Tribuna
PNL
Universitatea „Lucian Blaga” începe anul în scenariul hibrid: cursuri online și atelierele față în față, cantina și căminele vor fi deschise
Sorana MAIER
1802 vizualizari
Universitatea „Lucian Blaga” începe anul în scenariul hibrid: cursuri online și atelierele față în față, cantina și căminele vor fi deschise
© Răzvan NEGRU

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu va începe acest an universitar în sistem hibrid, cu predarea cursurilor și seminariilor online și laboratoarele și atelierele practice în sistemul clasic, cu prezență fizică. Căminele universității vor fi deschise, studenții fiind cazați mai puțini în camere, iar cantina va fi deschisă atât pentru cei care vor servi masa în incinta ei cât și cu posibilitatea de masă la pachet.

 

© Răzvan NEGRU

Rectorul ULBS, prof. univ. dr. Sorin Radu, alături de prorectorul pentru Studenți și Relația cu Comunitatea, prof.univ.dr. Raluca Sassu, prorector Cercetare, Inovare și Internaționalizare, prof.univ.dr. Andrei Terian-Dan, prorector Administrare și Dezvoltare Organizațională, prof.univ.dr.ing. Adrian Marius Pascu, prorector Programe de studii, conf.univ.dr. Horatiu Dura

 anunțat joi detaliile referitoare la modul în care instituția de învățământ superior își va desfășura cursurile și va primi studenții.

„Este o realitate această pandemie, în consecință încercăm să transmitem mesajul că nu ne temem și că responsabil vom deschide universitatea. (...) Este posibil ca și în universitate să apară cazuri având în vedere numărul mare de studenți, dar vom acționa în funcție de situație, nu este un scenariu bătut în cuie și va suferi modificări atunci când realitatea o va cere”, a explicat rectorul Sorin Radu.

 

© Răzvan NEGRU

Scenariul pentru desfășurarea cursurilor în sistem hibrid prevede acest lucru pentru tot anul universitar, dar dacă situația epidemiologică va fi alta în viitor, Universitatea își va putea adapta programul și va putea trece la cursuri față în față.

„În Consiliul de Administrație am adoptat planurile cu privire la deschiderea anului universitar, în conformitate cu reglementările în vigoare. (...) Scenariul pe care va merge universitatea este cel hibrid care presupune derularea cursurilor și a seminariilor în versiune online respectiv lucrările de laborator, lucrările practice față în față cu respectarea tuturor standardelor de prevenție stabilite de reglementările în vigoare”, a declarat rectorul Sorin Radu.

Planul de măsuri urmează să fie aprobat de Senatul Universității, iar fiecare facultate are dreptul de a-și stabili un scenariu adaptat propriilor nevoi, în condițiile în care la unele facultăți și specializări, cum sunt medicina, ingineria, teatrologia predarea online nu poate fi o măsură exclusivă.

Rectorul ULBS a anunțat că Biblioteca Universității va fi deschisă deoarece are spații suficient de generoase pentru a primi studenții în condiții de distanțare.

 

Căminele în condiții noi. Doar 70% din locuri pot fi ocupate

 

Căminele studențești vor fi deschise și anul acesta, însă pentru a asigura spațiu suficient pentru normele de acum vor fi cazați studenți doar în 70% din locurile pe care le deține universitatea.

„Am pierdut 30% din locuri pentru că reglementările ne obligă să cazăm în cameră doi, maxim trei studenți”, a spus rectorul Sorin Radu.

Și cantina va fi deschisă, va lucra în trei serii și va exista inclusiv varianta ca studenții să ia masa la pachet și să nu interacționeze cu cei care servesc masa.

„Toate aceste măsuri au fost gândite și vor fi implementate după ce personalul va trece printr-un proces de instruire cu personal avizat”, a mai spus rectorul.

 

© Răzvan NEGRU

Platforme online

 

Universitatea are deja pregătit sistemul pentru predarea online în condițiile în care și platformele disponibile pentru aceste activități au suferit multe îmbunătățiri de la începutul pandemiei și până acum. Responsabilii universității vor testa și o platformă alternativă pentru a testa și modul de funcționare a acesteia.

Studenții Facultății de Medicină vor face practică în spitale după ce instituția de învățământ va pune în practică un protocol cu Spitalul Clinic de Urgență Sibiu, prin care să fie stabilite condițiile în care studenții vor putea face practică în spital sau vor putea face unele activități în sediul facultății de Medicină cu personalul din Spital.

 

 

© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU

 

 

 

 


comentarii
2 comentarii

halal scoala!
18.09.2020 11:12
Daca tot se fac cursuri on line, ar fi bine ca acestea într-adevăr să se facă, nu cum s- au făcut în semestrul II la Facultatea de Medicină, unde, au fost 2- 3 profesori au ținut cursurile on line, restul pauză. In schimb, cei care au fost la taxă, au fost nevoiți să achite integral, chiar daca nu s-au ținut cursurile. Nu mi se pare corect!
Eleonora
18.09.2020 11:37
Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Comunicat de presa Miodent srl

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia