Tribuna
Unirea Principatelor, marcată la Axente Sever
Vasile ANTIPA
1720 vizualizari
Unirea Principatelor, marcată la Axente Sever

Cu prilejul sărbătoririi a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române la data de 24 ianuarie, acest eveniment esențial pentru istoria națională a fost marcat și în comuna Axente Sever, prin manifestări dedicate acestei zile, organizate și susținute de oficialitățile locale.

Astfel, miercuri, 23 ianuarie 2019, primarul comunei Axente Sever, Marius Grecu, a participat la manifestările organizate de către elevii și cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale cu clasele I-VIII Axente Sever. Manifestările au fost deschise cu Hora Unirii, iar apoi a urmat o prezentare a evenimentelor istorice care au condus la Mica Unire din 1859 și scurte scenete prezentate de elevii școlii.

„Mă bucur că am putut fi alături de elevii școlii din Axente Sever, care, alături de cadrele didactice, au pregătit o acțiune dedicată zilei de 24 ianuarie. Este un eveniment care ne permite să rememorăm etapele ce au avut ca finalitate consitutirea statului român modern”, a declarat primarul comunei Axente Sever, Marius Grecu.

„Elevii școlii noastre au desfășurat în fiecare an această manifestare dedicată Unirii Principatelor Române, cu atât mai mult cu cât în acest an sărbătorim 160 de ani de la acest eveniment. Elevii noștri sunt în măsură să realizeze niște activități deosebite – s-au realizat expoziții dedicate acestei manifestări și programe artistice”, a precizat directorul Școlii Gimnaziale cu clasele I-VIII Axente Sever, Dumitru Constantin.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA