Tribuna
Sevis
Urșii dau târcoale Grădinii Zoologice Sibiu. Nouă urși, văzuți pe pista de biciclete Sibiu - Poplaca
Sorana MAIER
10527 vizualizari
Urșii dau târcoale Grădinii Zoologice Sibiu. Nouă urși, văzuți pe pista de biciclete Sibiu - Poplaca

Prezența mai multor urși a fost sesizată, în ultima perioadă, în apropierea Sibiului, animalele ajungând chiar lângă gardul Grădinii Zoologice Sibiu, iar mai multe exemplare au fost văzute pe pista de biciclete dintre Sibiu și Poplaca.

Reprezentanții Grădinii Zoologice Sibiu au sesizat Inspectoratul Județean de Jandarmi spunând că au găsit urme de urs în apropierea gardului care împrejmuiște Zoo, potrivit șefului IJJ, inspector șef Costel Dogaru.

De asemenea, nouă exemplare de urs au fost zărite, potrivit unor surse neoficiale, în apropierea pistei de biciclete dintre Sibiu și Poplaca.

Și autoritățile din Săliște au anunțat prezența unor urși în zonă.

Potrivit specialiștilor, animalele s-au înmulțit, habitatele le-au fost distruse în unele situații, motiv pentru care animalele coboară spre zonele locuite, în căutare de hrană.

Cum prevenim apropierea urșilor de gospodării și cum procedăm în cazul întâlnirii cu animalele

Specialiștii recomandă populației să respecte o serie de reguli pentru a nu încuraja apariția urșilor de gospodării și oferă și speturi pentru situațiile în care întâlnirea este inevitabilă.
Pentru a evita apropierea urșilor de gospodării, nu îi hrăniți, nu lăsaţi resturi de mâncare în curte, grădină, utilizaţi containere de gunoi eficiente, bine închise, cereţi ridicarea regulată a deşeurilor, de preferinţă seara, reduceţi la minim factorii provocatori de mirosuri, îngrădiţi-vă bine proprietatea, culegeţi fructele de îndată ce se coc și nu lăsaţi fructele căzute pe jos.
Dacă vedeți un urs în localitate, nu vă apropiați de el, nu încercați să îl hrăniți, nu îl fotografiați pentru că bliţul îl poate deranja şi provoca, nu hăituiți ursul. Gălăgia moderată (fluierat, bătut din palme, etc) îl poate îndepărta, însă strigătele şi gălăgia făcută de mulţi oameni la un loc îl pot speria şi determina să acţioneze agresiv.
cei care iubesc drumețiile sunt sfătuiți să evite plimbările în pădurile unde este indicată prezenţa urşilor, să utilizeze doar potecile şi traseele turistice marcate sau drumurile forestiere cu acces public care oferă o vizibilitate bună, să se plimbe în grup şi numai în timpul zilei, să facă puâină gălăgie, să se întoarcă din drum dacă văd urme de urs, să țină câinii în lesă, să nu depoziteze mâncarea în cort.
În cazul în care vă întâlniți cu ursul, nu îl provocați și nu îl înfruntaţi, rămâneţi calmi şi părăsiţi zona fără să fugiţi, vorbind încet sau dând din mâini, respectaţi spaţiul ursului fără să-l înghesuiţi, iar el se va retrage, urmăriţi cu privirea reacţiile ursului, dar evitaţi să-l priviţi direct în ochi!


comentarii
3 comentarii

Poate ar fi cazul să se pregătească de acum materiale tranchilizante și să se caute soluții pentru a-i muta în zone mai sigure atât pentru ei cât și pentru noi. Astfel, s-ar putea evita vânători inutile prin curțile oamenilor și uciderea unor animale care nu au făcut rău nimănui.
Alex
03.11.2017 10:56
Poate ar fi util un frigider in cort, pentru a nu pastra alimentele in varful copacilor, cand dormim in corturi.
Cum trebuie procedat cand intalnim ursoaica cu puii dupa ea si ne aflam pe o poteca ingusta, pe o parte cu perete de piatra, pe cealalta cu prapastie?
Daca tot s-au inmultzit periculos, de ce nu se da liber la puscat ursii, pana la primavara?
Mick
03.11.2017 18:37
"surse neoficiale" , urme de urs, bla bla bla... Nimic concret! Nimic adevărat!
Acum o săptămână turma asta inchipuita de ursi era altundeva. (vezi alt articol închipuit pe turnulsfatului.ro)
A trecut ceva vreme de când Tribuna nu a mai scris ceva negativ la adresa urșilor, multa vreme de când vânătorii nu au mai plătit Tribuna sa facă antireclama, ca ei sa facă vărsare de sânge de urs.
terminați odată! , ursul nu se mai vânează! Vânați-l pe play station assholes!
Ursul
03.11.2017 23:19
Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia