Tribuna
Un trenuleț turistic tip titicar va „lega” Avrigul de Poiana Neamțului: 50 de lei un drum dus-întors
Dan FRÂNCU
6155 vizualizari
Un trenuleț turistic tip titicar va „lega” Avrigul de Poiana Neamțului: 50 de lei un drum dus-întors

Autoritățile locale din Avrig doresc să sprijine, prin diverse inițiative, dezvoltarea turistică a zonei. În acest scop, cea mai recentă măsură este crearea unui circuit turistic pentru anumite categorii de vehicule (un trenuleț de agrement tip titicar), care va traversa localitatea și Zona Turistică Valea Avrigului.
Conform hotărârii prin care s-a aprobat crearea circuitului, adoptată în urmă cu doar câteva zile, trenulețul turistic ce va circula prin Avrig va pleca de la Gara localității și se va deplasa spre Valea Avrigului pe străzile Gheorghe Lazăr respectiv Samuel Brukenthal. Stațiile de îmbarcare/debarcare prevăzute în acest traseu turistic sunt la Gară, Piața Gheorghe Lazăr, Fabrica de Sticlă și Poiana Neamțului.
Aceeași hotărâre mai prevede că trenulețul de agrement care poate circula pe circuitul stabilit va fi format doar din trei „vagoane”, care trebuie să ofere condiții sporite de confort și siguranță în exploatare. 
Titicarul va circula în intervalul orar 8 – 24, costul maximal ce trebuie achitat pentru călătoria cu acesta variind în funcție de serviciul solicitat și vârsta călătorului. Astfel, un bilet pentru o zi poate costa maxim 100 de lei, un drum dus – întors, 50 de lei, iar o călătorie pe un singur sens, 30 de lei. Pentru copii cu vârsta mai mică de 12 ani, tariful va fi redus la jumătate, iar copiii sub doi ani, vor avea gratuitate.
Pentru fiecare lună de funcționare, deținătorul legal al vehiculului tip titicar va achita către bugetul local al orașului o taxă de acces la circuitul turistic în valoare de 300 lei.

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA