Tribuna
PNL
Un nou medic endocrinolog la Policlinica SanoStar Sibiu
Un nou medic endocrinolog la Policlinica SanoStar Sibiu

Policlinica SanoStar a adus de curând pentru pacienţii sibieni un nou medic endocrinolog. Doctor Stela Pop (foto), medic specialist endocrinolog, care are şi competenţe de ultrasonografie endocrinologică, oferă consultaţii şi ecografii de specialitate de două ori pe lună. Doctor Stela Pop va avea consultaţiile pe luna aceasta în zilele de marţi 15 iulie şi marţi 29 iulie între orele 14 şi 20. Programările se fac la tel. 0269-244999, 0369-447964, 0758-758587.
 Endocrinologia, specialitatea dr. Stela Pop, se ocupă cu diagnosticarea şi tratamentul afecţiunilor sistemului endocrin. Această specialitate se concentrează în special pe organele a căror funcţie primară este secreţia de hor­moni, dar are în vedere şi sistemul cardiovascular, multe afecţiuni, cum ar fi hipertensiunea secundară, având cauze endocrine.
Cele mai frecvente afecţiuni endocrine sunt legate de glanda tiroidă, acestea afectând aproximativ 12% din populaţie, arată dr. Stela Pop. Aceste afecţiuni includ cel mai frecvent hipertiroidia, hipotiroidia, nodulii tiroidieni şi cancerul tiroidian. De asemenea, România fiind o ţară cu deficit de iod, în special în zonele de deal şi de munte, aproximativ 20 - 30% din populaţie prezintă guşă endemică.
Pentru un diagnostic corect trebuie efectuate investigaţii multiple, susţin specialiştii. Asta presupune examinarea imagistică a tiroidei prin ecografie şi dozări hormonale, iar la nevoie investigaţii mai complexe. La fel de importantă este şi autoexaminarea. Semne precum protruzia globilor ocu­lari sau o protuberanţă la baza gâtului necesită de urgenţă o vizită la medicul specialist. Când afecţiunile glandei tiroide nu sunt tratate, acestea pot afecta sistemul cardiovascular, sistemul de reproducere şi organele interne.
Evaluări periodice sunt recomandate persoanelor cu afecţiuni tiroidiene cunoscute sau prezente în familie, cu noduli tiroidieni depistaţi în urma palpării sau efectuării unei ecografii. Aceleaşi consultaţii periodice sunt recomandate femeilor peste 50 ani, persoanelor cu istoric de radioterapie în zona gâtului, cu afecţiuni asociate (sindrom Down, sin­drom Turner, diabet zaharat dependent de insulină, sindromul ovarelor polichistice, tratament cu interferon pentru hepatite virale, tratament cu litiu pentru boli psihia­trice, amiodaronă pentru tulburări de ritm cardiac). De asemenea, în evaluarea infertilităţii sau a tulburărilor de ciclu menstrual este indicată o evaluare tiroidologică.
O categorie specială o reprezintă femeile insărcinate care necesită o vizită preliminară din timp la medicul endocrino­log, iar în primul an după naştere este recomandată o reevaluare tiroidologică.
Pe lânga bolile tiroidiene, o afecţiune frecventă la femeile aflate în postmenopauză este osteoporoza. Un consult endocrinologic alături de un test al densitătii minerale osoa­se sunt indicate pentru toate femeile după vârsta de 65 ani şi pentru cele peste 50 ani care asociază unul dintre factorii de risc: menopauză timpurie, utilizarea de medica­mente care cauzează osteoporoză cum ar fi prednisonul, diabet zaharat tip 1, boli de ficat, boli de rinichi sau prezintă în familie cazuri de osteoporoză.
De asemenea, o atenţie deosebită trebuie acordată bolilor endocrine congenitale sau apărute în copilărie. Dintre acestea, bolile tiroidiene  netratate la timp pot determina grave tulburări de dezvoltare neuro-psihică şi tulburările de creştere şi dezvoltare care pot avea drept consecinţă statura mic[ la vârstă adultă. Este important ca pacienţii să se prezinte la medic încă de la primele semne sau simptome deoarece tratamentul precoce poate creşte şansele de vindecare.
Oferta SanoStar Sibiu
SanoStar mai oferă publicului consultaţii şi analize în următoarele specialităţi medicale:
Medicina muncii (servicii complete la cele mai mici preţuri, cu aparatură medicală portabilă ce face posibilă prestarea serviciilor şi la sediul clientului);
Consultaţii second-opinion în oncologie cu echipa medicală româno-austriacă a dr. Thomas Brodowicz;
Obstetric[ - Ginecologie (echipă de medici specialişti din Sibiu şi Târgu Mureş);
Pediatrie;
Medicină Internă;
Examinări psihologice;
Ecografii;
Laborator propriu de analize medicale;
Cursuri de puericultură, Cursuri Lamaze şi multe altele.

În baza cardului de fidelitate clienţii pot beneficia de reduceri substanţiale la serviciile oferite de policlinică.

Policlinica SanoStar se află în Sibiu, str. Călugăreni nr. 23.   Programări pentru consultaţii la  telefon 0269-244999, 0369-447964, 0758-758587. Informaţii suplimentare pe  www.sanostar.ro, e-mail: clinicasanostar@gmail.com.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Comunicat de presa final

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia