Tribuna
Un fel de „Arunc masca pentru a-i îndemna şi pe ceilalţi să o facă”
Dumitru CHISELIŢĂ
1890 vizualizari
Un fel de „Arunc masca pentru a-i îndemna şi pe ceilalţi să o facă”
© Dumitru CHISELITA

Hai să o luăm logic. Dacă pe panourile acelea publicitare în care vezi tot felul de oameni care te îndeamnă să porţi mască şi explică cu litere vizibile de ce fac asta, atunci şi cei care aruncă măştile pe unde au chef sau pe unde se nimereşte ar avea motivaţiile lor. „Arunc masca pentru a-i îndemna şi pe ceilalţi să o facă”. „Arunc masca pentru ca am purtat-o ca să mă protejez numaâ pe mine iar de restul mă doare la patină că io-s importait”. Arunc masca pentru ca cred ca e plină de carcalaci şi fac în chiloţi dacă o mai văd şi n-o duc nici acasă, că mă- umplu de bolit, mai bine o las pe jos că de restul dă-i în ploaia mea”.

Măşti aruncate pe trotuar. Măşti aruncate în parcare. Măşti aruncate în parcuri. În staţii de autobuz. Pe lângă containerele de gunoi. La piaţă. La oriunde. Într-adevăr, vezi multă responsabilitate pe la Sibiu, prin spaţiul public. Poartă omul mască. A; că o ţâpă după aia pe unde are chef, asta nu se pune. Nu e o campanie naţională care să te facă să arunci şi masca aia unde îi e locul, nu? Doar să o porţi.

Pun pariu că mulţi dintre isteţii ăştia (că orice gest din ăsta e o dovadă că eşti isteţ, că fentezi, că i-ai tras-o cuiva, de la concetăţeni la administraţia locală sau Statul Român) umplu reţelele cu postări de genul "Masca este eticheta pentru IQ. Vezi un om cu mască, e clar că gândeşte."

la cum se vede în teren, super-responsabilii ăştia obosesc la un moment dat de masca aceea catalizator al inteligenţe şi gândirii, eticheta aia IQ se dezlipeste ca etichetele de pesticlele de bere din perioada ieşirilor de 23 august la iarbă verde şi cade pe jos şi mare pagubă. Iar OQ-ul e ceva incomod, că începi să-ţi pui intrebari la care cauţu răspuns.
Aşa că arunci masca după ce o porţi şi apoi, ca să te dai cocoş de like şi share, postezi după aia despre ăia care nu respectă şi care din cauza lor creşte şi etc.
Păi măi colegilor, dacă purtaţi maqca pentru ca să, aruncaţi-o şi unde trebuie. Tot pentru ca să. Că altfel nu se pune.  Că arunci masca şi îi indemni şi pe ceilalţi să facă la fel.

comentarii
4 comentarii

Pe langa Trinbach n-ati gasit vreo masca aruncata?
24.07.2020 07:25
A pus Mitica o masca pe jos, a facut o poza, s-a indignat si gata-i articolu'.
Florin
24.07.2020 11:10
Raspundeti cu umor -- cei doi postaci --dar-- aici se vede -CIVILIZATIA - secolului 21- mai pe inteles durerea in fund a unora care se cred -destepti dar-- neciopliti la maxim ---- Gunoaiele pe raul Cibin si molozuri aruncate aiurea iar mai recent --mastile astea numite botnite fac de rusine Sibiul -- Ma intreb daca si acasa la ei tot asa se comporta -- atunci le pun o eticheta JIGODII- ORDINARE.
26.07.2020 21:01
Oameni buni, asta e lipsa de educație și de bun simț.
Cu masca sau fără, nesimțitul rămâne nesimțit. Și cred ca e vorba doar de lipsa de creier când arunci așa, la întâmplare măști, mănuși.... etc
C?t?
01.08.2020 09:37
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Transportul Public Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Tursib S.A
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA