Tribuna
Un singur om face deszăpezire pentru 4.200 de persoane
Un singur om face deszăpezire pentru 4.200 de persoane

Deoarece  în trecut deszăpezirea de la Ocna Sibiului era făcută de o firmă din Sibiu, iar utilajele acesteia ajungeau greu în stațiune, administrația locală a decis ca acest serviciu să fie efectuat de către o persoană fizică autorizată din localitate. 
Astfel, deszăpezirea la Ocna Sibiului este făcută cu utilajul unui localnic, fiind redus considerabil timpul de intervenție. Primarul Ioan Balteș explică avantajele acestui contract: „În primul rând, persoana fizică autorizată care desfășoară activitatea de deszăpezire este din localitate și poate interveni imediat ce începe să ningă. În al doilea rând, costurile sunt mult mai mici decât cele cu o firmă specializată în astfel de servicii, iar plata se face doar la intervenții. Pe lângă economia făcută la bugetul local, avem siguranța că intervenția se face cu promptitudine, în trecut când lucram cu o firmă din Sibiu au existat situații în care utilajul acesteia a intervenit cu întârziere fiind nevoit să străbată cei 17 kilometri care despart municipiul Sibiu de orașul nostru”.
În Ocna Sibiului străzile ce trebuie deszăpezite însumează aproximativ 25 de kilometri.

Vara agricultor, iarna la deszăpezire

Ocnerul care se ocupă de deszăpezirea orașului este agricultor. Dacă vara își umple programul cu munca câmpului, iarna face ca străzile din Ocna Sibiului să fie practicabile. Ideea li s-a părut interesantă și altor primari din județ, unii dintre ei spunând că o vor aplica și în comunitățile pe care le conduc.

Foto: Arhivă Tribuna


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Tribuna

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
ARTMANIA
Licitatie publica