Tribuna
De luni
Un tronson din B-dul Milea, străzile Oituz şi Timotei Popovici intră în şantier
Sorana MAIER
3875 vizualizari
Un tronson din B-dul Milea, străzile Oituz şi Timotei Popovici intră în şantier
Pe tronsonul dintre strada Oituz şi intersecţia cu Calea Dumbrăvii se va lucra fără oprirea circulaţiei, alternativ pe câte o bandă. Bulevardul Vasile Milea a fost refăcut anul trecut, iar acum a mai rămas acest tronson.
"Odată cu încălzirea vremii, am aprobat deschiderea unor noi şantiere. Primele au început şi urmează, săptă­mâna viitoare, să demarăm lucrările la încă trei străzi, este vorba despre Bulevardul Milea, între Dumbrăvii şi Oituz, strada Oituz, între Hipodromului şi sensul giratoriu, şi strada Timotei Popovici", a spus ieri, în conferinţa de presă, primarul Sibiului, Klaus Iohannis. Înlocuirea bordurilor, repa­rarea trotuarelor şi turnarea unui strat de asfalt pe tronso­nul din Bulevardul Vasile Milea se vor face sub trafic, alternativ, pe câte o bandă. În dreptul staţiilor de transport public de pe acest tronson se vor crea alveole, pentru a elibera astfel banda de circulaţie, iar durata lucră­rilor este estimată la dou[ luni. Tot de luni, pe strada Oituz, pe tronsonul dintre strada Hipodromului şi strada Mă­răşeşti încep lucrările la schimbarea bordurilor, repa­rarea trotuarelor şi a carosabilului. Lucrările se vor face tot alternativ, pe câte un sens de mers, care va fi închis, iar circulaţia se va desfăşura în dublu sens pe partea rămasă liberă. Durata aces­tor lucrări va fi tot de dou[ luni. Pe Timotei Popovici se vor face reparaţii la pavaj şi trotuare. Strada va fi împărţită în două tronsoane: primul - de la strada Papiu Ilarian la strada Arhivelor, şi al doilea - de la strada Arhivelor până la strada Gheorghe Lazăr. Tronsoanele vor fi închise complet traficului, pe rând, iar lucrările vor fi executate în aproximativ trei luni. Semnalizarea rutieră le va indica şoferilor rutele ocolitoare. Sensuri unice în zonă Primăria Sibiu a lansat pentru consultare publică un nou plan de sensuri unice în zona Bulevardul Vasile Milea - str[zile Nicolae Iorga - Oituz, care va rămâne la dispoziţia sibienilor timp de o lună pentru propuneri, după care va putea fi pus în practică. Prin acest nou plan se instituie sensuri unice şi pe o serie de străzi din perimetrul străzilor Oituz - Nicolae Iorga. Strada Mirăslău va fi cu sens unic spre Bulevardul Milea, cu posibilitatea de a vira la stânga sau la dreapta în bulevard, pe strada Andrei Mureşanu se va circula dinspre Bulevardul Vasile Milea spre strada Hipo­dromului. Celor care circulă pe Bulevardul Vasile Milea spre Piaţa Unirii le va fi permis virajul spre stânga către strada Andrei Mureşanu. Pe strada Cernei, pe por­ţiunea dintre str[zile Porum­bacului şi Nicolae Iorga se va institui sens unic pe această direcţie. Strada Dorului va fi cu sens unic dinspre strada Hipodro­mului spre Aleea Buia, iar Aleea Buia va fi cu sens unic dinspre Piaţa Aurel Vlaicu spre strada Dorului. Celelalte străzi situate în zona străzii Hipodromului - Bulevardul Vasile Milea rămân cu dublu sens, cu obli­gativitatea de a vira doar la dreapta în Bulevardul Vasile Milea.comentarii
7 comentarii

de ce mama dracu vreti sa faceti aceste sensuri unice pe niste strazi pe care se circula foarte bine in ambele sensuri?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?Miraslau!? ce aveti cu Miraslau si A. Muresanu si de ce sa le faceti sens unic niste strazi pe care circula 35 de masini toate ziua?sunteti niste dobitoci cu sensurile voastre unice fara rost .
indignat
02.03.2012 08:09
De ce ocoliti cu reparatiile strada Hipodromului? Este dezastru si in fond poate descarca o parte din traficul de pe Milea, descongestionand-ul!
Cand intrati pe aleeile dintre blocuri in zona Dioda? Zona a devenit extrem de intens circulata de cand finantele si nu numai s-au mutat in zona, iar aleeile extrem de inguste, subdimensionate si pline de cratere, nu mai fac fata!
Odin
02.03.2012 11:08
asa este, sensuri unice fara rost, pe strazi putin circulate, dar care totusi leaga Hipodromului de Milea! ca sa ajungi pe o strada paralela trebuie sa te invarti prin tot orasul?
alt indignat
02.03.2012 12:06
cind incepeti lucrarile restante pe Ion Sion pentru ca a venit primavara si se poate muncii cu mult spor. spor la lucru.
inca un indignat
02.03.2012 14:07
Sensuri unice
sens unic
02.03.2012 14:34
Strada Oituz trebuie sa redevina strada cu circulatie in ambele sensuri si cu acces din B-dul V. Milea din ambele sensuri, pentru urmatoarele motive:
-aceasta strada a fost construita in scop strategic pentru defluirea tehnicii militare apartinind U.M.o1512 si U.M. 01606 in afara orasului, avind o fundatie din beton , mult mai solida decit toate celelalte strazi cuprinse in perimetrul C. Dumbravii-Mihai Viteazu-Luptei- V. Milea si cea mai mare largime fata de toate strazile paralele cu aceasta pina la str. N. Iorga;
-strada, pina la actuala semnalizare cu sens unic, a constituit principala legatura a cartierului Hipodrom I cu centrul orasului:
-este de neinteles cum alei din imediata apropiere a strazii Oituz sint prevazute cu circulatie in ambele sensuri iar strada Oituz cu sens unic;
-dupa actuala schita aflata in dezbatere publica, accesul cu autovehiculul pe strada Oituz se poate face numai circulind dinspre P-ta Unirii spre Selimbar
INTREBARE : care este varianta(variantele) pentru a ajunge pe strada Oituz circulind dinspre Selimbar,Moldoveanu, Iorga etc.?
- cu adresa nr. 6093/2012 inregistrata la Primaria Municipiului Sibiu, TOTI locatarii de pe strada Oituz(s-a anexat tabelul cu adresele si semnaturile tuturor locatarilor detinatorilori de autovehicule ) am solicitat ca strada Oituz sa redevina strada cu circulatie in ambele sensuri. O adresa similara a fost inaintata si Inspectoratului de Politie al Municipiului Sibiu.In respectiva adresa am notificat si motivele pentru care facem aceasta solicitare. Am primit un raspuns din partea Primariei Municipiului Sibiu ( de la Politie NU) fara nici o motivare . Iata continutul integral al raspunsului :"Referitor la adresa dumneavoastra nr. 6093/2012 prin care solicitati revenirea la circulatia in ambele sensuri pe str. Oituz, va comunicam ca sesizarea dumneavoasrea a fost analizata in Comisia de circulatie si s-a hotarit ca circulatia pe strada Oituz sa se desfasaoare intr-un singur sens, dinspre B-dul Gen. Vasile Milea inspre Str. Hipodromului."
INTREBARE: Ce rost mai au dezbaterile publice cind autoritatile HOTATASC?
PROPUNERI:
-strada Oituz sa fie strada cu circulatie in ambele sensuri;
-semnforizarea intersectiei atit pentru autovehicule cit si pentru pietoni a
strazilor Oituz cu B-dul V. Milea cu posibilitatea accesului autovehiculelor din str. Oituz atit spre P.ta Unirii cit si spre Selimbar precum si accesul spre str. Oituz din ambele sensuri ale B-dului V. Milea
Oancea Nicolae
02.03.2012 18:43
str oituz neaparat cu 2 sensuri, care este logica cu un singur sens,cum iesi in m. viteazul
ioan
02.03.2012 18:58
Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia