Tribuna
Va fi cald, cu ceva ploi, asta spun meteorologii, pentru săptămâna ce începe
Dumitru CHISELIŢĂ
1026 vizualizari
Va fi cald, cu ceva ploi, asta spun meteorologii, pentru săptămâna ce începe
Am trecut aproape de iarnă şi nu putem spune că a fost cine ştie ce frig sau cine ştie ce ger ori alte fenomene din acestea extreme. Iar în săptămâna ce începe va fi la fel: vreme caldă, mai caldă decât obişnuitele lui februarie, de nins nu va ninge, decât poate prin martie (să zicem) iar vremea va fi ca de obicei, adică aşa şi aşa. Dar nu va fi frig.

Luni, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale la munte și în sudul județului. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 14 grade, iar cele minime între - 5 și -1 grad. Local, noaptea și dimineața se va semnala ceață.

Marţi, vremea se va menține deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări temporare. Noaptea, pe arii restrânse, sunt condiții de ploi slabe, iar în zonele montane, precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Izolat, vor fi condiții de polei Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte și izolate în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 12 grade, iar cele minime între 2 și 3 grade.

Miercuri, vremea se va menține deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, temporar noros, mai ales în cursul nopții. Ziua, izolat, va ploua, iar la munte precipitațiile vor fi mixte, cu ninsori la peste 1800 m altitudine. Noaptea se vor semnala precipitații mixte și vor fi condiții de polei, iar la munte va ninge. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 10 grade, iar cele minime între - 1 și 0 grade.

Joi, vremea va fi în general închisă. Cerul va fi mai mult noros, mai ales în cursul zilei. Ziua, local, va ploua, iar noaptea, aria precipitațiilor se va restrânge și ele vor fi mixte, favorizând depunerea poleiului. La munte va ninge. Vântul va prezenta intensificări temporare. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 6 grade, iar cele minime între - 2 și -1 grad.

În weekend, vremea se va menține caldă pentru această perioadă. Pe arii restrânse, în primele două zile, apoi pe arii extinse, se vor semnala precipitații, predominant ploi în zona joasă și mixte la munte.

Prognoza meteo ne-a fost oferită de meteorologii Ilie Mojic şi Ovidiu Câmpean, de la CMR Transilvania Sud Sibiu.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Luna arborilor

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia