Tribuna
Un român din Londra are dovada: Autocolantul cu "VOTAT" poate fi dezlipit şi refolosit! AEP: "Nu există posibilitatea fraudării!" VIDEO
Rareș BIŢU
1275 vizualizari
Un român din Londra are dovada: Autocolantul cu

Cu doar patru zile înaintea alegerilor, fofârlica e, din nou, prezentă în preajma urnelor de vot. De această dată umblă la vedere, preferând, ţanţoşă, lumina zilei, conştientă că nu mai prea e timp să i se găsească leac. O demonstrează  imaginile postate de un român stabilit în Londra. 

Imagini care arată că autocolantul cu menţiunea "votat" poate fi dezlipit şi mutat cu uşurinţă după cum doresc cei care numără voturile. Mai contează că în instrucţiunile primite odată cu buletinul scrie răspicat că, după ce e lipit, autocolantul nu mai poate fi dezlipit fără a nu conduce la distrugerea acestuia? Imaginile postate de Daniel Ursache sunt cât se poate de clare şi arată că votul prin corespondeţă e la cheremul cui ştie în ce direcţie e cel mai bine să numeri. 
Ca să priceapă toată lumea, inclusiv ăia care pricep mai greu spre deloc, bărbatul lipeşte autocolantul pe numele unui candidat, apoi îl dezlipeşte, după care îl lipeşte pe numele altui candidat, fără ca buletinul de vot sau autocolantul să fie în vreun fel afectate. 

  • "Ca la Şah !
  • Autocolantul " Votat 2019 " nu se dezlipeste - Mult tare 
  • Cum o dai , cum nu ! Tot cine vrea castiga !", a scris Daniel Ursache pe pagina de Facebook. 

Şeful AEP n-a părut însă prea afectat după ce a văzut imaginile şi a conchis că votul - sic! - nu poate fi fraudat. 
Preşedinte AEP, Florin Mituleţu, a explicat pentru  Digi24 că instrucţiunile precizează clar că mutarea autocolantului poate deteriora buletinul de vot. "Dacă cineva îl mută, o face pe propria răspundere", a adăugat el.
Mituleţu spune că nu există nicio posibilitate de fraudare a votului, întrucât toate plicurile stau sigilate până după ora 21.00, când începe numărarea buletinelor de vot pe aceeaşi procedură şi în acelaşi timp ca şi în ţară.

  • „Lucrurile demonstrate în clip sunt destul de interesante, deoarece instrucţiunile noastre spun clar că poţi deteriora buletinul de vot dacă muţi autocolantul.
  • Mutarea, aşa cum am văzut, e posibilă, dar din momentul în care ai băgat buletinul cu opţiunea pe un candidat, acesta pleacă sigilat către ţară. Toate buletinele pentru votul prin corespondenţă sunt deschise în aceeaşi procedură ca şi în ţară", a conchis preşedintele AEP.

 

comentarii
2 comentarii

d.le Bitu: o ineptie ca asta n-am vazut de mult!
marius
07.11.2019 08:19
abtibildul votat poate fi dezlipit de pe c.i-penibil da realizabil
afirmatia aep ca nu pate fi dezlipit da cine il face e o contradictie!

alegerile pot fi manipulete!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
vineri la 20 nu se mai face campanie!
da de vineri de la 12 se poate vota in strainatate
nu mai spuneti diaspora sint romani din strainatate cu drepturi egale cu ale mele!
adi 3
07.11.2019 19:07
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia