Tribuna
Sevis
Un polițist de la Orlat, mână în mână cu hoții, dar și cu aleșii locali: pe unii îi gratula, pe alții îi bătea
Laura BUCIU
2077 vizualizari
Un polițist de la Orlat, mână în mână cu hoții, dar și cu aleșii locali: pe unii îi gratula, pe alții îi bătea
Foto cu caracter ilustrativ © facebook.com/politiasibiu

Un polițist din Orlat este acuzat că în perioada aprilie 2019 – ianuarie 2021, în timp ce instrumenta dosare penale, dar şi lucrări generale, a pretins şi a primit de la persoanele implicate în dosarele sau lucrările sale produse alimentare şi nealimentare, dar şi sume de bani modice, cu titlu de mită, pentru a/și îndeplini atribuţiile de serviciu referitoare la soluţionarea acelor plângeri sau petiţii care ajungeau la el.

De asemenea, agentul de poliţie cercetat penal şi-ar fi adus aportul, în calitate de complice, la sustragerea unei cantităţi de emulsie bituminoasă şi l-ar fi constrâns pe un consilier local, determinându-l să voteze, în cadrul şedinţei de consiliu local, un anumit candidat la funcţia de viceprimar al comunei, pe care polițistul îl agrea.

„Totodată se mai reţine că, în perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, acelaşi agent de poliţie, în trei rânduri, acţionând cu rea-credinţă, a omis a dispune măsurile legale în legătură cu constatarea unor infracţiuni şi respectiv constatarea şi sancţionarea unor contravenienţi, încălcându-şi astfel atribuţiile de serviciu (...), într-una dintre aceste situaţii de neluare a măsurilor legale, agentul de poliţie, aflat în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, ar fi adresat cuvinte şi expresii jignitoare petentei care a reclamat comiterea unei fapte ilicite de către un apropiat al poliţistului,  iar, apoi, într-un alt caz, l-ar fi determinat pe un coleg al acestuia să nu dispună măsurile legale de constarea şi sancţionare a unui contravenient, prieten al agentului de poliţie anterior menţionat”, spune Ion Veștemean, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

S-a mai reţinut că, în cursul lunii ianuarie 2021, constatând existenţa unor acte de sustragere de material lemnos, agentul de poliţie din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Orlat, aflat în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, ar fi prins pe unul dintre făptuitori în apropierea locului de comitere a faptei, ocazie cu care, încălcându-şi cu ştiinţă atribuţiile sale de serviciu, l-a bătut, cauzându-i acestuia leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare un număr de 7-8 zile de îngrijiri medicale. După acest moment, polițistul s-ar fi băgat pe hoț în portbagajul unui vehicul și l-a transportat, astfel, la sediul unităţii de poliţie. Ulterior, agentul de poliţie l-ar fi determintat pe un alt funcţionar, care era abilitat să stabilească valoarea prejudiciului adus fondului forestier naţional, să stabilească un prejudiciu supraevaluat ce urma a fi reţinut în sarcina persoanei depistată şi agresată fizic de către poliţist.

Prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, s-a dispus efectuarea urmăririi penale faţă de agentul de poliţie. Au fost puse în executare 3 mandate de percheziţie domiciliară, două la imobile locuite de suspect şi cel de-al treilea la secția unde lucrează. De asemenea, poliţistul a fost dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu pentru audieri, urmând a se dispune măsuri preventive.

 

 

comentarii
4 comentarii

De loc, de unde-i politistu nici un caz din Orlat.
Radu
16.06.2021 21:30
Comentariul avocatului Gheorghe Piperea, pe facebook:

Demiterea dnei Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului este un act injust și cinic la adresa celor care au găsit, în acțiunile sale din timpul pandemiei prostocratice, un dram de speranță că nu ne va înghiți cu totul valul de iacobinism sanitar și de discriminare pe criterii de suspiciune și că statul de drept nu va dispărea cu totul sub impactul totalitarismului, al cenzurii și al gândirii captive pe care o reprezintă "cu cinste” nou-normalismul.
Chiar dacă nu a atacat decât parțial și țintit pe chestiuni neesențiale legile fascistoide 55 și 136, dna Weber a reușit să desființeze amenzile neconstituționale din perioada stării de urgență, a constatat detenția medicală forțată în vremea în care Arafat interna asimptomaticii și a descoperit că hotărârile CNSU nu au fost publicate în Monitorul
Oficial, ceea ce le face nule/inexistente de drept, așa cum deja a statuat definitiv ÎCCJ.

Desigur, nimeni nu e de neînlocuit, dar viitorul acestei instituții, încă denumită Avocatul Poporului, mă îngrijorează. Dacă va fi numită acolo o persoană de "calitate”, urmează să uităm de această instituție. Nicio oug, nicio hg, niciun ordin de ministru, oricât de ilegale, ilegitime, absurde, nu vor mai fi atacate direct la CCR sau la Curtea de apel, în contencios administrativ. Nu de acea persoabă "de calitate”. Iar noi, oamenii de rând, nu avem un astfel de drept – noi trebuie să declanșam procese pentru a atinge acest scop, care durează suficient de mult timp încât Arafat, Orban și Cîțu să emită astfel de acte normative pe bandă rulantă, oricând vor fi dorind mușchii lor bine antrenați în absurdistanul pandemic.,

Și când te gândești ce "calități” umane au cei care au mazilit-o pe dna Renate Weber…

PS Urmează SIIJ și CCR. Le iese aproape totul acestor impostori destructivi… Bine măcar că s-au trezit unele instanțe (cât de cât).
16.06.2021 22:04
La politia sb, s-a spart caruta cu olteni! Si se vede rezultatul: haos, infractionalitate, delasare, nepasare, coruptie, luare de mita, neprofesionalism, violenta de toate tipurile, campioni la picat sibieni la examene auto, grup infractional organizat, prostitutie, trafic de orice, video chat, hotii, talharii, tot, absolut tot!
17.06.2021 15:04
adie un vint de corupzionen prin politie/militie
nu e singurul KORUPT si ma refer la jud sibiu
mai vedeti in turnu rosu,porumbacu,copsa,poplaca..................etc
da totul e bine,fatucele din copsa sint si la produs loco,sa nu mai vorbim de droguri(ceaiuri)ca doar la tinerii din usr,pnl,udmr,psd le trebuie ETWA prospatura
este unul in turnul rosu care vinde peste branconat pe olt
precis nu stie politia/militia nimic
adie
17.06.2021 15:54
Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia