijini eforturile tuturor celor implicați în lupta anti-COVID”, spune vicepreședintele CJ, explicând că informațiile le-a primit de la medicul de familie, de la apropiați cu studii de specialitate și din presă.

Vlad Vasiu
Vlad Vasiu

„Sunt convins că situația pandemică va putea intra sub un control treptat după începerea campaniei de vaccinare, rezultatul dorit de noi toți fiind reintrarea în normalitate și întoarcerea la viața pre-covid. Am toată încrederea în pregătirea și implicarea specialiștilor din Județul Sibiu, lucru dovedit și prin începerea campaniei de vaccinare în condiții optime”, a declarat el.

 

Silvia Macrea: Privesc vaccinul ca pe un pas spre normalitate. Aștept cu nerăbdare revederea cu publicul nostru drag, la marile evenimente folclorice din Piața Mare

 

Silvia Macrea, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu, spune că se va vaccina pentru că aceasta este soluția pentru revenirea la o viață normală, că îi este dor de reîntâlnirea cu publicul la marile evenimente în spații publice și de emoția și efervescența muncii în echipa extinsă, cu întreg ansamblul deodată.

Silvia Macrea
Silvia Macrea

„Da, sigur că mă voi vaccina împotriva COVID-19 . Privesc vaccinul ca pe un pas spre normalitate”, spune Silvia Macrea.

Decizia a venit firesc, ca o urmare a faptului că așteaptă cu nerăbdare reluarea vieții de dinainte de pandemie.

„A fost o decizie ușoară, pentru că îmi doresc să ne imunizăm cât mai repede și cât mai mulți, pentru a putea reveni la o viață normală. Îmi doresc din tot sufletul să trăim din nou ca înainte, să ne putem îmbrățișa, fără teamă, familia extinsă și prietenii dragi. Să putem munci cot la cot, să umplem sala de repetiție cu toți artiștii, de la Junii Sibiului. Mi-e dor de emoția și efervescența muncii în echipa extinsă, cu întreg ansamblul deodată, nu doar dansatori și instrumentiști împărțiți pe grupe, cu restricții de ore. Aștept cu nerăbdare revederea cu publicul nostru drag, la marile evenimente folclorice din Piața Mare a orașului sau din sala de spectacole. Îmi lipsesc enorm schimburile culturale, în care noi, sibienii, am fost gazde primitoare pentru invitați din lumea întreagă, ori prilejurile de a prezenta frumusețea și valoarea tradițiilor noastre populare în străinătate. Dorința mea arzătoare este să fim sănătoși, să fie înlăturat pericolul pe care îl reprezintă acest virus, ce a pus stăpânire pe tot mapamondul”, povestește Silvia Macrea.

Atunci când a fost vorba de evaluarea beneficiilor și riscurilor vaccinului a primit informații de la medicul de familie și din mass media, din surse avizate și autorizate.

Speră de asemenea, că odată începută campania de vaccinare, situația va evolua în bine. „Sper ca cifrele pandemiei să înregistreze îmbunătățiri, iar efectele negative să fie în descreștere, odată începută campania de vaccinare împotriva COVID-19. Totodată, nu trebuie să lăsăm garda jos deocamdată; respectarea regulilor este esențială, în continuare”, este de părere directorul Junilor Sibiului, adăugând că având în vedere că s-au epuizat locurile disponibile pentru vaccinare în județul Sibiu, în cea de-a doua etapă, crede că se poate vorbi despre un interes accentuat al populației.

 

Medicul din UPU, Cotizo Draia, s-a vaccinat. Ce se întâmplă cu 5G-ul?

Unul dintre cei mai excentrici medici din Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, Cotizo Draia, s-a vaccinat și a scris un mesaj pentru toți anti-vacciniștii: are 5G confirmat, făcând aluzie la discuțiile despre Bill Gates dintre cei care nu cred în COVID-19 și vaccin, ci în faptul că miliardarul Bill Gates le impantează 5G odată cu serul.

Draia Cotizo
Draia Cotizo

„Setup is preparing files... 5G signal confirmed... Downloading...”, a scris medicul urgentist Cotizo Draia.

Postarea lui a adunat zeci de comentarii și sute de emotion-uri.

 

 

Adrian Tibu: Am foarte mare încredere în știință și nu în superstiții

 

Adrian Tibu, directorul Teatrului pentru Copii și Tineret Gong, spune că se va vaccina cu siguranță.

Decizia de a face acest lucru a fost una extrem de ușoară. „Având în vedere că producătorul vaccinului e cel care a dezvoltat și Xanax sau Viagra, gradul meu de încredere e ridicat. Deci, a fost o decizie ușoară bazată pe istoricul companiei”, spune Adrian Tibu.

© Adrian Tibu

Are încredere în știință și în vaccinuri, iar atunci când a fost vorba despre informare a preferat surse de încredere din afara țării.

„Speranța de viață în rândul nostru aproape s-a dublat de-a lungul istoriei, tocmai datorită vaccinurilor. Am foarte mare încredere în știință și nu în superstiții. Tehnologia și comunicarea au evoluat într-un ritm incredibil, iar vaccinul acesta are la bază date colectate de-a lungul ultimilor zece ani de cele mai strălucite minți ale omenirii. Nu am citit foarte mult în presă pentru că e mult haos și zgomot, am preferat trei site-uri ale unor agenții de afară pentru a mă ține informat”, mai spune Adrian Tibu.

Directorul Teatrului Gong este de părere că numărul de infectări va scădea dramatic și că ne vom putea relua viața într-un ritm normal, în care să ne bucurăm că suntem vii.

„Eu sunt dezamăgit personal că două dintre cele mai afectate industrii, HoReCa și cultura, au fost lăsate în ultima etapă de vaccinare. Spre deosebire de mulți angajați ce pot sta izolați în birou, actorii sau muzicienii, cu excepția repetițiilor, atunci când ies în fața publicului nu pot purta mască. Prioritizarea acestor categorii pentru a doua etapă de vaccinare ar fi fost înțeleaptă. Altfel, ritmul de vaccinare în țară pare să fie unul bun și trebuie recunoscut meritul clasei noastre politice în gestionarea acestei crize, într-adevăr”, este de părere Adrian Tibu în ceea ce privește campania de vaccinare.

 

Raluca Turcan: „Soluția gratuită și simplă pentru ca viețile noastre să revină la normal”

 

Președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, s-a vaccinat împotriva COVID-19, miercuri, la Spitalul Universitar de Urgenţă Dr. Carol Davila, alături de miniștrii din Guvernul Florin Cîțu, ea fiind ministru al Muncii. Aceasta spune că s-a vaccinat după ce un an de zile a fost îngrijorată pentru sănătatea familiei și a celor din jur.

„Cu aproximativ 11 luni în urmă, când am avut primul caz confirmat de Covid în România, ne gândeam cu toții când va veni momentul unei soluții gratuite și simple pentru ca viețile noastre să revină la normal. Acea soluție este vaccinarea și astăzi trăim acest moment”, spune Turcan.

Raluca Turcan
Raluca Turcan

Aceasta a precizat că România este pe locul 6 la nivel european, din perspectiva persoanelor vaccinate și care s-au înscris la vaccinare.

„Avem acum acces la vaccin gratuit și simplu, care poate să permită tuturor să respecte atât sănătatea personală, cât și sănătatea celor din jur, să contribuie la reluarea vieților noastre de odinioară, să repornim economia și să ne reluăm mobilitatea”, a mai spus președintele PNL Sibiu.

 

Alexandru Chituță: Cred că trebuie să fie deschise încă un centru sau două

Alexandru Chituță, șeful secției Marketing al Muzeului Național “Brukenthal”, planifică să se vaccineze. Acesta se informează din citirea și vizionarea materialelor științifice și din discuții cu specialiștii din domeniul sănătății. Decizia de a se vaccina este luată din conștiința proprie, după cum spune Chituță.

© Alexandru Chituță

„Situația pandemică, cu siguranță, ar trebui să se îmbunătățească și la un moment dat să vorbim despre anihilarea totală a virusului. Era de așteptat să fie diferite sincope, probleme. Însă, cred că trebuie să fie deschise încă un centru sau două”, remarсă reprezentantul Muzeului Brukenthal.

 

Sebastian Barbu:  Singurul lucru pe care mi-l doresc este să revină totul la normal

 

Pilot în Campionatul Național de Raliuri ”Betano”, Sebastian Barbu nu ezită când vine vorba de vaccinarea împotriva Covid-19 și susține că își dorește ca viața să revină la normal cât mai repede.

„E o decizie normală din punctul meu de vedere. Îmi doresc ca totul să revină la normal în cel mai scurt timp. Informațiile le-am găsit online. Online m-am informat de când a început pandemia, online am urmărit toate informațiile referitoare  la decursul vaccinării”, spune Sebastian Barbu.

Mărturisește că își dorește din toată inima ca totul să fie ca înainte de izbucnirea pandemiei.

„Singurul lucru pe care mi-l doresc este să revină totul la normal ca să putem să ne vedem de viață în mod “normal” și să puteam să ne reluăm activitatea”, spune sportivul. Nu este la curent cu situația campaniei de vaccinare la Sibiu, dar spune că știe că părinții săi sunt programați și că în cel mai scurt timp se vor vaccina. „Cum spuneam, îmi doresc ca totul să decurgă cât mai simplu și mai rapid ca să putem să ne reluăm activitatea”, a mai spus el.

© Bogdan Iancu, Sebastian Barbu

Bogdan Iancu : Nu mă voi duce să mă înghesui la cozi, dar DA, mă voi vaccina

 

Bogdan Iancu, copilot în Campionatul Național de Raliuri ”Betano”, coleg de echipaj cu Sebastian Barbu spune că se va vaccina cu prima ocazie pe care o va avea. „Nu mă voi duce să mă înghesui pe la cozi ca să mă pună pe nu știu ce liste de așteptare, dar DA, mă voi vaccina cu prima ocazie pe care o voi avea”, a spus sportivul.

Navigatorul sibian a căutat să se informeze asupra vaccinului din cât mai multe surse, dar a vut grijă să le… filtreze.

„Nu a fost neapărat o decizie ușoară, dar am încercat să mă informez din cât mai multe surse pentru a lua decizia corectă. Am încercat să mă informez din cât mai multe surse, dar am avut și grijă să filtrez informațiile, având în vedere că în spațiul public circulă informații contradictorii”, a mai spus el.

„Îmi este foarte clar că totul va depinde de numărul persoanelor care se vor vaccina, așa încât rămâne doar să sperăm că numărul celor care se vor vaccina va fi cât mai mare pentru a reveni cât mai repede la o viață normală. Pare că, la nivel național, lucrurile se desfășoară normal, termenele am văzut că se respectă, deci cred că întreaga campanie se va desfășura normal”, a mai spus sportivul.

 

Adrian Mihai: La nivelul județului Sibiu autoritățile s-au mișcat bine

 

Și Adrian Mihai, fodatorul cluburilor Kudokai și Miado's, de kickboxing și MMA, respectiv judo, consider că este necesar să ne vaccinăm, chiar dacă ”este un subiect controversat”. Sensei e de părere că la Sibiu vaccinarea a decurs bine până în momentul de față.

„Deși este un subiect controversat vaccinarea, consider că trebuie să ne vaccinăm. Mă voi vaccina, urmând exemplul președintelui Klaus Iohannis. M-am informat de pe internet din mai multe surse de specialitate din Occident”, spune Adrian Mihai.

© Adrian Mihai

El este de părere că dacă se face la timp și etapa a doua de vaccinare și dacă un număr mare din populație se va vaccina, pandemia nu va mai fi o problemă atât de mare.

„În ceea ce șprivește campania lanivel national, după câte am citit și auzit din presa națională, încă sunt probleme cu centrele de vaccinare, numărul dozelor de vaccin care sunt insuficiente și platforma online care uneori nu funcționează la parametri optimi. La nivel de județ totuși autoritățile s-au organizat mai bine și suntem peste nivelul din țară ca proces de vaccinare”, a mai spus Adrian Mihai.

 

Marius Vecerdea: Imunitatea se poate obține și prin alte acțiuni: îngrijirea personală, nutriția, exercițiul fizic

 

Marius Vecerdea, manager CT Pamira, directorul Sibiu Open, s-a informat temeinic înainte de a lua decizia de a se vaccina. Directorul Sibiu Open susține că imunitatea ne-o mai putem câștiga și făcând mult sport sau având grijă la alimentație.

Cu toate acestea, a luat decizia de a se vaccina.

Marius Vecerdea
Marius Vecerdea

„Da, dar consider că este o prioritate acum pentru cei vulnerabili din punct de vedere al vârstei și mai ales al sănătății dar și pentru cei expuși la contacte publice frecvente”, spune Vecerdea.

În ceea ce privește informarea, acest lucru a avut o importanță mare pentru sportivul sibian.

„Din principiu sunt un autocrat și îmi face mare plăcere să mă informez și să cercetez toate aspectele pe care le implică un astfel de act, de aceea a fost pentru mine un proces complex de reflecție, înainte de decizie.

Consider că imunitatea se poate obține și prin acțiuni proprii cum este îngrijirea personală, nutriția dar mai ales exercițiul fizic și un mod de viață sănătos inclusiv partea mentală, starea de bine obținută printr-un proces activ de conștientizare, și nu in ultimul rând partea spirituală.

Consider că am o bună imunitate și cred că nu este atât de necesar vaccinul pentru mine, dar mă voi vaccina pentru a sprijini procesul de imunitate în general al comunității și mai ales pentru a-i apăra pe cei din jurul meu”, a declarat el.

Și discuțiile cu medicii, mai ales specialiști, au fost o sursă important de informare.

Marius Vecerdea este optimist și crede într-o revenire la normal.

„Am încredere în cercetătorii și specialiștii din domeniu și mai ales în buna credință și munca imensă pe care o fac pentru apărarea sănătății noastre și cred că lucrurile vor reveni la normalitate în această vară, împreună cu eforturile noastre ca societate, cu speranța că am învățat cu toții ceva din această experiență”,  a mai spus el.

Ce părere are despre campania de vaccinare în județul Sibiu și la nivelul țării?

„Raportându-ne la datele prezente, se arată că România este în partea de sus a clasamentului privitor la rezultatele campaniei de vaccinare. Văd în jurul nostru un trend ascendent cu privire la dorința și încrederea oamenilor de a se vaccina.

Pentru Sibiu nu mă pot pronunța ținând seama că astăzi nu sunt locuri libere pentru programare, dar nu am informația precisă cu referire la cauză. Nu știu dacă este o cerere foarte mare sau dacă nu sunt vaccinuri disponibile. Constat că Primăria Sibiu își face treaba foarte bine cu privire la pregătirea spațiilor pe care le pune la dispoziția sibienilor pentru vaccinare și am încredere că vom ajunge la un nivel de imunizare foarte bun în vară”, este de părere Marius Vecerdea.

 

Mircea Vulc: E inadmisibil ca în Sibiu să fie un singur centru de vaccinare

 

Fostul director și antrenor al echipei masculine de baschet a Sibiului, Mircea Vulc, e programat să se vaccineze pe 24 ianuarie, la... Avrig. Vulc critică modul în care au fost organizate, nu numai în Sibiu, centrele de vaccinare.

„Decizia a fost foarte ușoară, aștept de mult timp să pot reveni la situația de dinainte!”, spune Mircea Vulc, adăugând că informațiile despre vaccinare le-a primit din mass media și din ce au transmis cei care răspund de asta.

Întrebat cum crede că va evolua situația pandemiei odată începută campania de vaccinare, Vulc spune că nu crede, SPERĂ să revenim, chiar dacă nu în totalitate și nu așa repede, la normalitate!

Mircea Vulc
Mircea Vulc

Este însă nemulțumit de modul în care decurge în acest moment campania de vaccinare.

„Din păcate, după ce s-a făcut atâta caz despre cei care vor să se vaccineze, am avut neplăcuta surpriză să nu am unde! Vineri, la ora 9:00, în Sibiu nu mai erau locuri! Nu pot să înțeleg cum/când s-au programat oamenii? E inadmisibil ca în Sibiu să fie doar un centru de vaccinare. Am găsit cu greu două locuri (pentru mine și soție) pentru duminică, 24 ianuarie, la AVRIG! ȘI AM AUZIT CĂ ÎN TOATĂ ȚARA SUNT ACELEAȘI PROBLEME”, a spus Mircea Vulc.

 

Petrișor Petrescu: Vaccinul este una dintre marile descoperiri ale lumii

 

Mijlocașul lui Hermannstadt, Petrișor Petrescu, nu face notă discordantă, el fiind decis să se vaccineze. El speră ca virusul să fie ținut sub control prin acest vaccin recent apărut, despre care spue că este ”una dintre marile descoperiri ale lumii”

„Probabil o să mă vaccinez, pentru că, după părerea mea, vom fi obligați într-un fel sau altul!”, spune sportivul, adăugând că decizia nu a fost o decizie ușoară din cauza faptului că sunt o mulțime de speculații în ceea ce privește acest vaccin.

„Informațiile le-am luat povestind cu anumiți doctori și de pe internet, ca toată lumea, dar de pe internet trebuie luate numai informații de la doctori, nu de pe toate rețelele de socializare, unde fiecare își dă cu părerea!”, spune el.

Crede că ținând cont de faptul că vaccinul a fost una dintre marile descoperiri ale lumii, speră să fie ținut sub control acest virus.

Petrișor Petrescu
Petrișor Petrescu

„Am auzit că, la nivelul județului Sibiu, nu mai sunt locuri libere și vaccinuri în acest moment. Probabil că sibienii s-au vaccinat în număr mare, față de cei din alte județe. Despre cum merge vaccinarea în țară nu pot spune prea multe pentru că nu am mult timp la dispoziție să urmăresc știrile. Avem o perioadă aglomerată, cu multe meciuri într-un timp relativ scurt, astfel că mă concentrez pe carieră”, a mai declarat el.

 

Alexandru Weber: Am fost convins să mă vaccinez de doctorii de la ”Cantacuzino”!

 

Alexandru Weber, antrenorul echipei de handbal feminin Măgura Cisnădie, ocupanta locului secund în Liga Florilor, după 7 etape, s-a programat deja la vaccinare. A făcut-o după ce a fost convins de medicii de la Institutul ”Cantacuzino” din București.

„Sunt programat deja la vaccin pe 1 martie, la Sebeș. Decizia este directă, trebuie să trecem peste pandemie fără a ne mai pune prea multe întrebări. N-am reflectat prea mult. Toată lumea din lume îl face, trebuie să îl facem și noi. M-am consultat cu niște doctori de la Institutul ”Cantacuzino” din București. Mi-au recomandat și ei să fac vaccinul”, a spus el.

© Alexandru Weber

Alexandru Weber este sută la sută convins că viața va reveni aproape la normal dacă se vaccinează cât mai multă lume.

 


Din aceeasi categorie
Electrica Furnizare

publicare anunturi

Somarest

Q-House

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia