FITS 2022
Tribuna
V-a fost frumos cu vremea bună? Ei bine, nu va mai fi. Ploi şi temperaturi scăzute în săptămâna ce urmează
Dumitru CHISELIŢĂ
891 vizualizari
V-a fost frumos cu vremea bună? Ei bine, nu va mai fi. Ploi şi temperaturi scăzute în săptămâna ce urmează
© Razvan NEGRU
Am înţeles că unii au făcut ceva mişto-uri pe faptul că scriem că dacă nu e cald, e frig, atunci când e vorbe de prognoze meteo. Păi, asta este esenţa buletinelor meteo şi a ştirilor despre meteo. Că afli când e cald şi când e frig. Şi că atunci când nu e cald, e frig, chiar în aceeaşi zi şi chiar dacă ai clima pornită pe unde vei sta: acasă, la volan, împingând căruţul cu chipsuri şi apă plată la hipermarket. Deci, să continuăm. A fost cald pânăa cum. Şi frumos. Ei bine, nu va mai fi cald şi frumos săptămâna ce va veni, ci va fi rece şi urât, chiar dacă nu brusc. Uite cum:

Luni, vremea va fi caldă pentru această perioadă și în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări temporare după-amiaza în zona de munte unde izolat se vor semnala averse de ploaie însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări temporare. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 25 de grade, iar cele minime între 7 și 10 grade.

Marţi, vremea va deveni instabilă. Cerul va fi variabil în cursul dimineții și va prezenta înnorări temporar accentuate începând cu orele prânzului. Pe arii extinse se vor semnala averse de ploaie, ce pot avea și caracter torențial, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului. Local, cantitățile de precipitații vor fi mai însemnate. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări temporare. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 23 de grade, iar cele minime între 10 și 11 grade.

Miercuri, vremea se va răci accentuat față de intervalul precedent. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare. Local la munte, și arii mai restrânse în rest se vor semnala averse de ploaie, ce pot fi însoțite izolat de descărcări electrice. Pe crestele montane precipitațiile vor fi trecător și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla în general moderat ziua, cu intensificări temporare. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 15 grade, iar cele minime între 3 și 5 grade.

Joi, valorile termice se vor situa sub cele normale perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări în zonele de munte, unde izolat se vor semnala averse de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 18 grade, iar cele minime între 4 și 6 grade.

În weekend, vremea se va încălzi treptat și va fi în general frumoasă, iar cerul variabil. În ultima parte a intervalului, va crește probabilitatea de averse trecătoare de ploaie, îndeosebi în zonele montane.

Prognoza meteo ne-a fost oferită de meteorologul Cristina Blaga, de la CMR Transilvania Sud Sibiu.

comentarii
2 comentarii

Numai vesti proaste ne dati, dle Chiselita!
15.05.2022 15:56
Da, da, si saptamana asta trebuia sa ploua zilnic, si cea dinainte
Oricum, ar fi bine o zi-doua, incepe sa fie prea uscat
15.05.2022 17:49
Din aceeasi categorie
SEVIS

Campanie de comunicare

Turul ciclist al Sibiului

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA