Tribuna
PNL
Un mesaj clar şi concis despre plăcerea de a vandaliza liber
Dumitru CHISELIŢĂ
2000 vizualizari
Un mesaj clar şi concis despre plăcerea de a vandaliza liber

Poate spuneţi că ne luăm de nimicuri, dar când aces­tea (nimicurile) sunt dese şi deranjante, deja putem vorbi că Sibiul are o problemă. Una mare. Care se pare că este tolerată la infinit, deoa­rece nu am văzut vreo măsu­ră concretă sau vreo urmă de stagnare a aces­teia, a problemei adică. Am scris de ne-am (şi v-am) plictisit, am spus-o de ni s-a urât şi nouă să o tot spunem.

Sibiul e un oraş vandalizat şi FOARTE mâzgălit, de la centrul cel istoric şi turistic până la periferie. Se montează o bancă nouă? În două zile are „semnături” pe ea. Îşi zugrăveşte unul casa sau îţi vopseşte gardul? În două nopţi deja apar  „graf”-uri de ghiolbani care îşi trec numele de scenă acolo. Şi povestea merge mai depar­te, deoarece e clar că cele mai drastici măsuri sunt cele care trec de la ridicatul din umeri pe tema „no' acu­ma ce să-i faci” la mult mai sofisticata atitudine de a te face că plouă sau a mima genial asta.

Uite, o culme a tupeului mâzgălicilor “made in Her­mann­stadt” este asta. Să ceri respect, să susţii că răhăţelele alea ale tale făcute cu sprayul sunt, cică „artă”, dar să ajungi să vandalizezi un panou informativ al Pri­măriei Sibiu. Lucru care de­monstrează un singur lucru. Că nu le pasă, că nu ai cu cine şi că deja tupeul a ajuns mult prea departe pentru un oraş considerat civilizat. Nu vă miraţi, atâta vreme cât li se permite. Să nu vă treziţi cumva într-o dimineaţă cu uşa biroului „marcată” cu un „tag” din ăsta, nu de alta, dar prea sunt încurajaţi prin atitudinea asta delăsătoare faţă de paza bunului public (şi privat, uneori).







comentarii
1 comentarii

"Lucru care demonstreaza un singur lucru". Nota 10 pentru exprimare.
001
18.09.2017 08:11
Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA