Tribuna
Un sibian care are afaceri cu deșeuri feroase și neferoase a încercat să facă bani vânzând influență
Laura BUCIU
2302 vizualizari
Un sibian care are afaceri cu deșeuri feroase și neferoase a încercat să facă bani vânzând influență
Foto cu caracter ilustrativ © https://www.facebook.com/politiasibiu

Un sibian care are afaceri cu deșeuri feroase și neferoase este cercetat penal de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu într-un dosar de corupție. Practic, în cursul lunilor august şi noiembrie 2021, acesta a susținut că îi sunt cunoscuți funcționarii publici din cadrul Direcției Fiscale Locale a Primăriei municipiului Sibiu și din cadrul Primăriei Şelimbăr și a promis că în schimbul unor sume de bani, pretinse de la cei două persoane, cumpărători de influenţă, ar putea interveni pe lângă aceşti funcţionari publici și i-ar putea determina să le remită certificate fiscale prin care să se ateste că nu figurează în evidențele organelor fiscale locale cu debite.

Inculpatul a primit de la unul din acești sibieni suma de 7.000 lei.

În cursul lunii noiembrie 2021, aceeaşi persoană, care este administrator al unei societăţi comerciale de colectare a deşeurilor feroase, a constatat că pe site-ul OLX, alături de anunțurile sale cu privire la prestarea acestor activități, sunt postate și anunțurile altor două persoane care prestau activități de colectare a deșeurilor feroase și neferoase pe raza municipiului Sibiu. În acest context, prin  amenințări cu violența a determinat cele două persoane să nu își mai facă reclamă serviciilor de colectare a deșeurilor feroase și neferoase prin intermediul site-ul OLX, ștergând anunțurile postate pe acest site. Inculpatul a urmărit, în acest fel, obținerea unui folos material injust prin deținerea monopolului în municipiul Sibiu în privința desfășurării acestei activități comerciale.

Ulterior, în cursul lunii decembrie 2021, inculpatul a aflat că un amic al său nu reuşeşete să recupereze o datorie de 6.000 de lei de la o persoană. Ca urmare, împreună cu mai mulţi bărbaţi, au căutat datornicul,  pe care l-au agresat fizic, pentru a-l determina astfel să restituie suma menţionată.

Totodată,  la sfârşitul anului 2021 prin amenințarea cu devoalarea unor fapte compromițătoare și cu acte de violență, îndreptate asupra sa şi asupra membrilor familiei, a determinat o altă persoană să renunțe la un proces civil desfăşurat în contradictoriu cu inculpatul şi să îşi diminueze pretențiile sale inițiale de la 10.000 de euro la 5.000 euro.      

În cursul zilei de joi, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu a fost sesizat cu propunere de luare a măsurii arestării preventive pe o durată de 30 zile.

Pe parcursul cercetărilor, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul IPJ Sibiu, Serviciul de investigare a Criminalităţii Economice , al  lucrătorilor de poliţie din cadrul IGPR Direcţia Operaţiuni  Speciale şi IPJ sibiu Serviciul  Operațiuni Speciale.

 

comentarii
2 comentarii

Este legală funcționarea acestor afaceri în interiorul localităților cu producerea unui zgomot asurzitor și cu blocarea traficului și accesului în zonă pentru cei care locuiesc în zonă? De exemplu str. Lemnelor din Sibiu.
Ferraille
14.01.2022 08:20
Dece nu dati si numele "afaceristului" in cauza? Va e teama de clanul ciorditorilor de cabluri si capace de canal?
Cititescu
14.01.2022 13:33
Din aceeasi categorie
SEVIS

Eurotrip

koenigfrankstahl

A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
VISA MEDICA
Licitatie publica

accentmedia