Tribuna
Urşii bruni au rămas destul de activi, chiar şi iarna!
Urşii bruni au rămas destul de activi, chiar şi iarna!
Iarna blândă de care avem parte în acest sezon a influenţat, în mod semnificativ şi viaţa urşilor bruni ce trăiesc în zona noastră. Astfel, în această perioadă, în loc să rămână în bârlogul lor, urşii aleg să plece în dese voiaje pentru căutarea hranei, şi în mod aproape inevitabil, ajung în zone locuite sau frecventate foarte des de oameni.

Un exemplu foarte clar, care susţine afirmaţiile acestea, ne-a fost oferit de Marian B. un cititor al cotidianului nostru, deţinător al unei stupine în Şura Mare. În ciuda iernii, a stratului de zăpadă existent, Moş Martin a decis să facă o plimbare pentru procurarea unei porţii dulci de hrană şi în noaptea de 13 spre 14 ianuarie, a dat iama în stupina deţinută de cititorul nostru. Conform informaţiilor oferite de păgubaş, în urma verificării imaginilor surprinse de camerele de supraveghere video pe care acesta le are montate la stupină, ursul vizitator a zăbovit în zonă mai bine de patru ore, timp în care a distrus 12 familii de albine şi a produs alte pagube destul de serioase. După această păţanie, prietenul nostru şi-a înconjurat proprietatea cu gard electric, sperând că această instalaţie îi va tăia pofta de dulce inteligentului şi oportunistului mamifer blănos.
Aşadar, cei care iubiţi plimbările în mijlocul naturii, atenţie mare pe unde umblaţi, posibilitatea de a da „nas în nas” cu Moş Martin fiind, în această perioadă, destul de probabilă...
D.F.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia