Tribuna
Unui copil de 7 ani i-au fost replantate două degete amputate în urma unui accident produs de fratele său, în Brădeni
Laura BUCIU
4530 vizualizari
Unui copil de 7 ani i-au fost replantate două degete amputate în urma unui accident produs de fratele său, în Brădeni

Un copil de 7 ani, din Brădeni, ar fi putut rămâne infirm pe viață, după ce fratele său i-a tăiat degetele 2 și 3 de la mâna stângă, accidental, cu o uneltă de tăiat lemne. Medicii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş i-au făcut o operație de replantare a degetelor, iar acum tot ce trebuie să facă este să facă exerciții de frizioterapie.

„Intervenţia a durat șapte ore şi a constat în osteosinteza degetelor amputate, precum şi refacerea tendoanelor, vaselor şi nervilor, fiind încheiată cu succes. În acest moment, pacientul este monitorizat şi supravegheat postoperator în cadrul Compartimentului ATI Copii. De asemenea, va fi supravegheat în continuare de către o echipă complexă de medici pentru monitorizarea evoluţiei, primele 14 zile fiind critice pentru viabilitatea segmentelor replantate”, a declarat Mariana Moldovan Negoiță, purtătorul de cuvânt al spitalului, potrivit Mediafax.

După itnervenție, copilul va trebui să urmeze un program de fizio-chineto-terapie pentru reluarea funcţionalităţii degetelor.

Accidentul la care a fost victimă a avut loc duminică, în Brădeni. La fața locului au acționat reprezentanții ISU Sibiu care la-u preluat pe copil și l-au dus de urgență, cu elicopterul SMURD la Târgu Mureș.

În urma unei activități gospodărești, accidental, unul dintre frați, tot minor, i-a secționat două degete de la mâna stângă.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia