Tribuna
PNL
Un nou corp de clădire la Școala I.L. Caragiale. Sibiul a atras 53 milioane bani europeni pentru școli
Sorana MAIER
1142 vizualizari
Un nou corp de clădire la Școala I.L. Caragiale. Sibiul a atras 53 milioane bani europeni pentru școli

Primăria Municipiului Sibiu a obținut finanțare din fonduri europene pentru o nouă investiție în educație, extinderea școlii I.L. Caragiale din str. Vasile Alecsandri din SIbiu, unde învață peste 500 de elevi sibieni.

Primarul Astrid Fodor și Agenția de Dezvoltare Regională Centru au semnat luni contractul de finanțare din fonduri europene prin Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10 - Îmbunătățirea infrastructurii educaționale. Valoarea totală a proiectului este de 12,5 milioane lei. 

Un nou corp de clădire va fi construit, acesta urmând să aibă 11 săli de clasă, cabinete de fizică, chimie și informatică, o sală de gimnastică cu vestiare și dușuri pentru elevi, o sală multimedia și o bibliotecă cu sală de lectură, o sală de mese cu oficiu și un cabinet pentru alimente,un cabinet medical, un cabinet pentru direcțiune, o cancelarie și o sală de ședințevestiare pentru angajați, un atelier mecanic, o arhivă și alte anexe.

Dotările noului corp sunt incluse în proiect, printre acestea numărându-se mobilierul școlar, table interactive, videoproiectoare și sisteme PC, potrivit unui comunicat al municipalității.

Pentru a realiza cât mai repede această investiție, Primăria Sibiu a finalizat proiectul tehnic și a obținut autorizația de construcție astfel că, următorul pas este contractarea execuției lucrărilor propriu-zise.    

 

53 milioane lei fonduri europene pentru școli la Sibiu

 

Până în prezent Primăria Sibiu a atras fonduri europene în valoare de peste 53 de milioane de lei pentru unitățile de învățământ din Sibiu pentru eficientizarea energetică a clădirilor în care funcționează școlile 1, 21, Constantin Noica și Radu Selejan, extinderea școlilor Nicolae Iorga și I. L. Caragiale și construcția unei noi creșe în cartierul Țiglari.

Alte două proiecte însumând 11 milioane lei se află în etapa de contractare: construcția unei creșe în cartierul Ștrand și modernizarea internatului Colegiului Independența.

 

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia