Tribuna
PNL
Un proiect imobiliar din zona centrală a Sibiului naște nemulțumiri și semne de întrebare
Un proiect imobiliar din zona centrală a Sibiului naște nemulțumiri și semne de întrebare

Intenția de a construi un ansamblu de locuințe în centrul Sibiului în proximitatea străzii Theodor Neculuță a iscat nemulțumirea unor locuitori din zonă. Într-o scrisoare adresată consilierului urbanistic Iulia Maria Nistor, un locuitor din zonă prezintă atât riscurile pe care susține că le implică acest proiect imobiliar, cât și alte considerente pentru care semnatarul scrisorii consideră că investiția e neverosimilă. Vă prezentăm integral conținutul sesizării transmise Primăriei municipiului Sibiu: 

 

 

„Doamnă consilier urbanistic, Iulia Maria NISTOR,

 

     Înainte de a da curs obiecțiilor și sugestiilor mele, referitoare la intenția de elaborare PUZCP - construire imobile locuințe și servicii de proximitate, pentru zona situată în str. Th. Neculuță nr. 3, nr cadastral 115203, oraș Sibiu, îngăduiți-mi să vă ofer câteva date personale de identificare.

  

     Mă numesc Nicolae IVAN și domiciliez în SIBIU, pe strada DOBROGEI nr. 1, stradă situată în imediata proximitate a zonei pentru care se solicită elaborarea PUZCP.

     Personal, consider neverosimilă construirea unui ansamblu de locuințe și servicii de proximitate, în spațiul dezmembrat, aparținând inițial proprietarilor de pe Bulevardul Victoriei, numerele 38 și 40, din mai multe motive.

    - În primul rând, adresa menționată - str. Theodor Neculuță nr. 3 nu este reală, numerele 1 și 3, care există deja pe această stradă, aflându-se în avalul străzii, în apropiere de capătul acesteia. Imaginile din fișierele foto alăturate, sper că sunt convingătoare.

     - Apoi de 36 de ani, de când locuiesc în zonă, accesul spre proprietatea delimitată, dobândită prin vânzare-cumpărare, s-a făcut doar prin Bulevardul Victtoriei, numerele 38 și 40 și nu prin Str. Th. Neculuță.

     - În zidul care delimitează proprietatea de zona străzii Th. Neculuță există o poartă "de urgență", fără număr înregistrat pe această stradă, care nu a mai fost deschisă de peste 30 de ani.

     - Se știe bine că în zona cartierului Ștrand, cândva a fost groapa de lut a olarilor din Sibiu, structura morfologică argiloasă, fiind prezentă și în această parte a cartierului Iosefin.

     - Or în 2010, anul asfaltării străzii Dobrogei, toate imobilele din zonă au avut de suferit (fisuri de pereți și plafoane) ca urmare a escavării celor 60 cm adâncime, pentru aplicare materialului necesar, în vederea constituirii structurii de rezistență a străzii. 

     - Realizați ce înseamnă să escavezi în zonă pentru subsol, demisol, parter și două sau trei etaje ?! 

     - Și nu pentru o singură clădire, pentru 5 (!!!) blocuri, plus celelalte servicii de proximitate, urmând ca tot materialul rezultat să fie evacuat (cu siguranță !!!) pe str. Th. Neculuță.

     - Realizați că dimensiunile gabaritice ale străzilor Th. Neculuță și G. Coșbuc, căci un obiectiv urmează să fie amplasat în zona străzii Coșbuc, neevidențiată în solicitarea de PUZCP sunt reduse, ele de abia făcând față cu greu, în acest moment, afluirii riveranilor din zonă.

     Or, locatarii noilor blocuri vor încărca și mai mult spațiile de parcare, deja insuficiente pentru riverani     

- Chiar credeți că noii locatari vor utiliza în toate momentele zilei, parcările subterane prevăzute ca utilități ?!

     - Zona aceasta a fost una dintre puținele zone liniștite ale Sibiului, cu spații verzi generoase, cu arboriseculari, protejați de lege, aflați chiar în perimetrul noilor obiective.

     - În loc să înmulțim zonele verzi ale Sibiului, dumneavoastră acceptați să le distrugem și pe cele existente, pentru interesul strict personal al unor speculanți de situații ?!

     - Cum rămâne cu prevederile legale pentru ocuparea cu construcții a maximum 40 % din suprafața unei proprietăți ?!  Sau și pentru Primăria Sibiu, pentru arhitecții care elaborează proiecte și planuri de construcții, LEGILE sunt ca o barieră peste care sar dulăii, pe sub care trec cățeii și la care se opresc boii ?!

     - Apoi doar în acest an, pe bani europeni a fost amenajat (nefericit, e drept !!!) un culoar de mobilitate, care include străzile Th. Neculuță și G. Coșbuc.  Ce facem ?! Ne apucăm să distrugem ceea ce de abia am edificat ?!

     - Nu vi se pare că protejând anumite interese private, ne batem joc de banii publici ?!?!?!

     Țin să precizez că subsemnatul, Nicolae IVAN, sunt ziarist profesionist, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

     Fără să avansez termeni ultimativi, vă fac cunoscut că dacă obiecțiile mele (bine argumentate) și ale altor locatari din zonă, nu vor fi analizate realist și nepărtinitor, voi institui o anchetă de presă mai amplă, la nivel central, despre cum este respectată legalitatea în Sibiu, despre cum interesele unor speculanți privați din afara țării, primează în fața intereselor unor colectivități. 

Cu cordialitate,

Nicolae IVAN

 


comentarii
15 comentarii

pina acum dl are dreptate
da bani,geld,money vor DA(korupzionen)la primaria din hermanstat(sibiu e romanesc nu e cool)a bunicii fodor si/und/and OMMAMMA o sa accepte,prin reprezentanti alesi
cu sprijin pdl/pnl si fdgr/gsg-DAI un telefon la kwi si se rezolva
ca sa fie cool-,neo-,anti-,pentru,- contra contribuabililor sibieni
adi3
14.11.2020 14:04
Nu mai scapam de rechinii imobiliari! Construiesc mai aiurea si mai prost decat pe vremea lui Ceausescu. Ce n-a reusit sa strice Ceusescu in Sibiu strica avarii astia in cardasie cu politicienii care ne conduc... Aveti grija cu cine votati!
14.11.2020 15:54
Fratilor, lasati zona centrala asa cum este, nu o mai infectati... Constuiti in afara orasului, este loc suficient pentru toate "nazbatiile" unor investitori nesimtiti !!!
EMIL
14.11.2020 16:10
Da ma.. sa nu se mai construiasca ca esti tu ingrozit...
Tot timpul se gasesc gica contra peste tot...
O cladire noua e ceva frumos si infrumuseteaza orasul..
Eu chiar as vrea sa vad vreo 20-30 de zgarie nori in centru sibiului (ca la frankfurt).
Ptr dl. Ivan: si casa unde stati dvs la un moment dat s-a construit de noua si probabil a deranjat putin in timpul constructiei, cuiva i-a creat un disconfort...
Einstein
14.11.2020 16:31
Mai geniule (Einstin) stai tu acolo la Fanktefut și lasă-i pe sibieni in durerea lor!!!
Lola
14.11.2020 17:44
bai einstein , stai jos ... 4 . Daca vrei o sa primesti carnet de la psd - cu litere mici .
io
14.11.2020 17:55
Degeaba e soare afara când toți oamenii umbla cu ochii închiși ...
14.11.2020 18:15
Cunosc zona nu cred ca e normal sa se construiasca --blocuri -- motive?? 1- spatiu mic -2 locuri de parcare ??? -3 e ca si cum ai construii un zgarie nori in zone de colibe -- dar fiti fara grija -- si nu va certati -- spaga vorbeste si are ultimul cuvant
mike
14.11.2020 19:55
Sper sa fie publicat si raspunsul doamnei cu pricina, sa ne dam seama care sunt interesele!
Nicu
15.11.2020 08:37
Scoală-te tu, să mă așez eu! Cam la asta se reduce democrația liberală.
Un cititor
15.11.2020 10:54
Astazi am venii spre casa printre blocurile cuprinse intre strada Rahovei si Luptei... M-am mirat cat spatiu este intre blocuri, spatiu verde, trotuare... Sigur pe vremea aceea nu se gandea nimeni la locuri de parcare pt. ca nu erau atatea masini, dar cartierul a fost construit dupa anumite standarde ... E o zona aerisita, nu cum se construieste acum. Poti sa arunci cotorul de mar direct in fereastra vecinului de vis-a-sis...
Concluzia: mai ganditi-va si la viitor, nu doar la buzunarul vostru... Pe urma ne miram ca ne ataca toate virusurile...
15.11.2020 15:48
Urbanismul sibian este de multa vreme infestat de tot felul de cumetrii si aranjamente obscure. Legea, desi imperfecta, este aplicata preferential pe metoda "Cainele si catelul". Multe personaje de calitate discutabila s-au imbogatit peste masura de pe urma acestor pseudourbanisti in timp ce orasul a fost sufocat treptat. Din pacate nimeni nu e interesat de scuturarea acestui cuib de sabotori ai urbei si "rezultatele" muncii lor se acumuleaza afectand viata a zeci de mii de cetateni nevinovati.
2cents
15.11.2020 20:51
Nu vor parca in subsoluri asta e clar! Pe strada Moga sunt doua blocuri cu parcări proprii cu bariera și își lasă mașina tot in alte parcări !! Desigur ca e mai simplu sa lași jeepul in fata blocului ! Plus ca vin musafiri, toți parchează in proximitate.
Strada Coșbuc era sufocata de mașini parcate și pana acum .
Sebi
16.11.2020 21:15
Boierie mare la Sibiu! Plin de masini! De parca nu ne era de -ajuns boieria sibienilor a venit si fudulia valcenilor! Toti valcenii cu BMW, chit ca dorm pe rogojini!
17.11.2020 08:13
Dorm in BMW, nu pe rogojini. Ca rogojina trebuie sa o pui pe o podea, iar podeaua presupune o casa...
Ina
20.11.2020 20:55
Din aceeasi categorie
Forumul German

PSD Sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Q-House

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia